Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi Sağlık hakkında genel bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Steroid İle Kas Yapmak Kalp Krizine Yol Açabilir

Sağlık hakkında genel bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Steroid İle Kas Yapmak Kalp Krizine Yol Açabilir
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
188

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 24 Temmuz 2022, 00:37   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Steroid İle Kas Yapmak Kalp Krizine Yol Açabilir

Steroid İle Kas Yapmak Kalp Krizine Yol Açabilir


Doç. Dr. Haluk Saçaklı, anabolik steroid ile oluşturulan kasların, kuvvetten yoksun sadece kas yığını olduğunu belirterek, "Steroid alınarak kas kütlesini artırmaya çalışanlar dikkat etmeli, steroidler kalbe giden atar damarları tıkayarak kalp krizine yol açabilir” ifadelerini kullandı. Saçaklı, ağırlık kaldırılırken kaslara aşırı yüklenmelerden kaynaklı, liflerde mikro yırtık adı verilen minik yırtıklar oluşabildiğini aktardı.


Kas gelişimini ve gücünü artırmak için yüksek kiloda ağırlık kaldırmak ve düşük miktarda tekrar edilen kısa, yoğun setler uygulamak gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Haluk Saçaklı, "Bu tür egzersizler güç kazanma ve vücut gelişimi için en uygun mikro yırtılmayı sağlıyor ve bedeni adapte etmeye zorluyor. Bazı sporcular bu mikro yırtıkların onarılmasında ve kas gelişimde bilinçsiz şekilde aşırı steroid kullanıyorlar. Lifler 48 saat içinde doğal yollar ve istirahat ile onarabiliyor.

Steroid alarak kas kütlesi artırıldığında kuvvetten yoksun bir kas yığını oluşuyor. Ancak steroidler kalbe giden atar damarları tıkıyor. Eğer gerekli önlemler alınmaz ise kalp krizine yol açabilir” şeklinde konuştu.

Saçaklı, kalp damarlarında sertleşmeye yol açan ve damar duvarlarında plaka oluşturabilecek olan steroidin, bu plakalardan birinin kopmasına sebep olması durumunda daha küçük damarlardan birine girip tıkayarak inmeye (felç) neden olabileceğini bildirdi.

Üst düzey bir sporcunun, antrenman yaparken alması gereken kalori miktarı ile sporu bıraktıktan sonra alması gereken kalori miktarının birbirinden farklı olduğunu belirten Saçaklı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kas gücünde ve boyutlarında kayıplar olmaması için bir kas grubunu tekrar çalıştırmadan önce dinlenme süresini çok kısa tutmamalısınız. İki büyük kas grubunu aynı gün içinde çalıştırılmamalı. Kas gelişimi ve sıkı bir vücut için günlük yeteri kadar protein tüketilmeli. Karbonhidratlar, egzersiz öncesi ve sonrasında, yani bedenin ihtiyaç duyduğu anda alınmalıdır. Vücut yağının artmaması için kaliteli yağlar tercih edilmelidir. Kasların yüzde 50-65’i sudan oluştuğu için kasların susuz bırakılmaması oldukça önemli.

Egzersiz süresinin 1 saati geçtiği antrenmanlarda testosteron ve büyüme hormon azalır, kortizol (stres seviyesini düzenleyen hormon) hormonu yükselir. Bu yüzden egzersiz süresi 1 saati geçmemeli. Egzersizler yavaş tempolu olmak kaydıyla bir yaşam tarzına dönüştürülmeli. Haftada en az 3 en çok 5 sıklıkla 30 ila 60 dakika arasında yürümeli, hafta da en az 2 ya da 3 sıklıkla 10-15 dakikadan 20 ila 30 dakika direnç çalışması yaparak kas erimelerini engellemek gerekiyor."


 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 07:56.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum