Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Bunları Biliyor musunuz?

Bunları Biliyor musunuz? Genel kültür bilgileri..


Dünyadaki Tüm İnsanları Bir Binaya Sokabilmek Mümkün mü?

Genel kültür bilgileri..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dünyadaki Tüm İnsanları Bir Binaya Sokabilmek Mümkün mü?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
160

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2022, 02:44   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Dünyadaki Tüm İnsanları Bir Binaya Sokabilmek Mümkün mü?

Dünyadaki Tüm İnsanları Bir Binaya Sokabilmek Mümkün mü?

Hayalî bir mega bina tasarlayarak yaklaşık 8 milyar insanı bir binaya sığdırmaya çalışmak mümkün olabilir mi?

Dünyadaki tüm insanlar bir binada bulunabilir mi

Oldukça fütüristik bir düşünce ortaya atılmış. Bu düşünce bilim kurgu filmlerinde bile rastlanılmamış türden.

Oldukça kalabalık şehirlerde yaşıyoruz; dip dibe olan apartmanlar, saatlerimizi harcadığımız trafik, balık istifi şeklinde bindiğimiz toplu taşıma araçları... Kilometrekareye 2.900 kişi düştüğü için İstanbul gibi bir şehirde bu yoğunluk çok daha fazla hissediliyor. Hatta kilometrekareye düşen insan sayısı, Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Güngören'de 42.000 kişiye kadar ulaşıyor.

Peki bu nüfus yoğunluğunu abartıp yaşayan bütün insanları tek bir binada toplasaydık ne olurdu? RealLifeLore adlı YouTube kanalı bunu 3 yıl önceki nüfusla (7.478.000.000 kişi) hesapladı ve ortaya çıkan mega binanın nasıl olacağını görmemizi sağladı. İşte o bina:

BİR İNSANIN ORTALAMA BOYU 1,63 CM OLDUĞU İÇİN TABANI BİR METREKARE VE YÜKSEKLİĞİ 1,63 METRE OLAN BİR KÜP İNŞA EDELİM VE İÇİNE 5 İNSAN SIĞDIRALIM.




HACİM BAKIMINDAN DÜNYANIN EN BÜYÜK BİNASI OLAN BOEİNG EVERETT UÇAK FABRİKASI'NA BU YÖNTEMLE 40.831.000 KİŞİYİ SIĞDIRABİLİRDİK.




Yani iki adet Boeing fabrikasına Türkiye nüfusunun neredeyse tamamı sığabilirdi.

FAKAT BU SAYI TÜM İNSAN NÜFUSUNUN %1'İ BİLE DEĞİL. BU YÜZDEN ÇOK DAHA BÜYÜK BİR BİNA İNŞA ETMEMİZ GEREKİYOR.


Boeing'in fabrikası 13.300.000 metreküp. Yapacağımız binanın 2.436.000.000 küp olması gerekirdi. Sayı her ne kadar astronomik olsa da bu binamız üstteki görselde olduğu gibi uzaya çıkacak kadar da büyük olmazdı.

İŞTE BU HAYALÎ BİNA NEW YORK ŞEHİR MERKEZİNDE BÖYLE GÖRÜNÜRDÜ. YAKLAŞIK 7,5 MİLYAR İNSAN BU BİNANIN İÇİNDE!


Yaşayan her insanı sığdırabileceğimiz bu küpün yüksekliği 1.346 metre olurdu. Binanın yüzey alanı ise Tesla Gigafactory'den sadece 5 kat daha büyük olurdu.

BU DEVASA BİNA, DÜNYANIN EN YÜKSEK BİNASI OLAN BURC HALİFE'NİN YANINDA İNŞA EDİLSEYDİ BÖYLE GÖRÜNÜRDÜ.


Hayalî binamız her ne kadar devasa boyutta olsa da yine de muhtemelen tahmininizden çok daha küçük olmalı. Bu kadar insanın sığdıralabileceği bu küpün etrafını yürüyerek sadece yarım saatte dolaşabilirdiniz.


BU FİKRE YAKIN BİR BİNANIN TOKYO'DA YAPILMASI PLANLANIYOR. YAPILABİLİRSE 1 MİLYON KİŞİ TEK BİR YAPIDA YAŞAYACAK.


Tüm Muğla nüfusunun sığabileceği Shimizu Mega-Kent Piramidi, teknik yetersizlikten dolayı hayata geçirilemedi. Çok fazla büyük olduğu için kendi ağırlığını taşıyamayacağı düşünülüyor, mevcut inşaat teknolojisi yetersiz kalıyor.

Yine de bu fikirden tamamen vazgeçilmiş değil, tasarımın süper kuvvetli ve hafif bir malzeme olan karbon nanotüpler ile inşa edilebileceği düşünülüyor. 2030'da inşaata başlama planları yapılıyor fakat başlanabilirse bile bina 2110 yılında tamamlanabilecek. Bu yüzden bu binanın tamamlandığını çoğumuz göremeyecek.

TOKYO'NUN NÜFUSU 40 MİLYONA DAYANDIĞI İÇİN YERLEŞME YERİ BULMA SORUNU YAŞANIYOR.


Bu nedenle bu fütüristik piramide benzeyen pek çok yapı planlanıyor fakat henüz hiçbiri hayata geçirilemedi.Tokyo şimdilik mikro odalı otellerle, dairelerle idare etmek zorunda kalıyor.

ŞEHRİ RAHATLATACAĞI DÜŞÜNÜLEN SHİMİZU MEGA-KENT PİRAMİDİ EĞER YAPILABİLİRSE BİTTİĞİNDE MISIR'DAKİ BÜYÜK GİZA PİRAMİDİ'NDEN 14 KAT DAHA UZUN OLACAK.



PEKİ HERKES GERÇEKTEN TEK BİR BİNADA YAŞASAYDI NELER OLURDU?



Bir gün gezegenin çoğu kullanılamayacak hale gelirse tek bir yere sığınmak zorunda kalabilir insanlık. Böyle bir distopik durumda hiç şüphesiz ki insanlar üzerinde yoğun bir stres olacaktır, salgın hastalıklar çok daha hızlı yayılacaktır, birkaç nesil sonra insanlar melezleşeceği için tek tip bir görünüm ortaya çıkacaktır. En kötüsü de başa gelen bir diktatör, sadece tek bir ülkeye değil tüm dünyaya hükmedecektir.

DAHA ÖNCE HİÇ TAŞIMADIĞI KADAR İNSAN NÜFUSUNA EV SAHİPLİĞİ YAPAN YERKÜRE, HER YIL 80 MİLYON İNSANI DAHA SIRTLAMAK ZORUNDA KALIYOR.




UZMANLAR BU RİTMİN HIZLI VE TEHLİKELİ OLDUĞU UYARISINDA BULUNUYOR. NÜFUSUN 1 MİLYARA ULAŞMASI İÇİN ASIRLAR GEÇMESİ GEREKMİŞTİ ANCAK DÜNYA NÜFUSU 2 ASIRDA 7 KAT ARTTI. NÜFUS BU YIL 8 MİLYARI AŞACAK, 2050'DE İSE 10 MİLYARA ULAŞACAK.





Türümüz, yeryüzünün kaynaklarını hızla tüketiyor, daha fazla sera gazı yayıyor ve diğer canlıların alanlarını daha fazla işgal ediyor. Bu sebeple ya nüfus artışı dengelenmeli ya çevreci yaklaşımlar benimsenmeli ya da başka gezegene gitmek mümkün olmalı.

ÇÖZÜM YOLU BULUNAMADIĞI TAKDİRDE İSE DÜNYA BUNDAN YÜZYILLAR SONRA STAR WARS'TAKİ CORUSCANT GİBİ TAMAMI TEK BİR ŞEHİRDEN İBARET OLAN BİR GEZEGENE DÖNÜŞEBİLİR.




WebTekno


Eru bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:57.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia