Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Hamilelikte (Gebelikte) Omlet Yenir mi? Faydaları ve Zararları

Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hamilelikte (Gebelikte) Omlet Yenir mi? Faydaları ve Zararları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
300

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 02:27   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Hamilelikte (Gebelikte) Omlet Yenir mi? Faydaları ve Zararları

Hamilelikte (Gebelikte) Omlet Yenir mi? Faydaları ve Zararları

Hamilelik dönemi, çoğu kadın için bebeğini ilk kez ne zaman kucağına alacağını dört gözle beklediği büyülü bir zamandır. Hamilelikte genellikle daha fazla yemeniz önerilmekle birlikte, doktorunuzun talimatlarına ek olarak yemeniz ya da yememeniz gereken gıdalar hakkında dediklerine uymanız tavsiye edilir. Ayrıca farklı bir gıda canınız çekerse de doktorunuza danışmalısınız.


Bunlardan birisi de yumurta ve omlet konusudur. Gebelikte omlet yenir mi? sorusu, omlet yemeyi seven anne adaylarının sorduğu bir sorudur. İyice pişirilen, kızartılmış yumurta şeklinde hazırlanan omlet, hamilelik sırasında yemek için güvenlidir ve ayrıca iyi bir protein kaynağıdır.


Hamilelikte beslenme için tavsiye edilen yeme şeklinde olduğu gibi yumurtada da aşırıya kaçmamak önemlidir. Doktorunuzun talimatlarına göre haftada birkaç kere yenebilir. Ancak sadece omletle bütün bir öğle ya da akşam yemeği hazırlamak iyi değildir. Ayrıca doktorunuz tüketmenizi istemezse, sizin değerlerinizi en iyi o bildiğinden doğru olduğunu unutmayın.

Hamilelikte protein alımı, hücrelerinizin yenilenmesi ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin yanı sıra gelişen bebeğiniz için de gereklidir. Bunun için de doktorunuz önerdiyse, kahvaltı sofrasında protein için en önemli besin yumurtadır.

Hem protein alımı hem de kahvaltılarınızı lezzetlendirmek için az yağlı, kaşarlı, yeşillikli vb. farklı tariflerde güzel omletler yapabilirsiniz. Yumurtanın yanı sıra protein kaynağı için süt, peynir, badem, ceviz gibi besinler de kahvaltınızda yer alabilir.

Temel besin kaynaklarından biri olan yumurta sağlık için önemlidir. Doyuruculuğundan dolayı da kahvaltılarınızda haşlanmış yumurta ya da omlet tüketiminiz, gün içerisinde yoğun bir şekilde açlık hissini bastırabilirsiniz. Ayrıca gebelikte sağlıklı kilo almanız için de önemlidir.

Zararlı olasılıklarından korunmak için ya fazla haşlanmış bir yumurta ya da kızartılmış bir omlet şeklinde tüketim gerçekleştirilmelidir.

Hamilelikte (Gebelikte) Omlet Yemenin Zararları
Yumurtalar protein içeriğine rağmen, oldukça yüksek miktarda kolesterol ve yağa sahiptir. Hamileyken bazı sağlıklı yağları almanız gerekse de, aşırı tüketimler ile alınan fazla kilolar hem sizin hem de bebeğiniz için yeni sorunlara yol açacaktır.

Bu nedenle hamilelikte aşırı omlet tüketimi, fazla yumurta yenmesinden dolayı vücutta kolesterol artımına neden olur ve bu da damarlarınızda ve organlarınızın çevresinde ikamet eder. Sağlıklı yağlar ile birlikte gebelikte omlet çok olmadan tüketilebilir bir besindir.

Başka bir problem ise salmonella adı verilen tehlikeli bir bakterinin ev sahibi olabildiklerinden yumurtaların pişirilmesine dikkat edilmelidir. Salmonella pişmemiş et, balık ve süt sürünlerinde ikamet eder ve şiddetli ishal, bulantı, gıda zehirlenmesi ve diğer bazı gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Bu sebeple az haşlanan yumurtalar hamileler için önerilmez.

Hamilelikte Omlet Yemek - Dikkat Edilmesi Gerekenler
Genelde az pişmemesi için yağda yumurta yerine çırpılmış ve iyice pişmiş, kızartılmış omlet tavsiye edilmektedir.
Bir diğer yumurta yemenin en iyi yolu da iyice haşlamaktır.
Salmonella bakterisi riskinden dolayı içinde çiğ yumurta kullanılan yiyeceklerden kaçının.
Hamilelikte her yiyecekte olduğu gibi yumurtada da aşırı tüketim yapmamaya dikkat edin.
Yumurtaların taze olması önemlidir. Çünkü rafta ne kadar uzun süre durursa parazit kolonisi o kadar büyük olur.
Doktorunuza danıştıktan sonra dediklerini özellikle dikkate almayı unutmayın.
Hamilelikte (Gebelikte) Omlet Tarifleri
Gebelikte yeterli miktarda alınan her besin grubundan gerekenler arasında yumurta da mevcuttur. Sürekli aynı şekilde haşlama ya da omlet yemek, anne adayları için sıkıcı gelmesinin yanında farklılık isteği olabilir.

Bu nedenle aşağıdaki farklı tarifleri yaparak alternatif omlet çeşidi yiyebilirsiniz. Yeşillikli omlet tarifi ile güzel bir omlet hazırlayabilirsiniz.

Yeşillikli Omlet Tarifi Malzemeler:

Dereotu
Kabak
Maydanoz
Yumurta
1 çay bardağı süt
Yeşillikli Omlet Hazırlanışı:

Bu tarif içerisinde dilerseniz pırasa, mantar, mısır gibi farklı besinleri de kullanabilirsiniz. Belirli bir ölçü olmadığı için malzemeleri ihtiyacınıza göre ve aşırıya kaçmadan kullanabilirsiniz.

Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu sıkın. Dereotu ve maydanoz gibi yeşillikleri de doğramadan önce iyice yıkayın ve ince ince kıyın. Sonrasında tüm malzemelerinizi yumurta ve süt ile çırpın ve yeterli miktarda tuzunu ekleyin. Yapışmayan tavada ters düz ederek kızarmasını bekleyin ve afiyetle yiyin.

Diğer alternatif ikinci tarifte de peynir kullanılmaktadır. Farklı omlet için deneyebilirsiniz. Tulum peynirli omlet tarifinde peynir tuzlu olduğundan tarifimizde ek olarak tuz atmak yoktur.

Malzemeler:

1 adet büyük ya da 2 adet orta boy yumurta
Fazla olmayacak şekilde rendelenmiş tulum peyniri
5/1 çay bardağı süt
Karabiber
1-1.5 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:

Yumurtayı kaseye koyduktan sonra karabiberi ekleyin ve tereyağını küçük parçalar halinde yumurtaya ilave edip karıştırın.
Elinizde peynir rendesi varsa tulum peynirini onunla rendelemeniz daha iyi olacaktır.
Omleti pişirirken sonunda ocaktan almadan önce rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin.
Servis ederken domates ve yeşillik ile de süsleyebilir ve daha güzel bir sunumlu omlet yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hamilelikte (gebelikte) omlet yenir mi? ya da gebelikte omlet yemek konusunda bazı açıklamalarda bulunduk. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi öncelikle doktorunuza danışmayı ve talimatlarına uymayı unutmayın. Hamilelikte omlet yemek hakkında doktorunuzla konuştuysanız ve yediyseniz, hazırladığınız farklı tarifler gibi konularda yaşadıklarınızı aşağıdaki yorum alanından diğer anne adayları için paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz...




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:25.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia