Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Konserveler-Turşular

Konserveler-Turşular Lezzetli konserve ve turşu tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Karışık Turşu Nasıl Yapılır?

Lezzetli konserve ve turşu tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Karışık Turşu Nasıl Yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1124

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2020, 20:59   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Karışık Turşu Nasıl Yapılır?

Karışık Turşu Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının en leziz garnitürlerinden birisi olan turşu, evinizde de yapabileceğiniz pratik bir garnitürdür.

Mevsime göre bulabileceğiniz sebzelerle yapabileceğiniz gibi, istediğiniz özel sebze meyvelerle de yapabilirsiniz.

Biber, lahana, domates, kornişon gibi bilinen turşu türlerinin yanında en çok tüketilen turşu, karışık turşu olmaktadır.



karışık turşu tarifi için gerekli olan malzemelere gelin bir göz atalım.

1 kg lahana
5 adet yeşil domates
2 adet salatalık
4-5 adet havuç
6 adet kırmızı biber
7-8 adet sivri biber
10 diş sarımsak
1 avuç nohut
Kereviz yaprağı
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
Alabildiği kadar su
1 çay bardağı kaya tuzu
Karışık Turşu Nasıl Yapılır?Karışık Turşu Yapımı
Turşu için kullanacağınız suyu önce kaynatın ve sonra içine kaya tuzunu katıp soğumaya bırakın. Lahanaları 4-5 saat önceden ince ince doğrayıp 2-3 yemek kaşığı tuzla beraber ovalayıp bırakın. Havuçları ve salatalıkları halka şeklinde doğrayın. İlk önce turşu kabının dibine nohutları ve bir kaç diş sarımsağı atın. Yıkanmış sivribiberlerle birlikte yine doğradığınız sebzelerden sırasıyla dizin. Dizerken aralara sarımsak koymayı unutmayın. Bütün sebzelerin dizilmesi bittikten sonra, sirkeyi ekleyin ve soğutulmuş tuzlu suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Sebzelerin suda yüzmemesi ve oturması için, en üste ağırlık yapacak bir kase koyun üstüne kereviz yapraklarını dizin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp ışık almayacak yerde, oda sıcaklığında muhafaza edin. 15-20 gün sonra turşunuz hazır. Afiyet olsun.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:29.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia