Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri > Sosyal Ağlar

Sosyal Ağlar Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan


Twitter'a Kavgadan Koruma Özelliği Geliyor

Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Twitter'a Kavgadan Koruma Özelliği Geliyor
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
288

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 07 Ekim 2021, 21:55   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Twitter'a Kavgadan Koruma Özelliği Geliyor

Twitter'a Kavgadan Koruma Özelliği Geliyor


Twitter, gergin bir seyirde ilerleyen sohbetlerde kullanıcılara uyarıda bulunacak. Kullanıcıya çeşitli hatırlatmalar yapacak. Twitter'dan yapılan açıklamada açılan bu yeni özelliğin henüz deneme aşamasında olduğu belirtildi..

Shift Delete'den Faruk Doğan'ın haberine göre; Sosyal medya uygulamalarında her gün milyonlarca hatta belki de milyarlarca insan vakit geçiriyor. Kimileri tamamen eğlence amaçlı vakit geçiriyorken, saatlerce bir konu hakkında tartışmayı sevenlerin sayısı da oldukça fazla. Fakat sanal tartışmaların seyri maalesef her zaman olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Öyle ki küfürlerin havada uçuştuğu anlar dahi yaşanabiliyor.

Bu şekilde ilerleyen tartışmalara bazen katılmak ya da katılmamak elde olmuyor. Zira gönderiye yapılan yorumları okuyayım derken, aniden kendinizi kavganın içinde bulabiliyorsunuz.

"DİKKATLİ OL UYARISI"

Twitter, ‘hararetli’ geçtiği tespit edilen sohbetlerin alt kısmına “dikkat” uyarısı yerleştirecek. Android ve iOS kullanıcılarının erişimine açılan yeni özellik henüz deneme aşamasında. Şirket konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir sohbete katılmadan önce ortamın havasını bilmek ister miydiniz? Android ve iOS’ta, girmek üzere olduğunuz sohbetin hararetli veya gergin bir hal alıp alamayacağı konusunda size bilgi verecek istemleri test ediyoruz.”

“HEADS UP” ADLI ÖZELLİK, TWİTTER UYGULAMASINDA TESTTE


Twitter ayrıca kullanıcılara belirli telkinlerde bulunacak. Tartışmanın içerisine girmeden önce “saygı çerçevesinde iletişim kurmanın” platformu daha iyi bir yer haline getirdiğini hatırlatacak. Ayrıca farklı fikirlere karşı açık olmanızı ve her zaman gerçeklere odaklanmanız gerektiğini de vurgulayacak. Tüm bunları kabul ediyorsanız ilgili konuşmaya katılabileceksiniz.

Twitter’ın yeni özelliği bazen insanların aklından çıkardığı “saygı” kurallarını önlerine koyarak potansiyel kavgaları engelleyebilir. Öte yandan, gergin ilerleyen bir konuşmaya katılmaktan hoşlanmayanlar için büyük önem taşıyor. Test sürecinin sürdününü belirten Twitter, uyarıları ne zaman genel kullanıcılara sunacağı konusunda bilgi vermedi.


 
Eski 08 Ekim 2021, 00:32   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Twitter'a Kavgadan Koruma Özelliği Geliyor

Bir sürü yeşil toplu hesaplar var hepsi zaten akpli. Tehdit, küfür, hakaret, kavga onlarda hep.
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 21:29.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum