Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Hayvanlar Dünyası

Hayvanlar Dünyası Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Mavi Rus Kedisi ve Özellikleri

Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mavi Rus Kedisi ve Özellikleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
179

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Arthur

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2022, 12:18   #1
Çevrimdışı
Arthur
Üyeliği durduruldu.
Arthur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Mavi Rus Kedisi ve Özellikleri

Mavi Rus Kedisi ve Özellikleri



Yaşam Süresi: 15/20 yıl

Kökeni: Rusya

Tüy Renkleri: Mavi-Gri


Rus Limanı Archangel’da doğan Mavi Rus, efsaneye göre Kazaklara yoldaşlık etmiş cesur bir kaşif kedidir. Onun bu ‘sokak çocuğu’ imajına aldanmamak gerek. Çünkü, lüks kürkü ve mücevher gibi yeşil gözleri onu işçi bir kedi olmaktan öte bir görünüşe sahiptir. Bu nedenle, zengin ve soylu kesim tarafından da ilgi çeken bir kedi olan Mavi Rus, Rus Çarlarının ve bir kedi sever olan Kraliçe Victoria’nın kedisi olma şerefine ulaşmıştır. Esas ününe ise 1875 yılında Archangel Kedisi olarak bir kedi şovunda tanıtıldıktan sonra kavuştu.

Özellikler:

Mavi Rus güçlü kaslı vücutlu, sağlam yapılı ve oldukça güzel görünüşlü bir kedidir. İnce, uzun ve elgant görünümüyle birçok kediden ayrılır. Mavı Rus kabarık ve yoğun çift katlı kürkü nedeniyle olduğunda çok daha büyük gözükür. Göz alıcı kürkünün eski dönemlerde insanların lüks kürkler yapmak için kullanıldığı ve bu nedenle Mavi Ru’ların avlandığına dair söylentiler vardır. Orijinal rengi mavimsi gridir ve ışığı yansıtan, böyelce parlak gözüken gösterişli bir kürktür. Mavi Rus’un belirgin fiziksel özelliklerinden biri de gözleriyle ilgilidir. Doğduğunda sarı olan bu kedinin gözleri 4 aylıktan sonra yeşile döner. Kedi olgunlaştıkça bu yeşil renk daha canlı ve parlak bir hale gelir. Mavi Rus’un en hayranlık verici özelliği ise ‘gülümsemesi’dir. Yukarıya doğru hafifçe kıvrık olan ağzı nedeniyle tıpkı Mona Lisa gibi belli belirsiz gülümseyen Mavi Rus etkileyici bir kedi olmayı hakeder.



Mizaç:

Mavi Rus iyi huylu ve eğitilebilir bir kedidir ya da belki insanları eğitmekte çok başarılı bir kedidir de diyebiliriz. Yoğun oynamayı çok sever ve oyun seanslarını sizin düşündüğünüzden de uzunlaştırabilir. Üstelik siz bunu fark etmezsiniz bile. Ona ilgi göstermenizi zorunlu kılan tavırları vardır. Çünkü Mavi Rus, sıkıldığı zaman hırçınlaşmasıyla bilinir. Bu nedenle, kendinizi ona göre ayarlamanız gerekir ki bu da sizin onu değil onun sizi eğittiğinin işaretlerinden biridir. Neyse ki Mavi Rus kendi kendine yetebilen ve tek başına da eğlenebilen bir kedidir. Bu nedenle evde tek başına günler geçirse bile bundan rahatsızlık duymaz; fakat sizi gördüğünde de mutlu olur. Mavi Rus insan için çok iyi bir eşlikçidir. Genelde ailesinden bir kişiyi kendine daha yakın tutar. Mavi Rus çocuklar dahil herkesle çok iyi anlaşır. Üstelik bu ilgisi sadece eğlenceli zamanlar için geçerli değildir. Ağlayan bir bebek ya da mutsuz bir sahibi neşelendirmek için elinden geleni yapar. Bu sosyal kedi daha önce tanışmadığı yabancıların yanında çekingen ve utangaçtır. Mavi Rus değişiklikleri seven bir kedi değildir. Çevresindeki her şeyin aynı ve tanıdık olmasından hoşlanır ve kendini böyle rahat hisseder.



Sağlık:

Mavi Rus kuvvetli ve sağlıklı bir kedidir. Fakat bu ırkın pek çok kere mesane taşlarından muztarip olduğu görülmüştür.

Bakım:

Kabarık ve gösterişli de olsa aslında oldukça ince olan kürkünün bakımı kolaydır. Haftada iki kere taramak yeterli olacaktır. İlk bahar dönemi tüyk dökme mevsimi olduğundan daha çok taranmaya ihtiyaç duyarlar. Geri kalan önemli bakımlar ise tırnak ve diş temizliğidir.


Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:27.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia