Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek - Ejder Meyvesi Faydaları

Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek - Ejder Meyvesi Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
311

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 02:28   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek - Ejder Meyvesi Faydaları

Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek - Ejder Meyvesi Faydaları

Hylocereus cinsi bir kaktüs türü olan pitaya, Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'ya özgü bir bitkidir. Ancak bugün dünyanın her yerinde bulunabilmektedir. Kiviye benzer bir dokuya sahip olup, küçük siyah tohumlar içeren ejder meyvesi, türüne göre tatlı veya ekşi olabilir.


Hamilelik döneminizde de taze, kırmızı ve lezzetli bir ejder meyvesi gördüyseniz, canınız çekebilir ve denemek isteyebilirsiniz. Hamilelikte ejder meyvesi yemek güvenli mi? diyebilirsiniz. Evet güvenlidir. Aslında sizin ve doğmamış bebeğiniz için oldukça faydalıdır.


Ejder meyvesindeki besinler sadece sağlıklı bir gebelik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğmamış bebeğinizi birkaç doğum kusuru ve bozukluğundan da korur. Ancak en önemli olan kısım yenecek miktardır. Bu da doktora danışarak, onun talimatlarına göre ayarlanmalıdır.

Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemenin Faydaları
Hamilelikte (Gebelikte) Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemenin Faydaları
1.) Doğum Kusurlarını Önler

Gebelik döneminde hayati öneme sahip olan ve alınması gerekli olan folat, ejder meyvesi içerisinde iyi miktarda bulunur. Folat, doğmamış bebeğinizin nöral tüp defektlerinden etkili bir şekilde korunmasına yardımcı olur.


Ayrıca besleyici olan pitaya içerisinde sağlıklı büyüme ve gelişmeyi destekleyen B1 - B2 - B3 - C vitamini ve diğer çeşitli vitaminler mevcuttur.


2.) Kemik Gelişimini Destekler

İçerisinde bulundurduğu kalsiyum sayesinde hamilelik sırasında kemiklerinizi ve dişlerinizi güçlendirmeye destek olur. Ayrıca pitaya içerisindeki kalsiyum ve fosfor, fetüsünüzün kemiklerinin de uygun gelişimini sağlar.


3.) Hemoglobini Artırır

İyi hemoglobin değerleri, anemi (kansızlık) gelişimi ve yan etkileri ile ilgili riskleri önler. Ejder meyvesi de gebelikte hemoglobin sayınızı önemli ölçüde artıran yüksek miktarda demir ve C vitamini içerir.


4.) Kabızlığa İyi Gelir

Meyve, sahip olduğu lif içeriği sayesinde düzgün bağırsak hareketlerini ve yumuşak sindirimi teşvik eder ve hamilelik sırasındaki kabızlık sıkıntılarını önler. Ayrıca sahip olduğu besin içeriği ile birkaç sindirim bozukluklarına da iyi gelir.


Hamilelikte (Gebelikte) Pitaya Yemenin Faydaları
5.) Mikrobiyal Enfeksiyonları Önler

Hamilelikte ejder meyvesi yemek, antifungal ve antibakteriyel özelliği sayesinde, bağışıklık sisteminizdeki bakteriyel ve fungal enfeksiyonların büyümesini engeller ve hamilelik sırasında bu zararlı enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.


Ayrıca gebelikte pitaya tüketimi, hücre rejenerasyonu ve yaraların iyileşmesini etkin bir şekilde artırır.

6.) Kanseri Önler

Ejder meyvesinin yüksek C vitamini ve antioksidan içeriği, serbest radikal aktivitesini nötralize etmenize, bağışıklığınızı arttırmanıza ve hamilelik sırasında kanser gelişimi riskini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca karoten içeriği tümör büyümesini engeller.

7.) Enerji Sağlar

Hamilelikte pitaya yemek, fetüsün büyümesi için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayan karbonhidrat bakımından önemli bir kaynaktır.

Ejder meyvesinin 100 gramı yaklaşık 9-14 gram karbonhidrat içerir.

8.) Sağlıklı Yağ Kaynağıdır

Bir porsiyon ejder meyvesi, 0.1 - 0.6 gram kadar sağlıklı yağ barındırır. Enerji sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğmamış bebeğinizin beyin oluşumunu da teşvik eder.

9.) Kan Basıncını Düzenler

Ejder meyvesi, kan şekerinizi düzenlemenin yanı sıra hamilelikle ilgili komplikasyonları en aza indirgeyerek kan basıncını sabit tutar.

10.) Düşük Riskini Azaltır

İlk trimester dönemi, fetüsün henüz yeterince güçlü olmadığı ve düşük yapma riskinin yüksek olduğu bir dönemdir. Ejder meyvesindeki besinler fetüsün gücünü artırır ve düşük yapma olasılığını büyük ölçüde azaltır.

Hamilelikte Ejder Meyvesi Yemenin Zararları - Yan Etkileri
Genellikle ejder meyvesi (pitaya) güvenli olmakla birlikte hamilelikte yan etkilere neden olmaz. Ancak her şeyde olduğu gibi aşırı tüketimi bazı sorunlara neden olabilir.

Hamilelikte aşırı ejder meyvesi yemek ishale neden olabilir.
Çok fazla ejder meyvesi (pitaya) tüketimi deri döküntülerini beraberinde getirebilir.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:15.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia