Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler > Yabancı Ülkeler

Yabancı Ülkeler Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..


Dünyadaki En Korkunç 10 Yer

Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dünyadaki En Korkunç 10 Yer
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
302

Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06 Temmuz 2021, 18:04   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Dünyadaki En Korkunç 10 Yer

Dünyadaki En Korkunç 10 Yer


Türkmenistan'da bulunan Darvaza Çukuru, cehennem tasvirlerine olan benzerliği nedeniyle Cehennem Kapısı olarak da anılıyor. Korkutucu bir görüntüye sahip olan bu çukur aslında yıllar önce yaşanan bir doğalgaz patlaması sonucu meydana gelen yangından ibaret. Yangın yarım yüzyıldır söndürülemiyor.



Meksika'daki oyuncak bebekler adası ilginç bir özelliğe sahip. Julian Santana Barrera isimli Meksikalu adam, kötü ruhları uzak tutmak için tüm adayı pek de şirin olmayan görünüme sahip oyuncak bebeklerle donatmış.



Meksika'daki oyuncak bebekler adası


Berlin'de bulunan Beelitz Heilstätten Sanatoryumu uzun yıllar amansız hastalıklarla mücadele edenleri ağırlıyordu. Birinci Dünya Savaşı sırasında yaralanan Adolf Hitler de bir süre burada tedavi olmuştu.


Amsterdam'da bulunan İşkence Müzesi, tarih boyunca insanların kullandığı korkunç işkence aletlerinin sergilendiği bir yer. Müzede, engizisyon sanldayesi ve kafatası kırıcı gibi işkence aletleri sergileniyor.


Japonya'da Fuji Dağı eteklerinde bulunan Aokigahara Ormanı korku filmlerine dahi konu oluyor. Her yıl yüzlerce insanın intihar ettiği bu ormanda yetkililerin belirlediği alanların dışına çıkanların çoğundan bir daha haber alınamadı.


İntihar ve kayıp vakalarının çok görüldüğü ormanda ruhların dolaştığı efsanesi de yaygın bir inanış. Uzmanlar ise bölge insan zihnini yoran ve kimi insanlarda da deliliğe varacak seslerin bulunduğunu düşünüyor.


Çekya'da bulunan Sedlec Kilisesi, bölgede geçmişte yaşamış 70.000 kişinin kemiklerinin korunduğu yer. Kimi kemiklerin dekorasyon amacıyla da kullanıldığı kilise özellikle bölgeye yabancı olan turistleri ürkütüyor.



Çekya'da bulunan Sedlec Kilisesi



Paris'in merkezinde bulunan Catacombe, yüz binlerce iskelete ev sahipliği yapıyor. Kentteki mezarlıkların kaldırılmasından sonra eski bir maden bölgesinde toplanan yüz binlerce iskelet, bugün bir müze!


nga kabilesi ölülerine saygıyı biraz farklı bir şekilde gösteriyor. Angalar ölen yakınlarını gömmek yerine, cesetlerini tütsü tekniğiyle mumyalıyorlar. Köylerin biraz dışında gerçekleştirdikleri bu metotla ölülerini sık sık ziyarete giden Anga kabilesine mensup insanlar, büyüklerine saygılarını göstermiş oluyor.



Tütsülenmiş Mumyalar, Papua Yeni Gine




 
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:58.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia