Cevap: Haftanın konusu; Gerçekten de "iyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır" mı?
Herkes iyi olmayi basabilir mi belki buradaki iyi tanımı herkesle iyi geçinip hoş tutmak ve iyi davranışlar sergilemekse hmm bi yere kadardır bence çünkü herkese karşı iyi olmayı denemek kendin olmamak gibi birsey sonuçta insanız hep iyi olamayız bu doğamıza aykırı bana göre ama iyi olmak değil de insan olabilmek önemli kendin olabilmek insan kendine saygı duyduğu zaman karşısındaki kişiye de saygı duyar ve bu da iyi olmaya yolunda birseydir.. O yüzden öyle biri ol ki kimse senin için keşke demesin diye düşünüyorum..
Adil olmaya gelince neye göre adil olabilirsin ki tamamen çıplak bir gözle görebilir mi insan duygularına ve düşüncelerine ne kadar hükmedebilir bu bir muamma çünkü sana göre doğru olana başkasına göre olmayabilir ya da bir olay da altında binlerce seçenek bulunabilir herkes adil bir kişi olduğunu söyler ama bu iyi olmaya çalışmaktan daha da zordur herkes lafta adildir iyidir ama gerçekte iyi olmak adil olmaktan kolaydır..
Ve her iyi insan adil olmaz ya da her adil insan iyi olacak diye bir kaide yoktur..

...
Her nokta bir bitişken, ben sana üç nokta koydum...
Yanyana gelen bu üç nokta, boğazımda düğümlenen sana söyleyemediğim yarım bıraktığın karanlığım...
Bitirmeye cesaret edemediğim harflerim...
Keşfedilmemiş bir şarkının notasında dans eden bir kadının gölgesi...
Bazen korku, bazen hüzün, bazen sevinç...
Tamamlanmamış Sen ve Ben..
|