Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Kitap Tanıtımları

Kitap Tanıtımları Okuduğunuz, beğendiğiniz kitapları tanıtabileceğiniz bölüm.


Tess of the D’Urbervilles Kitap Özeti – Thomas Hardy

Okuduğunuz, beğendiğiniz kitapları tanıtabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tess of the D’Urbervilles Kitap Özeti – Thomas Hardy
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
411

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 02:44   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Tess of the D’Urbervilles Kitap Özeti – Thomas Hardy

Tess of the D’Urbervilles Kitap Özeti – Thomas Hardy

Zavallı seyyar John Durbeyfield, eski bir soylu ailenin, d’Urbervilles’in soyundan geldiğini öğrenmeye bayıldı. Bu arada en büyük kızı Tess, Mayıs günü dansında diğer köy kızlarına katıldı; Tess, kısa bir süre genç bir adamla bakışlarını değiştirdi. Bay Durbeyfield ve karısı, Tess’i d’Urberville konağına göndermeye karar verdi, burada Bayan d’Urberville’in Tess’in servetini kazanmasını umuyorlar. Gerçekte, Bayan d’Urberville, Tess ile hiçbir ilişkisi yoktur: kocası, tüccar Simon Stokes, emekli olduktan sonra adını d’Urberville olarak değiştirdi. Ancak Tess bu gerçeği bilmiyor ve Bayan d’Urberville’in oğlu kötü Alec d’Urberville’in, Tess’e d’Urberville’in mülkünde tüyler ürperten bir iş alması durumunda, Tess’in kendisini suçladığı için kabul etmekten başka çaresi yok. ailenin atını içeren bir kaza,

Tess, bu işte birkaç ay geçirerek Alec’in onu baştan çıkarmaya çalışmasına direniyor. Sonunda, Alec bir geceden sonra ormanda bir kez ondan yararlanır. Tess, Alec’i sevmediğini biliyor. Alec’in hüzünlendiği çocuğunu doğurmak için ailesine eve döner. Üzüntü doğduktan kısa bir süre sonra ölür ve Tess başka bir yerde iş aramaya karar vermeden önce evde sefil bir yıl geçirir. Sonunda Talbothays Dairy’de sütçü olarak bir işi kabul etti.

Talbothays’de Tess, bir memnuniyet ve mutluluk dönemine sahiptir. Üç sütçü arkadaşı Izz, Retty ve Marian’la arkadaş olur ve romanın başlangıcında Mayıs Günü dansından çıkan adam olan Melek Clare adında bir adamla tanışır. Tess ve Angel yavaş yavaş birbirlerine aşık olurlar. Tess’in Talbothays’teki zamanı boyunca daha da büyüyorlar ve sonunda evlilik teklifini kabul ediyor. Yine de, vicdan meraklıları tarafından sıkıntılı ve Angel’a geçmişini anlatması gerektiğini düşünüyor. Ona itiraf notu yazdı ve kapısının altına attı, ama halının altına kayar ve Angel onu asla görmez.

Düğünlerinden sonra Angel ve Tess ikisinin de itirazlarını itiraf eder: Angel, Tess’e Londra’da yaşlı bir kadınla olan ilişkisini anlatır ve Tess, Angel’a Alec ile olan tarihini anlatır. Tess Angel’ı affeder, ancak Angel Tess’i affedemez. Ona biraz para verir ve bir çiftlik kurabileceğini düşündüğü Brezilya’ya bağlı bir gemiye biner. Tess’e geçmişini kabul etmeye çalışacağını ama onun için gelene kadar kendisine katılmaya çalışmadığı konusunda uyarıyor.

Tess mücadele eder. İş bulmakta zorlanıyor ve tatsız ve mütevazi bir çiftlikte iş almaya zorlanıyor. Angel’ın ailesini ziyaret etmeye çalışıyor ama kardeşlerinin Angel’ın kötü evliliğini tartıştığını duyuyor, bu yüzden ayrılıyor. Gezici bir vaizin konuşmasını duyar ve Angel’ın babası Rahip Clare tarafından Hıristiyanlığa dönüştürülen Alec d’Urberville olduğunu keşfetmeye bayılır. Alec ve Tess birbirleriyle karşılaşmaları için sarsıldılar ve Alec, korkunç bir şekilde Tess’i bir daha onu özendirmemeleri için yalvardı. Kısa bir süre sonra, ancak yine de, onun tekrar evine döndüğü için, Tess ile evlenmesini rica ediyor.

Tess, kız kardeşi Liza-Lu’dan annesinin ölüme yakın olduğunu öğrenir ve Tess, onunla ilgilenmek için eve dönmek zorunda kalır. Annesi kurtarıyor, ama babası beklenmedik bir şekilde kısa bir süre sonra ölüyor. Aile evlerinden tahliye edildiğinde, Alec yardım sunar. Ancak Tess, yalnızca kendisine tekrar borç vermek istediğini bilerek kabul etmeyi reddediyor.

Sonunda, Angel karısını affetmeye karar verir. Brezilya’yı terk ediyor, onu bulmak için çaresiz. Bunun yerine, annesi Tess’in Sandbourne adlı bir köye gittiğini söyleyen annesini bulur. Orada, Tess’i The Herons adında pahalı bir pansiyonda bulur ve burada onu affettiğini söyler ve geri alması için yalvarır. Tess ona çok geç geldiğini söyledi. Direnemedi ve Alec d’Urberville’e geri döndü. Angel bir şaşkınlık içinde ayrılır ve delilik noktasına kalbi kırılan Tess, üst kata çıkar ve sevgilisini ölümüne bıçaklar. Ev sahibesi Alec’in cesedini bulduğunda, alarm verir, ama Tess zaten Angel’ı bulmak için kaçtı.

Angel, Tess’e yardım etmeyi kabul eder, ancak aslında Alec’i öldürdüğüne inanamıyor. Birkaç gün boş bir konakta saklanırlar, sonra daha uzağa giderler. Stonehenge’e geldiklerinde, Tess uyumaya gider, ancak bir süre sonra sabah ara verildiğinde, bir arama partisi onları keşfeder. Tess tutuklandı ve hapse girdi. Angel ve Liza-Lu, hapishaneye kara bir bayrak olarak bakarken, Tess’in infazını işaret ediyor.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:12.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia