Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Eğitim ve Öğretim > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.


Acı İle Nasıl Baş Edilir?

Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Acı İle Nasıl Baş Edilir?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
373

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Eski 09 Kasım 2021, 21:02   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Acı İle Nasıl Baş Edilir?

Acı İle Nasıl Baş Edilir?

Her ne kadar sizi tüketse de, acıyla başa çıkabilmek için zor da olsa yapılması gereken, kabullenmek ve bir gün bu yaşananların geçeceğine inanmaktır.



Bazen hayatınızda sizi alt üst eden olaylar olur. Bu olaylar sizin içinize öyle bir işler ki, nefes alamaz, konuşamaz ve uyuyamaz hale gelirsiniz. Acı, tüm benliğinize işler.

Hayatta güzel olan hiçbir şeyin tadı kalmaz. İşin kötü tarafı, büyük ihtimalle sizi bu hale getiren şey, bir zamanlar sizi mutluluktan havalara uçurmuştur. Ve şimdi canınızı yakması, sizin daha çok içinizi sızlatıyordur.


Eminiz ki, içinizdeki bu acıdan kurtulmak istiyorsunuzdur. Bunun için yapmanız gereken ilk şey, durumu kabullenmek olacaktır. İster en yakın arkadaşınız sizi sırtınızdan bıçaklamış olsun, isterse sevdiğim dediğiniz insan sizi aldatmış olsun, unutmak için yapılması gereken ilk şey, olayı kabullenmektir.

‘’Neden ben?’’ diye sormayı bırakın

Hayıflanmanız ve kendinizi bu tip sorularla yormanız, hiçbir işe yaramayacaktır. Bunlar sadece tükenmenizi sağlayacak ve benliğinizden birkaç parça çalacaktır. Eğer hayata devam etmek istiyorsanız, kabullenin. Ne kadar canınızı yaksa da, kabullenin. Çünkü bir felsefe hocasının dediği gibi; ‘’Acı, sizi canlı tutar.’’

Ne yapacağınıza karar verin

Biliyoruz ki, konuyu düşünmeniz bile başınızın ağrımasına neden oluyor. Ancak konuyu enine boyuna düşünmeli ve ne yapacağınıza karar vermelisiniz. Bunu kendinizde yapacak gücü kendinizde bulamıyorsanız, şöyle düşünün; her saniye hayat ellerinizden akıp gidiyor.

Ve kaybettiğiniz hiçbir saniye size geri dönmeyecek. Dünyadaki en kıymetli hazineniz olan zamanınızı, bu konu üzerinde acı çekerek mi harcamak istiyorsunuz?

Elbette ki istemiyorsunuz. Bu yüzden bir karar vermelisiniz. Bundan sonra ne yapacaksınız?

Daha önce atlattığınız olayları hatırlayın

Mutlaka daha önce bu olay gibi ya da buna benzer bir şey yaşamış ve onu atlatmışsınızdır. Unutmayın hayattaki her şey elbet geçer. Bazen deler geçer bazen teğet geçer ama tüm acılar geçer. Bunu hatırlayın.

Yenisi gelir

Kaybettiğiniz arkadaş, dost, sevgili, eşya, mal mülkün yerine yenisi gelir. Ölüm bile, yeni yaşamların var olması için yer açarak kendini affettirir. Boş verin. Hayat zamanla yenilenir.

Ders alın

Bu durum ile ilgili yapılabilecek tek şey, ders almak olacaktır. Bir daha asla aynı hatayı yapmazsanız. Bu içinizi kemiren, sizi tüketen acı size bir lütuf olacaktır. Zaten şuna inanın ki, iyi insanlar acıyla yoğrulmadan benliklerini bulamazlar…

Alıntıdır.


 
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 13:58.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum