Tekil Mesaj gösterimi
Eski 22 Haziran 2025, 15:12   #6
Zeytin
Zeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Oku Ama Yargılama

Alıntı:
İlk gönderen: July İletiyi Görüntüle
Merhaba.

Actiginiz bu konuyu bastan sona okuyup inceledim. Uzun sure psikoloji uzerine arastirmalar yapmis birisiyim ve insan psikolojisinden de bu sebeple iyi anladigim icin manipulator oldugunuzu dusunuyorum.

Uzun yillar Musluman'dim, daha sonra cesitli sorgulamalar yapip dinlerin Tanri kelami olmaktan uzak olduklari kanaatine ulastigim icin dini bir inanisa sahip degilim. Su anda yurtdisinda yasiyorum, ancak ulkemizde sirf dini inanislari veya kanaatleri nedeniyle belirttiginiz gibi dislanildigini gormedim. Nitekim, din ve vicdan hurriyeti bir anayasal hak ve ozgurluktur. Anayasa'nin 24. maddesini incelemeniz sizin adiniza yararli olacaktir.

Olaya Islam ilimleri acisindan bakalim, seri hukumlerin uygulandigi Islam toplumlarinda bile fikih'a gore dinden donen (murted) oldurulur konusu da yanlis anlasilmis ve yorumlanmistir. Bugun ISID gibi teror orgutlerinin emperyal destekli uygulamis olduklarinin gercek Islam'da yeri yoktur. Zira Islam inanisina gore murted kisilere mueyyideyi uygulayacak olan Tanri (Allah)'dir; bu dunyanin konusu olan bir sey degildir. Murtedin oldurulmesi ancak savas acmasi yoluyla mumkun olmustur. Hele ki laik Turkiye Cumhuriyeti'nde sizin belirttiginiz otekilestirmelere maruz kalmaniz bence gercek degildir.

Esas bu foruma uye olup konunuza yazma nedenime gelecek olursak, asagidaki mesajinizin tezatligidir.

Siz, bu mesajinizda tam bir dini istismar eden sarlatan gibi yaptiginizi adeta itiraf etmissiniz. O zaman buraya gelip inancsizliginiz yuzunden ayrimciliga ugruyor edebiyati yapip ajitasyon kasmayacaksiniz. Yazilimci oldugum icin ilk paragrafta belirttigim suphelerimle hareket ettim, mesajlariniza bazi anahtar kelimelerle genel bir tarama yaptim ve sonuc tam da tahmin ettigim gibiydi.

Bir ateist olarak her zaman soylerim, teistlerin yobazi ne kadar tehlikeliyse nonteistlerin yobazi da ayni paralel olcude tehlikelidir. Sizin gibi insanlar yuzunden gercekten farkli dusunen, gercekten kimseye saygisizlik etmeden kendi dogrulariyla yasayan insanlar da onyargi ile karsilasiyorlar. Eger konuda anlattiklariniz dogruysa bile bunun sebebi, hikmeti tamamen sizin kendi yaptiklarinizin size geri donusudur.

Siz once kendinizi duzeltip erdemli bir insan olmaya calisin, emin olun kimse sizin inanisinizla veya inancsizliginizla ilgilenmeyecektir. Erdem de dinlere bagli degildir; bireysel ahlak ile temellenir. Nereden biliyorum? 28 sene Turkiye'de yasadim, cevreme de inancli oldugum donemde de inancsiz donemimde de fikir ve inanislarimi soylemekten hic cekinmedim her zaman da saygi ile karsilandim.

Sizi ayakta alkışlıyorum..

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.