Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > PC İşletim Sistemleri > Windows

Windows Windows; bir bilgisayarı, tableti ya da akıllı telefonu kumanda etmeyi sağlayan grafik arayüze sahip bir işletim sistemi modelidir.


Microsoft'tan, Internet Explorer'ın Ölümünü Hızlandıracak Adım

Windows; bir bilgisayarı, tableti ya da akıllı telefonu kumanda etmeyi sağlayan grafik arayüze sahip bir işletim sistemi modelidir.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Microsoft'tan, Internet Explorer'ın Ölümünü Hızlandıracak Adım
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
276

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Lilith
  • 1 Post By Mezarkabul

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2020, 14:28   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Microsoft'tan, Internet Explorer'ın Ölümünü Hızlandıracak Adım

Microsoft'tan, Internet Explorer'ın Ölümünü Hızlandıracak Adım

Microsoft, Chromium tabanlı Edge'in yeni sürümüyle Internet Explorer kullanıcılarını yönlendirmeye çalışacak. 1000'den fazla internet sitesi, yeni güncelleme ile birlikte Internet Explorer üzerinden açılamayacak. Microsoft bu sayede, Internet Explorer'ın ölüm sürecini hızlandıracak.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Chromium tabanlı Edge'i yayınladıktan sonra Internet Explorer'ı kaldırmaya karar verdi. Hatta şirket, bir süre önce yaptığı açıklamalarla da Internet Explorer'ın sonunu getirecek tarihi duyurdu. Yaşanan son gelişmelerse Microsoft'un, süreci hızlandırmak adına radikal bir karar aldığını gösteriyor.

Internet Explorer, çok kısıtlı bir kullanıcı kitlesi tarafından olsa da hala kullanılabilen bir tarayıcı. Ancak Microsoft, bunun böyle olmasını istemiyor. Hatta şirket, Chromium tabanlı Edge'in 84 kodlu sürümü itibarıyla da bazı internet sitelerinin sitelerinin Internet Explorer üzerinden açılmasını engelliyor. Edinilen bilgilere göre şirket, önümüzdeki ay kullanıma sunulacak 87 kodlu sürümle Internet Explorer kullanan tüm kullanıcıları etkileyecek bir adım atacak.

Kullanıcılar, 1000'den fazla siteye Internet Explorer üzerinden erişemeyecek




Microsoft, Chromium tabanlı Edge'in 87 kodlu sürümüne bir DLL entegre etti. Bu DLL, daha önceden belirlenmiş olan 1.156 adet internet sitesine, Internet Explorer üzerinden erişimi engelliyor. Kullanıcı, belirlenmiş internet sitesine Internet Explorer kullanarak girmeye çalıştığında ise bir uyarı alıyor. Söz konusu sitenin Internet Explorer üzerinden açılamayacağının yazılı olduğu uyarı, kullanıcıyı doğrudan Chromium tabanlı Edge'e yönlendiriyor.


Kullanıcılara gösterilen uyarı işte böyle görünüyor



Microsoft'un son adımının pek çok kullanıcıyı etkilemeyeceğini söylemek gerek. Çünkü Net Applications isimli istatistik şirketine göre Internet Explorer'ın küresel pazar payı, sadece yüzde 5,37. Ayrıca bu küçük dilimin ciddi bir bölümünü de kurumsal sistemler oluşturuyor. Bu durumu da görmezden gelmeyen Microsoft, sistemlerini Internet Explorer üzerinden kuran şirketler için bir ayrıcalık tanıyor. Bu işletmeler, oluşturdukları politikalarla zorunlu yönlendirmenin dışında kalabiliyorlar.

Internet Explorer, 90'lı yılların parlayan yıldızı olarak karşımıza çıkmıştı. İnternete erişim o dönemlerde bugünkü kadar yaygın olmasa da kullanıcıların yüzde 90'ından fazlası, 90'lı yılların sonunda Internet Explorer kullanıyorlardı. Ancak süreç içerisinde geliştirilen tarayıcılar, Internet Explorer'ın pabucunu dama attı. Artık kullanıcılar, Internet Explorer'ı sadece format sonrasında başka bir internet tarayıcısını indirmek için kullanmaya başladılar. Hal böyle olunca da Microsoft, Chromium tabanlı Edge'den sonra hem Internet Explorer hem de Chromium olmayan Edge'in fişini çekmeye karar verdi.

Mezarkabul bunu beğendi.



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 
Alt 03 Kasım 2020, 15:21   #2
Çevrimdışı
Mezarkabul
Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Microsoft'tan, Internet Explorer'ın Ölümünü Hızlandıracak Adım

Chrome kullanıyoruz zaten...
Lilith bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.


Aşk öldü, Nasıl bilirdiniz?
 
Alt 03 Kasım 2020, 17:42   #3
Çevrimdışı
Jön TüRk
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Microsoft'tan, Internet Explorer'ın Ölümünü Hızlandıracak Adım

Edge olarak güncelleme aldı bende.
Ama chrome iyidir.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:27.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia