Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Müzik ve Sinema > Sinema ve Tiyatro

Sinema ve Tiyatro Sinema ve tiyatro dünyasından son haberler,
filmlerle ilgili paylaşımlar ve dahası bu bölümde bulunur.


Doğa Hep Haklıdır

Sinema ve tiyatro dünyasından son haberler,
filmlerle ilgili paylaşımlar ve dahası bu bölümde bulunur.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Doğa Hep Haklıdır
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
210

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 12 Eylül 2022, 02:52   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yazı Doğa Hep Haklıdır

Doğa Hep Haklıdır

Everest, Adrift,The Deep adlı başarılı hayatta kalma filmleri çeken Baltasar Kormakur; son çalışması Beast’te (Canavar/ 2022) bu kez Güney Afrika’da baba ve kızlarının yaşamda kalma mücadelesini gerilim, duygu yüklü bir anlatımla, olağanüstü bir görsellikle anlatıyor. İnsanın en acımasız hayvan olduğunu, sürekli doğanın dengesini bozduğunu vurguluyor.


Yönetmen, oyuncu, yapımcı Baltasar Kormakur’un Jaime Primak Sullivan’ın öyküsünden sinemaya uyarladığı dramatik gerilimi Beast’te (Canavar/2022) başrolde bir aslan var. Bu aslan doğanın içinde yaşayan gerçek bir aslan, fantastik ya da uzaydan gelen bir yaratık değil. Bu aslanın sürüsü avlanırken kaçak hayvan avcıları tarafından katlediliyor. Aslan hem sürüsünün intikamını almak hem de bölgesini korumak için insanları öldürmeye başlıyor.
Spoiler: 
Filmin canavarı aslan değil, vahşi hayvanları avlayıp onların derilerini, dişlerini, kemiklerini kara borsada satan kaçak hayvan avcıları elbette.

Afrika kıtasında bu büyük katliam yıllardır sürüyor, Kormakur çok doğru bir noktadan hareket ederek insanın en acımasız hayvan olduğunu, doğadaki vahşi hayvanların arasında belli bir denge kurulduğunu, iklim değişikliğinin, küresel ısınmanın, çevre kirliliğinin insandan kaynaklandığını vurguluyor.



Doktor Nate Samuels (Idris Elba) kızları Norah (Leah Jeffries) ve Meredith’le (Iyana Halley) birlikte New York’tan Afrika’ya safari için gelir. Samuels ailesini Nate’in yakın arkadaşı vahşi yaşam biyoloğu Martin (Sharlto Copley) karşılar. Bu yolculuk hem Nate hem de kızları için farklı bir boyuta dönüşecektir. Ailesiyle gerektiği gibi ilgilenmeyen, karısını kanserken terkeden Nate suçluluk duygusuyla boğuşmaktadır.



Nate bir süper kahraman değildir, iki kızıyla iletişim kurmaya çabalayan sıradan bir adamdır. Kormakur, Canavar’da ailenin parçalanmasından sonra Nate’in yeni bir gelecek yaratma dürtüsünü metaforik olarak irdeler.

Dışarıdan gelecek her tehdite karşı sürüsünü koruyan aslan da insanlara saldırmaya başlar. Vahşi hayvanlar tehdit edildikleri zaman kendilerine zarar verene saldırırlar. Bu orman kanunudur. Aslanlar kendi bölgelerini ve sürülerini korumakla görevlidirler.



Güney Afrika’da Limpopo’da 10 haftada, 36 milyon dolarlık bütçeyle Canavar’ı çeken Baltasar Kormakur, insan-hayvan-doğa ilişkisini sorgulayan başarılı dramatik gerilimiyle karşımızda. Gerçekçi, otantik bir yaklaşımla hem çevreyi hem de karakterlerin duygularını izleyiciye birebir geçiriyor, yırtıcı (!) aslanı koruyan, insanın en acımasız hayvan olduğunu gösteren bir film yapmayı başarmış.



Uzun plan sekanslarla seyirciyi Afrika’ya taşıyor adeta. Görüntü yönetmeni Philippe Rousselot’nun görüntüleri tablo niteliğinde. Aslan çiftliğinde büyüyen Owen adlı dublör gri kostümüyle aslanların mimiklerini, hareketlerini canlandırdı.

Cipin içinde geçen sahneler klostrofobik bir atmosfer yaratıyor. Ormanların kralı aslanla karşılaşarak, kızlarının ve kendi yaşamını kurtaran Nate kefaretini ödüyor, suçluluk duygusunu ve geçmişteki hatalarını geride bırakıyor. İnsanoğlu doğaya, hayvanlara kötü davrandıkça, doğa ve hayvanlar artık bunun karşılığını vermeye başladılar.


Baltasar Kormakur’un yönettiği, Idris Elba, Sharlto Copley, Leah Jeffries, Iyana Halley, Mel Jarnson, Anzor Alem’in oynadığı Beast (Canavar/2022) bugün gösterime girdi.



 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 21:41.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum