Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Dünya Üzerindeki Tarihi Yerler > Yabancı Ülkeler

Yabancı Ülkeler Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..


Sanat Eseri Gibi Kütüphane

Yabancı ülkeler hakkında bilgiler..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sanat Eseri Gibi Kütüphane
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
238

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 10 Eylül 2022, 04:39   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Sanat Eseri Gibi Kütüphane

Sanat Eseri Gibi Kütüphane


İsviçre'deki St. Gallen Manastırı, uzun yıllar Batı Avrupa'nın en önemli entelektüel merkezlerinden biri olmuş. Bunun nedeni, dünyanın en büyük ortaçağ kütüphanelerinden birine ev sahipliği yapması.


Kilise 7. yüzyılda İrlandalı keşiş Gallus tarafından kuruldu. Bin yıldan fazla bir süre boyunca dini metinlerin disiplinli bir şekilde tefekkür edilmesi emrini gerektiren Aziz Benedict’in kuralını uygulaması, yüzyıllar içinde kitap koleksiyonunun da zenginleşmesini sağlayarak dikkat çekiyor.


Kütüphane içinde kitapların yanı sıra astronomi ile ilgili bazı aksesuar ve cihazlar da yer alıyor.

Günümüzde kütüphane, 2.100 el yazması, 1.650 incunabula (1501 öncesinde Avrupa’da basılmış olan kitapları, sayfaları veya resimleri belirtmek için kullanılan bir terim), 1500 kadar basılı eser ve 1501 ile 1520 yılları arasında basılmış erken baskılar da dahil olmak üzere toplam 170.000 civarında kitap ve diğer medyaya sahip.


Kütüphane, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.

Kütüphane giriş kapısının üzerinde Yunan oymacılığıyla yazılı, ‘ruh için güvenli bir sığınak’ ibaresi yer alıyor. Mevcut kütüphane, kilisenin 18. yüzyılda mimar Peter Thumb tarafından Barok tarzında yenilenmesi sonucu ortaya çıkmış.

Kütüphaneyi özel kılan unsurlardan biri de zengin kütüphanesi kadar mimarisi ve iç süslemeleri. Kütüphanenin yerinde Rokoko süslemeler bulunuyor. Oyma kitaplıklar duvarların iki tarafını iki seviyede kaplarken, tavandaki freskler dinsel öğeleri içeriyor.

Kütüphanenin yer aldığı manastır binası, 1983 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine eklenmişti.


 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 20:02.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum