Tekil Mesaj gösterimi
Eski 14 Nisan 2022, 05:26   #2
Mezarkabul
Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Öğrencileri Keyfi Çalıştırmak

Çok saldırgan bir yazı olmuş. İyi araştırmadan, tamamen kendi duygu ve düşüncelerini yansıtmışsın. Senin gibi araştırmacı bir insana yakıştıramadığım.

Öncelikle aidat meselesine deyineyim. Okul müdürü veya öğretmenler kesinlikle aidat toplamak gibi bir yetkiye sahip değiller. Bu yetkiye sahip olan kurum Okul Aile Birliği'dir. Her senenin başında Okul Aile Birliği toplantısı yapılır. Velilerden oluşan bir Okul Aile Birliği yönetimi seçilir. Bu toplantı da aidatın ne kadar toplanacağına Okul Aile Birliği karar verir. O parayı da hiç bir veli vermek zorunda değildir. İsmi de zaten aidat değil, bağıştır. Bağış makbuzu ile teslim alınır. Okul Aile Birliği'nin bankadaki hesabına yatırılır. Bu parayı çekmeye yetkili kişi ise Okul Aile Birliği başkanıdır.
Bizim okulda öğrenci başına 50 TL olarak belirlendi. Benim rehberliğini yaptığım sınıfın yarısından çoğu vermedi. Hiç birini ne notla tehdit ettik ne de başka bir şeyle.
Peki neden toplanır okul aile birliği bağışı? Bir okul müdürü okula temizlik malzemesi alacak, İlçe MEM'den ödenek talep etse ne olur? Alacağı cevap "Elimizde böyle bir ödenek yok. Okul Aile Birliği bütçesinden karşılayın." olur. Ondan sonra bakan gelir "Ne bu okulun hali? Para istediniz de vermedik mi?" diye azarlar. Yönettiği Milli Eğitim Bakanlığı'ndan haberi yok gerzeğin.

Senin dediğin olay zengin velilerin çoğunlukta okullarda rastlanabilecek bir olay... Bizim okulda mümkün değil. Dışarıdan bakınca büyük gösterişli bir okul. İçeriye girdiğinde her yeri dökülüyor. Neresinden tutsan sorun.

Sıra ve kömür taşıtma olayına kendi okulunda rastlamaman gayet normal. Çünkü Fen Lisesi'nde okumuşsun. Derslerine önem veren öğrencilerden oluşan bir okul. Gerçi kömür ve sıra taşıtma olaylarına çalıştığım hiç bir okulda rastlamadım. Benim öğrenciliğimde olurdu genelde. Bazen dersteyimdir. Nöbetçi öğrenci gelir "Şöyle bir iş var. İki öğrenci lazım." der. 10 tane öğrenci ayağa fırlar. Öğrencileri zor oturtuyorum yerlerine... Özellikle günümüzde gönüllü olmayan hiç bir öğrenciye bu işleri yaptırtamazsın. Yaptırttığın anda velisi okulu basar. Videoyu izlemedim ama muhtemelen videodaki öğrenciler gönüllü olmuştur. Videoyu çeken öğrenci de olayı manipüle etmiştir. Öbür türlü veli şikayet etse, okul müdürünün başı yanar.

Çöp olayına gelirsek; maalesef bizim okulda bu çok nadir yaptırılıyor. Onu da dersin öğretmeni yaptırıyor. Ben de bir rehberlik dersimde yaptırmayı düşünüyorum ama üşeniyorum. İdareciler değil. Bence bu her gün yaptırılmalı. Hatta son tenefüs 10 dakika uzun olmalı. O 10 dakikalık kısımda çöp toplatılmalı. Böylece öğrenciler çöplerini yere atmadan önce birazcık düşünürler.

Bu yere çöp atma olayı maalesef ülkemizin kanayan yarası. Koskoca adam 2 adım ötede çöp tenekesi var, yere atıyor çöpünü. Neymiş efendim zaten yerler pismiş.

"İlim Çin'de bile olsa ara." dediler.
Onlar aklı bir kutuya kilitlediler.