Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğlence > Forumel Kafe > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Kategori bulamadığınız konuları paylaşabilirsiniz.


Delilik Nedir?

Kategori bulamadığınız konuları paylaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Delilik Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
4
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
193

Kullanıcı Etiket Listesi

3Beğeniler
  • 2 Post By Leydihan
  • 1 Post By Salvo

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Eski 10 Mart 2023, 04:06   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Delilik Nedir?

Delilik Nedir?


Delilik, toplumun normlarının dışında olma durumudur. Toplumdan daha zeki ya da daha düşük zekada olmak fark etmez, aykırı davranırsan topluma göre delisindir. Mantığın almadığı olaylar ve gelişmeler karşısında yaşanan kaotik duygu ve düşünce halidir. Aklın bir nevi yeni denge oluşumu için düşünce sistematiğini yenileme sürecidir (reorganizasyon).

Beyindeki senkronizasyonunun bilinen ve genel kabul gören çalışmasından farklı olarak faaliyeti diyebilirim. Yine buna kendimi farklı hissettiğimde içinde bulunduğum durumu örnek gösterebilirim. Beynimin aşırı şekilde dopamin salgılaması sonucu yerinde duramayan, uyumayan, her şey olması gerektiği gibi gidiyor ve gözüküyorken hâkim olamadığım, isteğim dışında oluşan olaylara, konulara ilişkin tahammül sınırlarımı zorlayan, hatta tek başıma onlarca kişiye saldırabilecekmişim gibi bir sonunu düşünememezlik hali diyebilirim.

Kimsenin cesaret edemediği şeyleri yapabilme durumudur delilik, dünyanın kahrı başka türlü çekilmez çünkü.

Delilik bir akıl hastalığıdır. Dışarıdan gülüp, eğlenerek dalga geçtiğimiz gibi eğlenceli bir durum değil tam aksine ciddiye alınması ve tedavi edilmesi gereken bir şuur bozukluğudur. Ötekini hesaba katmamaktır. Simgesel olarak yasaya girmeyen, kültüre girmeyen, kimseyi tanımayan olarak ifade edilebilir. Merkeze kendini koymaktır. Örneğin, kişi ben kralım der ve buna inanır öyle yaşar, aksi olan hiçbir şeye inanmaz.

Normalin dışında kendine yarattığı dünyası olan ve içinde bulunduğu dünyanın varlığını kabul etmeyen, ruh, sinir ve beyin hastalığıdır.

Kriz geldiğinde bilinçli davranıştan yoksun olma halidir delilik, yani bir nevi davranış bozukluğudur. Beynin özellikle ön lobunda meydana gelen hasardan kaynaklı olabilir. Davranışların yorumu ve niteliği kültürden kültüre, toplumdan topluma ve dinden dine değişkenlik gösterir. Kimine kişinin davranışları uyumlu gelirken bir başkasına aynı davranışlar anormal gelebilir.

Delilik uç noktalarda dolaşan ekstrem beynin özelliğidir. Hemen her şey bizim duyu ve duygularımızla ilgili bir gelişmedir. Aşırı hassas kişilerin duygularıyla hareket etmesi, düşünmeden tepki vermesi, ani bir acı insana yol gösterir. Dışarıdan ya da içeriden duygusal farkındalığı arttıran olayın en dipte tepkisinin dışa ya da içe sunulmasıdır.

Doğuştan deli olmak mı? Sonradan akıl hastası olup delilik yaşar hale gelmek mi?

Bünyenin dehayı kaldıramayışı. Akıl kaybı ya da üst akıldır delilik.

Günümüzde yaşamaya çalışmaktır.
Akıl dışı davranışların bütünüdür.

Hayatı kabullenememektir.

Duvarları yıkmaktır. Farkındalıktır.
İnce düşünmektir.

Hep aynı şeyi yapıp farklı bir sonuç beklemektir.
Kim olduğunla kim olman gerektiğini söylemeleri arasındaki mücadeledir.

Her şeyin farkında olmaktır. Akıllı taklidi yapmayı bırakmaktır.

Delilik yaratıcılıktır. Sınırsız özgürlüktür.

İrrasyonel tarafını kabul edemeyen insanın kendisini rasyonel olmaya zorlamasıdır.

Kimine göre dahiliktir, kimine göre yaratıcı zekadır. Kimine umudunu yitirmişliktir. Bazen en delimiz en akıllımızdan bilgedir.

Popülasyondan farklı düşünen, farklı yaşayan ve farklı davrananlardır. Herkese normal gelen şeyleri anormal olarak yaşamaktır.

Deliliğin hiç olmazsa mazisi şanlı. Aptallığın şerefli bir tarihi bile yok.


 
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 12:44.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum