Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Sağlık Köşesi > Kulak Burun Boğaz

Kulak Burun Boğaz Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi


Sinüs Tıkanmasına Ne İyi Gelir?

Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sinüs Tıkanmasına Ne İyi Gelir?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
299

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2022, 22:13   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Sinüs Tıkanmasına Ne İyi Gelir?

Sinüs Tıkanmasına Ne İyi Gelir?

Burnunuzun tıkanması size rahatsızlık verebilir, keyfinizi kaçırabilir. Nefes alamazsınız, koku alamazsınız ve sesinizi tamamen değiştirebilir. Sinüsleriniz tıkalıyken rahat etmek neredeyse imkansızdır.




Burun tıkanıklığının birçok sebebi olabilir ve bu her zaman hasta olduğunuz anlamına gelmez. Bir çok insan alerjilerden, sıcaklık değişimlerinden, tozdan, dumandan, havadaki moleküllerden veya baharatlı yiyeceklerden dolayı burun tıkanıklığı sorunu yaşıyor.

Kimileri sinüzit veya grip ilacı kullanmaz. Bunun sebebi zorunlu olmadıkça, her seferinde ilaç almaktan hoşlanmamalarıdır. Birçoğumuz da aynı fikirdeyiz ve bu tür sorunları doğal yollarla halletmek istiyoruz.

Sinüsleri nasıl hızlıca temizleyebilirsiniz?

1- Arkaya doğru 45 derecelik bir açı ile otururken, kafanızı sağa ve sola çevirerek, sternokleidomastoid kasını aşağıya doğru 4 veya 5 kez ovun. Bu kası boynunuzda, kulağınız tam altından, köprücük kemiğine doğru bulabilirsiniz. Bunu boynunuzun iki tarafına da rahatlaması için yapın.

2- İşaret parmaklarınızı burnun üst kısmındaki sert kemikli yapının üstüne koyun ve burnunuzun yanlarındaki kemiğin bittiği yere gelene kadar aşağıya doğru hareket ettirin. Bu bölgeye dairesel hareketler ile baskı uygulayarak 20 saniye boyunca masaj yapın. Bitirdiğinizde burnun yan kısımlarından elmacık kemiklerine kadar gelen kasları ovun.

3- Kemiğinizdeki küçük bir çentiği bulana kadar işaret parmaklarınızı göz çukuru kemiklerinizin üzerinde gezdirin. Genelde gözün tam ortasının üstünde bulunur. Bu çentiğe dairesel hareketlerle baskı uygulayarak 20 saniye boyunca masaj yapın. Bitirdikten sonra iki elinizle beraber alnın ortasından başlayarak iki tarafa doğru ellerinizi çekin.

İşte bu kadar! Bu işlemi bir kere yaptığınızda, sinüslerinizde büyük bir rahatlama hissetmeli ve kolaylıkla nefes alıyor olmalısınız. Bu işlemi tekrar etmek zorunda kalabilirsiniz ancak sizin için daha iyi olanı deneyerek görebilirsiniz.

Alternatif yöntem:

1- Dilinizi damağınıza doğru baskı uygulayarak 1 saniye boyunca itin.

2- Sonrasında baş parmağınızla kaşlarınızın tam ortasına 1 saniye bastırın.

3- Sırasıyla 1. ve 2. adımları 20-30 saniye boyunca tekrarlayın.

Not: Adımları aynı anda değil sırasıyla gerçekleştirmeye dikkat edin.

Sinüslerinizi temizlemek için bu işlemi tekrar edin.

Sinüs tıkanıklığına karşı alınabilecek önlemler

Eğer sinüsleriniz tıkalıysa, bunun rahatsızlığını biliyorsunuzdur, tekrar yaşamak istemezsiniz. İşte size önlem almada yardımcı olabilecek birkaç öneri:

Dengeli bir diyet – Sağlıklı gıdalar tüketmek sağlıklı bir yaşama ön ayak olur. Yediğiniz yiyecekler sağlığınızı belirler. Bağışıklık sisteminizin sağlam olmasını istiyorsanız zengin içerikli besinler tüketmeye dikkat edin.

Düzenli egzersiz yapın – Düzenli egzersiz hem genel olarak sağlığınıza hem de bağışıklık sisteminize yardımcı olacaktır.

Sigarayı bırakın – Demeden olmaz, sigara sağlığımız için iyi değildir ve sinüsleri azdırabilir.

Antibiyotiği bırakın – Antibiyotikler viral enfeksiyonlar için değildir ki bu da pek çok insanın neden hasta olduğunda burun tıkanıklığı yaşadığının belirtisidir. Antibiyotikler sağlığınızı altüst edebilir. Sadece kesinlikle almanız gerekiyorsa kullanın!

Evinizi temiz tutun – Toz ve havanın niteliği burun tıkanıklığına sebep olabilir. Evinizdeki yüzeyleri düzenli olarak süpürüp temizleyin. Dağınıklıkları giderin ve tozun birikebileceği yerleri azaltmaya çalışın.


Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 25 Şubat 2023, 02:43   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Sinüs Tıkanmasına Ne İyi Gelir?

Grip zamanı en nefret ettiğim şey sinüs tıkanması.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:48.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia