Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Spor Haberleri

Spor Haberleri Spor dünyasından son haberler, futbol dedikoduları, transferler, son dakika gelişmeleri bu bölümde.


Günlük Atmanız Gereken Adım Sayısını Güncellendi

Spor dünyasından son haberler, futbol dedikoduları, transferler, son dakika gelişmeleri bu bölümde.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Günlük Atmanız Gereken Adım Sayısını Güncellendi
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
311

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 2 Post By Dea Dia

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2021, 00:01   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yıldiz Günlük Atmanız Gereken Adım Sayısını Güncellendi

Günlük Atmanız Gereken Adım Sayısını Güncellendi

Bilim,Günlük Atmanız Gereken Adım Sayısını Güncelledi: hedef 10.000 değil
Egzersiz söz konusu olduğunda sihirli bir sayı yoktur, ancak bu sayıların önemli olmadığı anlamına gelmez. Egzersiz kolayca ölçülebilen bir şey olduğundan, ne kadar egzersiz yapmamız gerektiğini sayılarla takip etmek sağlığımızda önemli bir rol oynayabilir. Yürüme söz konusu olduğunda, çoğumuzun düşündüğü en belirgin rakam sağlığımızı iyileştirmek için gereken günlük adımlar açısından ulaşılması gereken hedef olarak idealize edilen 10.000'dir. Fakat yapılan güncel çalışmalar bu rakamı sorguluyor.


Yürüyüşün faydalarını destekleyecek kanıtlar yıllardır yapılan çalışmalarla kanıtlanmış durumda. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda günlük olarak daha fazla adım atmanın daha az erken ölüm riski ile bağlantılı olduğunu ve bu adımların nereden geldiğinin bile önemli olmadığını göstermiştir. Tabii ki, her analiz biraz farklıdır ve hiçbir iki grup aynı değildir.

Bu nedenle, bilim adamları, yürümenin insanlar için ne kadar iyi olduğu ve aynı zamanda kimin ve ne kadar fayda sağlayacağını belirleme konusunda taze, artan keşifler yapmaya devam ediyor. Yapılan en güncel araştırmalardan birinde yaş ortalaması 45’in biraz üzerinde olan 2.000 kişilik bir grup, hayatlarını sürdürürken, uyanık oldukları saatlerde günlük adım sayılarını ve adım yoğunluğunu izleyen ivmeölçerler taktılar. Deney 2005’te başladı ve katılımcılar, orijinal grubun 72’sinin öldüğü 2018 yılına kadar düzenli aralıklarla takip edildi. Çalışmanın gözlemsel doğası, yürümenin deneydeki insanların sağlığını nasıl iyileştirdiği (veya etmediği) hakkında kesin sonuçlar çıkaramayacağımız anlamına gelse de, gruptaki aktivite seviyeleri ve sağlık sonuçları arasındaki bağlantıları belirleyebilir. En önemlisi, araştırmacılar burada, günde en az 7.000 adım atan bireylerin, deneyde ortalama 7.000’den az adım atanlara kıyasla, erken ölüm riskinin yaklaşık yüzde 50 ila 70 daha düşük olduğunu buldular.


Sonuç olarak kendi başına adım yoğunluğunun (atılan adımların hızını ölçmek de denebilir) ölüm oranı üzerinde hiçbir etkisi yoktu. Araştırmacılara göre, nüfustaki en az aktif insanlar arasında artan günlük adım hacmi, ölümlülüğe karşı en büyük korumayı sağlayabilir – ancak belirli bir noktadan sonra, en azından bu belirli sonuç üzerinde, ekstra adımların hiçbir yararlı etkisi olmadığı görülüyor. Araştırmacılar, çalışmalarında “Günde 10.000’den fazla adım atmak, ölüm riskinde daha fazla azalma ile ilişkili değildi” diye açıklıyor .

Bulgular önceki çalışmalardan yürüme hakkında zaten bildiğimiz şeylerin çoğunu büyük ölçüde doğrularken, yeni 7.000 adım eşiği, o seviyede yürümeyen ve ayakta durabilen insanlar için kesinlikle 10.000 adımdan daha kolay bir hedeftir. Günde 7.000 adım, şu anda bu miktara ulaşamayan birçok kişi için daha gerçekleştirilebilir bir hedef olabilir. 7.000 adım ne sihirli bir sayı ne de bu konu hakkında duyacağımız son sayı. Konu hakkındaki araştırmalar devam ettikçe yeni sayılar ve belki de yürüme kriterleri edineceğimiz kesin denebilir. Günümüz teknolojisinde adım sayan akıllı saatler, adım sayarlar ve telefon uygulamaları da göz önünde bulundurulduğunda bilim insanlarının yapacakları araştırmaların da kapsamını genişletmesi oldukça olası duruyor.


Dea Dia bunu beğendi.
 
Alt 10 Eylül 2021, 14:39   #2
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Günlük Atmanız Gereken Adım Sayısını Güncellendi



Bugün attığım adım.
Lareina ve Sürmenaj bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 10 Eylül 2021, 21:34   #3
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Günlük Atmanız Gereken Adım Sayısını Güncellendi

Aslında rahata alışmışım adım atmaya üşenmekten değil de alışkanlık olmuş.
İşe giderken yürüsem yetecek bana. (:
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:12.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia