Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler > Yabancı Ülkeler

Yabancı Ülkeler Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..


Sıcakkanlı İspanyol Madrid

Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sıcakkanlı İspanyol Madrid
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
125

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By sırçafanus
  • 1 Post By Socrates

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2023, 14:50   #1
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
dünya Sıcakkanlı İspanyol Madrid

Sıcakkanlı İspanyol Madrid


Canlı, genç ve modern bir ruha sahip olduğu kadar geleneklerinden de vazgeçmeyen Madrid’i keşfedin.



İspanya denince akla gelen iki büyük şehirden bir tanesi Madrid. Bazen turistlerin daha fazla ilgi gösterdiği Barselona’nın gölgesinde kalsa da, finans, sanat ve spor gibi pek çok alanda liderliği elinde tutuyor bu başkent.



Ancak aklınıza buranın soğuk ve ciddi bir şehir olduğu gibi bir fikir gelmesin, Madrid’e gittiğinizde çok kültürlülüğü ve Akdeniz insanının sıcaklığını hissedecek, bu güler yüzlü ve enerjik şehre bayılacaksınız.



Futbolun neredeyse bir din sayan, görkemli barok mimariye sahip binalarıyla göz kamaştıran, Dali, Miró, Goya ve Picasso gibi sanatçıların eserlerini bulunduran müzeleriyle sanatseverleri mutlu eden ve elbette İspanyol mutfağıyla kesinlikle keşfedilmesi gereken bir şehir Madrid.



Madrid’de gezilecek yapılar arasında belki de en güzeli ve en popüleri Palacio Real de Madrid adlı saray. Almudena Katedrali ise Gotik mimariyi tüm ihtişamıyla ile gözler önüne seren ve iki adet kulesiyle epey dikkat çeken bir tarihi yapı. Madrid’in kalbinin attığı meydan Puerta del Sol. Bu yarım daire şeklindeki meydan ortasında yer alan Kral Charles’in at üzerindeki heykeliyle de son derece ünlü.



Madrid Prado Müzesi, dünyanın en ünlü ve en önemli sanat müzelerinden biri. Müzede eserleri yer alan son derece önemli sanatçılar arasında Goya, Velazquez, Raphael, Bosch ve Rubens bulunuyor. Genelde modern sanat eserlerinin sergilendiği Reina Sofia Müzesi’nde ise Picasso’nun en ünlü ve en önemli eserlerinden Guernica adlı tabloyu görebilirsiniz. Madrid’de ayrıca çağdaş sanata dair de pek çok etkinlik düzenleniyor.



Santiago Bernabeu Stadyumu, sadece futbol meraklılarını değil herkese etkileyebilecek bir yer çünkü burası dünyanın en lüks stadyumu olmasıyla da ünlü. Örneğin soyunma odalarında yer alan jakuziler, yedek kulübelerindeki uçak koltuğunu anımsatan süper lüks deri koltuklar, yine şeref tribünündeki beyaz ceylan derisinden yapılmış koltuklar gerçekten görülmeye değer.



Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarının olduğu geceler Madrid’de hayat futbola odaklanıyor. Ancak bir maça gitmek isteyip bilet bulamazsanız üzülmeyin, futbolun bir yaşam biçimi gibi gören Madridliler maçları dışarıda izlemeyi de çok seviyor.



Gelelim Madrid’de bulabileceğiniz özel lezzetlere… Öncelikle burada akşam yemeklerinin en erken dokuzda yendiğini söylemeden geçmeyelim. İspanyol mutfağının paylaşımlı küçük lezzetleri tapasları sunan birçok restoranı bulabilirsiniz.



Asırlık Mercado de San Miguel’in içindeki standlarda tapas’ların yanı sıra balık kızartması ve paella gibi İspanyol lezetleriyle karnınızı doyurabilir, peynir, jambon, şarap gibi taze yerel lezzetleri satın alabilirsiniz. Burası biraz turistik bir yer ancak Madrid’de çeşit çeşit lezzetlerin bir arada satıldığı farklı ‘mercado’ları bulmak hiç de zor değil.


Tapas denemek için bir klasik adres ise 1949’dan bu yana hizmet veren klasik taverna La Mina.
Madrid’in gece hayatı birçok Avrupa şehrini kıskandıracak kadar hareketli. Eğer gecenin erken saatlerinde boş sokaklarla karşılaşmayı sevmiyorsanız, kulüpleri 2’den sonra hareketlenen ve insanların o saate kadar tapas barlarında, flamenco gösterilerinde ya da kokteyl servis eden vintage mekanlarda takıldığı epey canlı bir şehir olan Madrid’e bayılacaksınız.
16. yüzyıldan beri İspanya’nın başkenti olan Madrid size hem bir büyük şehirden beklediğiniz çeşitliliği ve enerjiyi hem de bir turistik seyahatte yaşamak istediğiniz kültürel, sanatsal ve gastronomik deneyimleri sunacak.





Alıntı


Savay bunu beğendi.
 
Alt 19 Ocak 2023, 15:16   #2
Çevrimdışı
Savay
עַיִן בְּעַיִן שֵׁן בְּשֵׁ
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Sıcakkanlı İspanyol Madrid

Elbet bir gün...
 
Alt 19 Ocak 2023, 19:23   #3
Çevrimdışı
Socrates
Socrates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Sıcakkanlı İspanyol Madrid

Bir sebepten ötürü 2 günlüğüne gitmiştim. Gerçekten müthiş bir şehir
sırçafanus bunu beğendi.

Yarınlar yorgun ve bezgin kişilere değil, rahatını terk edebilen gayretli kimselere aittir.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:20.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia