Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Müzik ve Sinema > Sinema ve Tiyatro > Sinemanın Enleri

Sinemanın Enleri Tavsiye edeceğiniz en iyi filmler


En İyi 10 Agatha Christie Uyarlaması

Tavsiye edeceğiniz en iyi filmler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
En İyi 10 Agatha Christie Uyarlaması
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
330

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 3 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2022, 01:54   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ok En İyi 10 Agatha Christie Uyarlaması

En İyi 10 Agatha Christie Uyarlaması

Kenneth Branagh'ın, aynı adlı Agatha Christie romanından uyarladığı "Nil'de Ölüm" bu cuma vizyona giriyor. Filmin şerefine, en iyi 10 Agatha Christie uyarlamasını derledik...



Oyunculuk, yönetmenlik ve senaryo kategorilerinde toplam 8 Oscar adaylığı bulunan usta sinemacı Kenneth Branagh'ın ikinci Agatha Christie uyarlaması "Nil'de Ölüm" bu cuma sinemalardaki yerini alıyor.

Dünyanın en ünlü polisiye yazarlarından Agatha Christie'nin aynı adlı romanından uyarlanan filmin senaryosunu Michael Green kaleme aldı.

Yönetmen koltuğundaki Branagh, 2017 yapımı "Doğu Ekspresinde Cinayet" filminde olduğu gibi ünlü dedektif Hercule Poirot karakterini canlandırıyor.

Filmin zengin oyuncu kadrosunda ayırca Gal Gadot, Armie Hammer, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand gibi isimler yer alıyor.

İlk bakışta içinden çıkılamaz görünen cinayetleri, birbirinden farklı dünyalara ait insanları bir araya topladığı kısıtlı mekanları ve şaşırtıcı sonlarıyla Agatha Christie polisiyeleri sinema ve televizyon dünyasının her zaman uyarlamayı sevdiği hikayelerden oldu. Christie'nin Doğu Ekspresinde Cinayet, Nil'de Ölüm, On Küçük Zenci (And Then There Were None) gibi kültleşen eserleri beyaz perdeye ve televizyona defalarca uyarlanırken; 1920 yılında yarattığı, bıyıklarıyla meşhur Belçikalı dedektif Hercule Poirot'yu onlarca farklı aktör canlandırdı.

Biz de, cuma günü vizyona girecek olan "Nil'de Ölüm"ün şerefine, sinemada ve televizyonda izlediğimizi en iyi 10 Agatha Christie uyarlamasını derledik... İşte polisiye severlerin kaçırmaması gereken filmler ve diziler...

Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express)



Yönetmen Kenneth Branagh
Senarist Michael Green, Agatha Christie
Oyuncular: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer


1930'lu yıllarda İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Doğu Ekspresi'nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur. Trendeki çok sayıdaki yolcu arasında ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot da vardır.Trenin kara saplanıp durması, Poirot'ya yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir.

Çarpık Evdeki Cesetler (Crooked House)



Yönetmen Gilles Paquet-Brenner
Senarist Julian Fellowes, Agatha Christie
Oyuncular: Max Irons, Stefanie Martini, Terence Stamp


Zengin ve acımasız bir iş adamı olan Aristide Leonides’in şüpheli ölümü torunu Sophia’yı oldukça tedirgin eder. Dedesinin ölümünün ardındaki gizemi çözmeye kararlı olan Sophia, eskiden diplomat olan şimdi ise özel dedektif olarak çalışan eski sevgilisi Charles Hayward’dan olayı soruşturmasını ister. Sophia’nın teklifini kabul eden Charles, Kahire’den Londra’ya gelerek araştırmalara başlar. Araştırma sırasında haset, kin ve kıskançlıkla dolu zehirli bir atmosferle karşılasan Charles, şok edici gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır. Charles, katil yeniden harekete geçmeden onu bulabilecek midir?
And Then There Were None (Mini dizi)




Oyuncular: Charles Dance, Douglas Booth, Maeve Dermody

Dilimize "On Küçük Zenci" olarak çevrilen romandan uyarlanan 3 bölümlük mini dizinin konusu kısaca şöyle: 1939 yılında birbirini tanımayan 10 yabancı, gizemli bir ev sahibi tarafından İngiltere'nin güneyindeki Devon sahili yakınlarında izole bir yer olan Soldier Adası’na davet edilir. İnsanlar bir bot aracılığıyla adaya ulaşırlar ancak ev sahipleri ortada yoktur. Ev sahibinin daha sonra katılacağını düşünen konuklar, birbirlerini tanımaya başlar. Ancak bir süre sonra konuklar gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaya başlar ve çok geçmeden aralarında bir katil olduğu anlaşılır.
Nil'de Ölüm (Death on Nile)



Yönetmen John Guillermin
Senarist Anthony Shaffer, Agatha Christie
Oyuncular: Peter Ustinov, Jane Birkin, Lois Chiles


1978 yapımı Nil'de Ölüm uyarlamasının yönetmen koltuğunda John Guillermin oturuyordu. Hercule Poirot'yu, 2 Oscar'lı oyuncu Peter Ustinov'un canlandırdığı filmde ayrıca Mia Farrow, Jane Birkin, Bette Davis gibi yıldız isimler yer alıyor. En İyi Kostüm dalında Oscar ödülü kazanan film, Dedektif Hercule Poirot'nun, bu kez bir cruise gemisinde işlenen bir cinayeti çözmeye çalışmasını anlatıyor.
Şark Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express)




Yönetmen Sidney Lumet
Senarist Paul Dehn, Anthony Shaffer


Usta yönetmen Sidney Lumet'in yönettiği 1974 yapımı Şark Ekspresinde Cinayet'te olaylar, Kennet Branagh uyarlamasından farklı olarak İstanbul'da başlar. Toplam 6 dalda Oscar'a aday olan film, Ingrid Bergman'a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırmıştır. Kardan dolayı ilerleyemeyen trende işlenen cinayeti çözmeye çalışan Hercule Poirot rolünde Albert Finney'i izlediğimiz filmde ayrıca Lauren Bacall, Sean Connery, Anthony Perkins gibi yıldız isimler rol alıyor.
The ABC Murders (Mini Dizi)



Oyuncular: John Malkovich, Rupert Grint, Andrew Buchan

The ABC Murders’ın hikayesi 1930’lu yıllarda geçiyor. Birleşik Krallık’ta ortaya çıkan bir katil, yakalanamadıkça insanları korkuya sürükler. A.B.C. olarak nam salan katil, öldürdüğü her kurbanın yanına ABC tren yolu rehberi bırakır ve ona dair tek ipucu budur. Dedektif Poirot’un soruşturması ise onu alt etmek isteyen gizli bir düşman tarafından engellenmektedir.
Ordeal By Innocence (Mini dizi)




Oyuncular: Anthony Boyle, Anna Chancellor, Morven Christie

Agatha Christie'nin aynı adlı romanından uyarlanan Ordeal By Innocence, bir malikanede yaşanan korkunç cinayete odaklanıyor. Londra’nın zengin ailelerinden olan Argyll’ların malikânesinde korkunç bir cinayet işlenir. Jack Argyll katil zanlısı olarak tutuklanır ancak hapishanede hayatını kaybeder. Aradan geçen bir buçuk yılın ardından olayların kapandığı düşünüldüğü zamanda doktor Arthur Calgary'nin İngiltere'ye dönmesi işlerin karışmasına neden olur. Doktor, cinayet zanlısı olarak tutuklanan Jack’in aslında suçsuz olduğunu söyler. Bu iddia tüm aileyi şüheye düşürünce cinayetin katili yeniden aranmaya başlanır.
Beklenmeyen Şahit (Witness for the Prosecution)




Yönetmen Billy Wilder
Senarist Billy Wilder, Harry Kurnitz
Oyuncular: Tyrone Power, Marlene Dietrich, Charles Laughton


Usta yönetmen Billy Wilder'ın yönettiği Beklenmeyen Şahit, cinayetle suçlanan bir adamın duruşmasını beyaz perdeye yansıtır. Ünlü avukat Sir Wilfrid Robarts sağlık problemleri nedeniyle mesleğine ara verdiği bir dönemde ortaya çıkan bu dava için işine geri döner. Sanık, daha öncesinde tanıştığı ve avukatlığını yaptığı Leonard Vole isimli bir adamdır ve bu adam zengin ve dul bir kadını, Emily French’i öldürmekle suçlanıyordur. Tüm deliller Leonard’ın katil olduğunu gösterse de birbiri ardına yaşanan sürprizler neticesinde olaylar hiç beklenmeyen bir yere doğru ilerler...
The Pale Horse (Mini Dizi)




Yaratıcı: Sarah Phelps
Oyuncular: Rufus Sewell, Kaya Scodelario, Bertie Carvel


Agatha Christie’nin aynı adlı romanından uyarlanan "The Pale Horse" BBC ve Amazon Prime Video işbirliğinde iki bölümlük bir dizi olarak yayınlandı. The Pale Horse, ölmüş bir kadının ayakkabısının içinde gizemli bir isim listesinin bulunmasını ve bu isimlerden birinin gizemi aydınlatmaya çalışmasını anlatıyor.
Agatha Christie's Poirot




Oyuncular: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson

Yayın hayatına 1989 yılında başlayan uzun soluklu bu dizi, zaman zaman ara vererek 2013 yılına kadar devam etti ve toplamda 13 sezona ulaştı. Dedektif Hercule Poirot'nun maceralarını anlatan dizide Poirot'ya David Suchet hayat verdi.


Mezarkabul, Sürmenaj ve sırçafanus bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 05 Kasım 2022, 01:56   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: En İyi 10 Agatha Christie Uyarlaması

Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express)

Bu filmi izlemiştim. Katilin kim olduğunu başından anlamıştım
sürükleyici güzel bir hikayesi vardı
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:51.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia