Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2020, 20:40   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Windows 10’da Nasıl Yardım Alınır

Windows 10’da Nasıl Yardım Alınır

Windows 10, Microsoft’un çıkardığı işletim sistemlerinden birisi ve getirdiği yenilikler sayesinde kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Microsoft’un yardım sayfası aracılığı ile, ilgili sorunlara destek alınabiliyor ve yapay zeka sayesinde Windows 10’da karşı karşıya kalınan sorunlarla alakalı yardım ve destek almak olanaklı hale geliyor. O halde bakalım Windows 10’da nasıl yardım alınır.

windows-10-1

Windows 10'da Cortana Nasıl Kullanılır?


Microsoft’un dünyaya getirdiği bir sesli asistan yazılımı olan Cortana, rakibi olduğu Apple’nin sesli asistanı Siri ile aynı mantıkta çalışır ve geliştirilen yapay zeka sayesinde Windows 10’da karşılaşılan sorunların çözümünde epey destek sağlıyor. Windows 10 yüklü olan bilgisayarlarda bir nevi kişisel yardımcı ünvanı taşıyan ve bu görevi yerine getiren Cortana, Windows 10’da nasıl yardım alınır sorusuna da oldukça sıkı bir yanıt aynı zamanda. Problem çözmek için geliştirilen bu asistan bakalım nasıl etkin hale getiriliyor ve nasıl kullanılıyor?

Yeni sesli asistan Cortana, Windows 10 yüklenmiş olan her tür cihazda mevcut. Ancak henüz Türkiye lokasyonu ve Türkçe dil seçeneği için destek sağlanmadığından , öncelikle bilgisayarları “bölge ve dil ayarları” sekmesinden ABD İngilizce konumuna getirmek gerekiyor.

Ayarlar yapıldıktan sonra uygulama aktif hale getirilebilir. Ayarlar sekmesinde Cortana ismini aratmak ve uygulamaya erişmek mümkün. Sesli komut mantığı ile çalışan Cortana sayesinde, yaşanan tüm sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Cortana, windows 10’da nasıl yardım alınır sorusuna en çarpıcı yanıt ve çözüm oluyor. Takıldığınız ve yönelttiğiniz tüm sorulara en sağlıklı ve mantıklı yanıtları vermek adına bilgisayarda veya webde arama yapacak olan Cortana, sonuçları önünüze getiriyor. Cortana’nın yakın bir gelecekte Türkçe dil desteği ile güncelleneceği de gelen bilgiler arasında…

Yani özetle windows 10’da nasıl yardım alınır sorusuna verilecek en taze, en güncel ve en güçlü yanıt Cortana diyebiliriz.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.