Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Webmaster Forum > İnternet Tarayıcıları

İnternet Tarayıcıları Tüm internet tarayıcıları hakkında bilgiler ve sorunların çözümü burada.


Chromium Tabanlı Tarayıcılar için Yeni Sürükle ve Bırak Özelliği Geliyor

Tüm internet tarayıcıları hakkında bilgiler ve sorunların çözümü burada.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Chromium Tabanlı Tarayıcılar için Yeni Sürükle ve Bırak Özelliği Geliyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
462

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2020, 01:37   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Chromium Tabanlı Tarayıcılar için Yeni Sürükle ve Bırak Özelliği Geliyor

Chromium Tabanlı Tarayıcılar için Yeni Sürükle ve Bırak Özelliği Geliyor

Daha önce hiç Google Chrome üzerinden sürükle ve bırak özelliğini denemiş miydiniz? Eğer denemediyseniz bu yeni özelliği kullanmaya başlamanızı tavsiye ederiz.

Artık birçok internet kullanıcısı, tarayıcı üzerinden dosyaları sürükleyerek başka bir sekmede hemen açabileceğini biliyor. Sürükle ve bırak özelliği sayesinde destekleyen dosya türlerindeki içerikleri kolaylıkla bir diğer sekmeye taşıyabilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde bir Microsoft Edge geliştiricisi tarafından ortaya çıkan bilgiye göre hem Microsoft’un Chromium tabanlı tarayıcısına hem de teknoloji devi Google’ın Chrome tarayıcısına yeni bir özellik geliyor. Bildiğiniz üzere, Google Chrome ve birçok diğer tarayıcının mevcut ve önceki sürümlerinde bir dosyayı tarayıcının üzerine sürükleyip bıraktığınızda yeni bir sekmede açılıyordu.

Bu özellik her ne kadar kullanışlı olsa da bazı sayfalarda istenmedik sonuçlara yol açabiliyordu. Hatta Google Chrome üzerinde bir internet sitesini sürükle ve bırak özelliği kullanarak taşıdığınızda, bu dosyaların özelliğe pek uyumlu olmadığını görebilirsiniz. Eğer dikkatli olmazsanız, sonuç sitenin ve dosyaların kaybedilmesi olacak ve bu son derece sinir bozucu bir durum. Neyse ki Google bu sorunu çözmeye hazırlanıyor. Eğer Google Chrome ya da Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcı penceresi üzerinde herhangi bir dosya, görüntü ya da videoyu sürüklerseniz taşıdığınız içeriğin diğer sekmede direkt olarak açıldığını göreceksiniz.

Chromium 85.0.4163.0 ile sürükle ve bırak özelliği iyileşiyor:


Chromium 85.0.4163.0 ile Google bu konuda bir değişikliğe gitme kararı almış durumda. Varsayılan özelliği değerlendirdiğimizde sürükle ve bırak özelliği, dosyayı mevcut sekme yerine yeni bir sekmede açacak. Dosyayı mevcut sekmede açmak için ise dosyanın ekranın üst kısmına sürüklenmesi ve sekme üzerinde bırakılması gerekiyor. Bu yeni sürükle ve bırak özelliğinin çoktan en güncel Canary güncellemesine eklendiğini belirtelim. Özelliğin yakında teknoloji devi Microsoft’un Chromium tabanlı Edge tarayıcısına da uyumlu hale getirilmesi bekleniyor.

Webtekno




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
chrome, dosya, edge tarayıcı, google chrome, internet, microsoft edge, sekme, tarayıcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:32.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia