Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Aşka Dair > Şairlerden Şiirler

Şairlerden Şiirler Şairlere ait şiir ve yazılar


Ümit Yaşar Oğuzcan - Galata Kulesi

Şairlere ait şiir ve yazılar



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ümit Yaşar Oğuzcan - Galata Kulesi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
382

Kullanıcı Etiket Listesi

3Beğeniler
  • 2 Post By ucanpijama
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 13 Haziran 2022, 21:38   #1
Çevrimdışı
ucanpijama
ucanpijama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Ümit Yaşar Oğuzcan - Galata Kulesi

Ümit Yaşar Oğuzcan - Galata Kulesi

Türk edebiyatının önemli şairlerinden Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 24 kez intihara kalkışmasıyla psikolojisi bozulan büyük oğlu Vedat, 6 Haziran 1973 günü Galata Kulesi’nden atlayarak yaşamına son verdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 22 Ağustos 1926 tarihinde dünyaya gelen Ümit Yaşar Oğuzcan’ın çocukluğu acılarla geçti. Oğuzcan’ın henüz 3 yaşında ayağı kırıldı.
Şair, 4 yaşında mangala düşmüş, 5 yaşında 20 basamaklı bir merdivenden yuvarlanmış, 7 yaşında ise başına sandık kapağı düşürmüştü. Aynı dönemde kızamık geçiren Oğuzcan, hastalık sonucu kekeme kalmıştı. 14 yaşında apandisit, 30 yaşında ise bademcik ameliyatı geçiren ünlü şairin hastalıklardan etkilenen psikolojisi geri kalan hayatının hüzünle geçmesine sebep oldu.

Acılarından aldığı ilhamı kalemine döken şair mutlu bir evlilik yapsa da hüznüne galip gelemedi. Vedat ve Lütfü adında iki çocuk sahibi olan Ümit Yaşar Oğuzcan hayata çok uzaktı, “Yaşamdan çok ölümü seviyorum” diyerek bunu her seferinde dile getiriyordu.

Ölüme odaklanan, 24 kez intihara kalkışan ama başarılı olamayan Oğuzcan’ın büyük oğlu Vedat babasından beklediği ilgiyi hiçbir zaman göremedi. Vedat, babasını örnek alıp şiirler yazmaya çalışıyordu ama Oğuzcan kendi hüzünlü iç dünyasında yaşarken, ailesine yaşattığı duyguların farkında olmuyordu.

6 Haziran 1973 gününde Vedat henüz 17 yaşındayken bir fincan kahve ve konyak içip kendini Galata Kulesi’nin tepesinden boşluğa bıraktı. Sürekli intihar denemeleri yapan Ümit Yaşar’ın oğlu Vedat, "Baba, öyle intihar edilmez, böyle edilir." notunu bırakarak hayatını sonlandırdı.

Ümit Yaşar Oğuzcan oğlu Vedat’ın intiharının ardından şu dizeleri kaleme aldı;

6 Haziran 1973

Pırıl pırıl bir yaz günüydü

Aydınlıktı, güzeldi dünya

Bir adam düştü o gün Galata Kulesi’nden

Kendini bir anda bıraktı boşluğa

Ömrünün baharında

Bütün umutlarıyla birlikte

Paramparça oldu

Bir adam benim oğlumdu...

Gencecikti Vedat

Işıl ışıldı gözleri

İçi

Bütün insanlar için sevgiyle doluydu

Çıktı apansız o dönülmez yolculuğa

Kendini bir anda bıraktı boşluğa

Söndü güneş, karardı yeryüzü bütün

Zaman durdu

Bir adam düştü

Galata Kulesi’nden

Bu adam benim oğlumdu

“Açarken ufkunda güller alevden”

Çıktı, her günkü gibi gülerek evden

Kimseye belli etmedi içindeki yangını

Yürüdü, kendinden emin

Sonsuzluğa doğru

Galata Kulesi’nde bekliyordu ecel

Bir fincan kahve, bir kadeh konyak

Ölüm yolcusunun son arzusu buydu

Bir adam düştü

Galata Kulesi’nden

Bu adam benim oğlumdu

Küçüktü bir zaman

Kucağıma alır ninniler söylerdim ona

“Uyu oğlum, uyu oğlum, ninni”

Bir daha uyanmamak üzere uyudu Vedat

6 Haziran 1973

Galata Kulesi’nden bir adam attı kendini

Bu nankör insanlara

Bu kalleş dünyaya inat

Şimdi yine bir ninni söylüyorum ona

“Uyan oğlum, uyan oğlum, uyan Vedat”...

Bu medyayı görüntüleyebilmeniz için üye olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.



Yapıyorsunuz bu siporu...... !
 
Eski 13 Haziran 2022, 22:51   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Ümit Yaşar Oğuzcan - Galata Kulesi

Çok etkileyici. Bu hikayeyi bilmiyordum.
Teşekkürler ucanpijama.
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 09:50.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum