Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Diyar Diyar Türkiye'm > Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi Marmara bölgesine ait bilgiler


İstanbul'da Gezilecek Harika Yerler...

Marmara bölgesine ait bilgiler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İstanbul'da Gezilecek Harika Yerler...
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
183

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2023, 17:37   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart İstanbul'da Gezilecek Harika Yerler...

İstanbul'da Gezilecek Harika Yerler...

İstanbul'un yorucu bir şehir olduğunu hepimiz biliyoruz ama bilmediğiniz şeyler de var. İşte 'Burası İstanbul mu?' dedirten rotalar...

Çilingöz
Tabiat parkı ve plajı ile büyüleyen bu yer Karadeniz kıyısında bulunuyor.



Kaymakdonduran
Beykoz'da yer alan Kaymakdonduran soğuk suyuyla meşhur. Doğa ile iç içe bir piknik yapmak istiyorsanız Kaymakdonduran'da ahşap masalarla donatılmış çimenliklerde harika bir hafta sonu geçirebilirsiniz.



İnceğiz
Hafta sonu İstanbul'da tarihin ve tabiatın içinde bir vadide gezmeye ne dersiniz? İnceğiz, Çatalca'nın yaklaşık 2500 yıl önce ilk kurulduğu bölgede yer alıyor.



Fatih Ormanı
Birçoğumuzun yanı başında duran saklı cennetlerden biri de Fatih Ormanı.1500 dönüme yayılan gür ağaçları ve rekreasyon alanlarıyla Fatih Ormanı'nı günün her saatinde gezebilirsiniz.




Göktürk Göleti
Güzel fotoğraflar çekmek ve dinlenmek isterseniz göktürk Göleti'ne ideal bir rotalardan diyebiliriz. Yalnız bir uyarı: Kemerburgaz'da bulunan bu gölette balık avlamak ve yüzmek yasak.



Elmasburnu
Riva'da bulunan Elmasburnu, yaz aylarında günübirlik deniz, kum ve plaj ihtiyacını karşılayan; ziyaretçilerin su sporları da yapabildiği ayrıca mesire ve kamp alanlarının bulunduğu bir mekan.



Azizpaşa
Kemerburgaz yakınlarında bulunan Azizpaşa, doğa ile iç içe olmak isteyen İstanbullular için iyi bir alternatif.



Ayvat
Kağıthane Deresi'nin kollarından Ayvat Deresi üzerinde kurulan bölge, adını, 1765 yılında Osmanlı padişahı 3. Mustafa döneminde yapılan tarihi bentten alıyor.



Aydos
İstanbul'un en yüksek tepelerinden biri olan Aydos Tepesi, Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde bulunuyor. Aydos Tepesi (Dağı), adını Roma ve Bizans döneminde bugünkü Sultanbeyli İlçesi sınırları içinde kalan Aydos Kalesi'nden almıştır.



Terkos Gölü
Çatalca yakınlarında bulunan Terkos Gölü, günübirlik tatil ve piknik keyfi için özellikle İstanbul ve çevresi için alternatif rotalardan biridir.



Belgrad Ormanları
Sarıyer'in gerisindeki Belgrad ormanları, kentin akciğeri niteliğinde ve toplam 5 bin 440 hektarlık alanı kaplıyor.



Tayakadın
Terkos Gölü kıyısında olan Tayakadın sık ağaçlarıyla içinizi yeşertecek. Aynı zamanda piknik yapmak isteyen ailelerin gözdesi olan bu yerde karşınıza her an sevimli sincaplar çıkabilir.



Riva
Riva, Rumca su kenarındaki yerleşim bölgesi anlamı taşımaktadır ve adını buradan almıştır. Havaların ısınmasıyla birlikte günübirlik tatilcilerin akın ettiği semtte, denize girebileceğiniz plajlar, kamp ve mesire alanları da bulunmaktadır.



Anadolu Kavağı
İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı küçük bir sahil ve balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı, şehrin gürültü ve karmaşasından uzakta geçirmek isteyenler için çok da uzakta olmayan bir rota.



Anadolu Feneri
Anadolu Feneri, İstanbul'un Asya yakasında İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'le birleştiği kuzey ucunda Yon (Hrom) Burnu üzerinde bulunan deniz feneridir. Karşısındaki Rumeli Feneri'nden 2 deniz mili uzaktadır. Fenerin bulunduğu köy de aynı isimle (Anadolufeneri) adlandırılır.



Poyrazköy
İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e çıktığı noktada yer alan Poyrazköy, teknelerin, yatların sığındıkları korunaklı bir koyda bulunuyor.



Garipçe Köyü
Garipçe, Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri'nin arasında kalan küçük bir köydür. Bu köyde temel geçim kaynağı balıkçılıktır. Sarıyer'e 10 km uzaklıktadır.



Rumeli Feneri
Rumeli Feneri, İstanbul Boğazı'nın Rumeli tarafının en kuzeyinde, Sarıyer ilçesine bağlı bir balıkçı köyüdür. Adını Rumeli Feneri'nden alır. Anadolu Feneri ile karşılıklı olarak, Karadeniz ile Boğaz'ı birbirinden ayıran hattı oluştururlar.



Fatih Çeşmesi
Kemerburgaz yakınlarında ve meşe ağaçları ile dolu olan 250 dönümlük alan adını Fatih Sultan Mehmet adına yapılan bir çeşmeden alıyor. Yaz aylarında piknik yapmak isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası.



Kilyos
Bir sahil köyünde yemek yemek, trafik kargaşasından uzak ve sakin bir ortamda deniz ve doğa içinde hafta sonu tatili ve dinlencesi yaşamak istiyorsanız, İstanbul Sarıyer ilçesinin bu güzel beldesi Kilyos'u ziyaret edebilirsiniz.



Çatalca
İstanbul'un en büyük ilçesi olan Çatalca, Yalıköy ve Çilingoz yeşil doğasıyla, İstanbul'un akciğerleri olma özelliği taşıyor.


Adalar
Saklıcennet diyemeyiz belki ama Adalar, İstanbul ve çevresinde yaşayan insanların günübirlik veya 1-2 gece konaklamalı gidebileceği rotalardan bir diğeri hatta en sık tercih edileni...



İmrahor Göleti
Bitki ve canlı çeşitliliğiyle doğal park görünümü veren İmrahor Göleti aslında orman arazisinin korunması ve su kaynaklarının değerlendirmesi amacıyla kurulmuş. Şu anda göl kıyısında oturma ve yürüyüş alanları mevcut.



Bentler
Temiz havada bisiklet sürmek ya da uzun yürüyüşler yapmak isterseniz Belgrad Ormanı yakınlarındaki bentler ideal.



Ağva
Şile'nin en çok ziyaretçi çeken yerlerinin başında gelen Ağva, Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasında bulunuyor. Karadeniz kıyısında doğası ve lezzetli balıkları ile bilinen Ağva'ya ulaşım da oldukça rahat.



Şile
Karadeniz kıyısında yer alan Şile, Büyük Plaj ve İskele Yeri Plajı ile önemli turistik rotalar arasında yer alıyor.



Gazi Mahallesi Mesire Yeri
İstanbul sınırları içinde Alibeyköy Barajı'nın kıyısında bulunan mesire yeri piknik ve yürüyüş yapmak için uygun.



İnceğiz
Tarih ve doğanın iç içe olduğu bu yerde Cenevizlilerin 9. yy'da kayalara oyduğu üç mağara bulunuyor. Dere kenarında ise piknik yapmak mümkün.



Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 27 Mart 2023, 21:48   #2
Çevrimiçi
Supervisor
Supervisor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: İstanbul'da Gezilecek Harika Yerler...

İstanbula bi gideydim gerisi kolay :d

Nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor...
 
Alt 28 Mart 2023, 04:00   #3
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: İstanbul'da Gezilecek Harika Yerler...



Buraya bayıldım.
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:59.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia