Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Kendi Kaleminizden > Savay


Özlemdeki değişiklik üzerine



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Özlemdeki değişiklik üzerine
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
290

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree12Beğeniler
  • 7 Post By Savay
  • 3 Post By Leydihan
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2023, 21:59   #1
Çevrimiçi
Savay
עַיִן בְּעַיִן שֵׁן בְּשֵׁ
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Özlemdeki değişiklik üzerine

Özlemdeki değişiklik üzerine

Açıkçası hiç içime sinmeyen bir yazı olarak birkaç gündür bekliyor köşede. Neresinden tutsam düzeltemedim, kafamı toparlayıp düşüncelerimi uygun bir şekilde aktaramadım maalesef ki. Bana göre belki de en yüzeysel kalan ve çok da anlaşılmayan yazım bu olacak. Ancak yine de paylaşmak istedim.





Uzun bir zaman dilimi düşünün. Onun içine, genellikle, ne istersek sığdırabiliriz; koca hayatlar ve ölümleri içerebilir. Lakin bunların – var oluş ve yok oluşun yerine “olmamak”ı koysak neticede özlemin bir çeşidini elde ederiz. İsteğin tohumlarını böylece ekmiş oluruz.

Yıllardır ya da aylardır olmamanın esaretinde kalan birisi yakınları tarafından kendine karşı duyulan özlemin kokusunu alır. Aslında buna bir ad tanımlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu sadece özlenmeyi özlemek, hasrete karşılık ya da ilgi değildir. Veya “ben özledim, sen de özle” olamaz. Özlenmeye maruz kalmaktan da öte ve farklılık içeren bir duygu. Sanıyorum ki, henüz bu durumu açıklayabilecek kapasitede değilim.

Uzun zamandır insanlar kendileriyle savaşırlar. Ve genel olarak harp devam etse de sonuçlanan bazı savaşlar vardır. Bunun üstüne dağları, denizleri aşarak nice yollar kat edenler var. Yorulanlarsa hep bir adada dinlenirler. Ardındansa postacı güvercinler vasıtasıyla diğer kıyılara mektuplar yollarlar. Bu zarflar bir geri dönüşü, arkadaşlarına ve diğer tanıdıklarına ulaştırmak niyetinde olur. Neticesiyse sahibini heyecanlandırır. Çünkü yeni bir sınıflandırma ve ıslah içerir.

Bu süre zarfında birileri tarafından unutulmamış olmak ve özlenmek umuduyla beklenilir. Ve birilerinin sandalla gelip onu oradan alacak diye bekler. Belki evine kadar eşlik eder, belki şerefine bir ziyafet düzenler, kim bilir?

İnsan, cismen yakınında olsalar da ailesini, dostlarını, sevdiği kişileri ve yurttaşlarını, hayvanları ve doğayı dahi özleyebilir. Lakin bazen güvercinler geri dönmez. Uzun zaman sesleri solukları çıkmaz ve giderek özlenmeye karşı hissettiği duygular coşar.

Bunca zaman kendi içinde kendiyle ve başka unsurlarla muharebe içinde olması sebebiyle sonda hasret gidermek ister, ihtiyacı olan şeyler vardır. Ve bu sebeple geri dönmeyen kuşlar için “ama nasıl olur!” der. “Şimdiye kuşlar bana haberlerin ulaştığı bilgisini çoktan veriyor olmalılardı! Bırak sandalı, şimdiye timsahların vücutlarından bana köprü yapıp kıyıya geçmemi sağlamaları lazımdı. Bulutlar birbirleriyle anlaşıp güneşin önünden çekilmelilerdi. Adanın taşı bana yastık, toprağıysa yorgan olmalıydı.” diye isyan eder. İşte böylece gündüzler geceleri kovalayıp durur. Ama sanki o anlarda akrep, yelkovanın varlığını unutur. Cesur yelkovan durmadan savaştığı halde akrep artık onu görmezden gelir, bir süre sonrasındaysa unutur.

Bir süre sonra, sonunda, kuşlardan biri şafakta görünür. Sessizce izler. Biz uyandığımız zaman ona “bu kadar zaman neden gelmedin hiç?” deriz, oysa derin uykuya daldığımız için kaçırmışızdır çoğu şeyi… Kendi değişimimizi merkeze alıp tek önemli şeymiş gibi gördüğümüzden buna sebep olan savaşımızı unutmuşuzdur. Ama o güvercin cevap vermeyi ihmal etmez, “her gün gelip gittiğim halde hep uyurken buldum seni; buraya kadar verdiğin savaş ve gayretin olağanüstü olsa da durmaman lazımdı ve yine erkenden kalkıp tembelliğine fırsat bırakmamalıydın.”

Acaba o adada erken uyandığımız gün olacak mı? Tozpembe bulutlar olmadan bir güne uyanmak… İnsanoğlu bunu yapamadığı için yorgunluğunun üstüne pişmanlık, kırgınlık ve yeis eklenir.
Ertesi dönemlerde, sıcacık saatlerde kendini denize bırakır bu ruhlar. Bunun ardına deniz tüm insanlığa bağırarak haber verir. İçindeki savaşçı yüzmesini bilse dahi deniz bundan bihaberdir; öyle ya bazen sular bile seni unutur. Nerelerden yüzerek geldiğini her öğe bile unutur.

Kısa süre zarfında tanıyan ve tanımayan herkesin kıyıya gelip izlediğine şahit olur. Timsahlar gözyaşı döker, kuşlar bir oraya bir buraya koşuşturup durur.
Hepimizin topluca bir dünya denizinde boğulduğu aşikar. Bu yüzden de basit bir suda boğulmanın anlamı yok. Zaten eninde sonunda başımızın üstünde kargalar uçuşuyor olacak…


Dea Dia, Gece, Sürmenaj ve 4 kişi daha bunu beğendiler.
 
Alt 27 Nisan 2023, 00:00   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Özlemdeki değişiklik üzerine

Hislerini betimlemelerle çok güzel dile getirmişsin. Bence yazdığın en güzel yazın. Kalemine sağlık.
Dea Dia, Sürmenaj ve Savay bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 27 Nisan 2023, 12:56   #3
Çevrimdışı
Yazgı
Huysuz ve Tatlı Kadın
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Özlemdeki değişiklik üzerine

İçsel bir yolculuk gibiydi. Kendimi okudum sanki çok başka şekilde başka anlamlarla belki de.

İçinde bulunduğumuz ruh haline göre değişiyor her şey, bir adım kala uyuyakalıyoruz ya da sol tarafa bakarken sağda kalıyor her şey.
Gerçekleri kaçırmadan uyanmalı o toz pembe sabahlarlara yorgunluklar, kırgınlıklar bir gün hepsi geride kalacak.

Emeğine, kalemine sağlık.
Savay bunu beğendi.

Bir insanı kazanmakla kaybetmek arasında ince bir çizgi vardır.
Adı; Üslup.
 
Alt 02 Mayıs 2023, 01:47   #4
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Özlemdeki değişiklik üzerine

Özlemlerimiz bile yalnız ve derinden.
Bazen neye özlem duyduğumuzu bilemiyoruz.
Bence mutluluğu arıyoruz onu özlüyoruz.
Savay bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:34.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia