Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi Sağlık hakkında genel bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Sağlık hakkında genel bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
335

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2021, 02:31   #1
Çevrimdışı
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar



Tüp mide ameliyatları çok tehlikeli değildir

Tüp mide ameliyatı her cerrahi operasyon gibi belirli ölçüde bir risk barındırır. Ancak operasyonun çok tehlikeli olduğu gerçeği doğruluğu kabul edilen, aslen ise yanlış olan bir bilgidir. Günümüzde gelişmiş cerrahi teknikler sayesinde tüp mide ameliyatı güvenle gerçekleştirilebilmektedir. Üstelik operasyon öncesinde gerçekleştirilen detaylı muayeneler ve kan tahlili sonuçları olası risklerin engellenmesini sağlamaktadır. Tüp mide ameliyatı deneyimli ve alanında uzman cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesi gereken, post operatif süreçte ise hastaların sorumluluklarını yerine getirmelerinin belirleyici öneme sahip olduğu bir operasyondur.

Tüp mide ameliyatı önemli bir gereklilik olabilir!

Kilo vermek için egzersiz yapılması ve diyet uygulanması yeterli olarak görülebilir ve hatta kimi zaman tüp mide ameliyatının da dahil olduğu bariatrik cerrahiler gereksiz olarak nitelendirilebilir. Bu algı oldukça yanlış ve zararlı bir nitelik taşır. Kilo vermenin altın kuralları diyet yapılması ve egzersizlerin rutin haline getirilmesi olsa da söz konusu obezite hastalarının sağlığı olduğu için daha kapsamlı bir bakış açısı gerekir. Kilo alımına veya kilo verilmesine etkisi olan tek faktör diyet ve egzersiz değildir. Obezite; genetik, biyolojik, metabolik, sosyal, ekonomik ve davranışsal faktörlerden kaynaklanabilen karmaşık bir hastalıktır. Daha sağlıklı beslenmek ve daha çok egzersiz yapmak kilo vermek ve verilen kiloların korunması adına yeterli olmayabilir. Üstelik fazla kilo uyku apnesi, felç, diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları gibi riskli sağlık sorunlarına da yol açabildiği için daha hızlı ve efektif kilo verme yöntemlerinin denenmesi büyük bir öncelik haline gelebilir. Bu kapsamda tüp mide ameliyatı büyük bir avantaj haline gelecektir.

Tüp mide ameliyatı sonrası kilo kontrolü hastaların elinde

Tüp mide ameliyatı sonrasındaki önerilen diyet ve egzersiz programlarına uyduklarında ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimsediklerinde hastalar fazla kilolarının %100’üne kadarını verebilirler. Ancak bu oran kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Tüp mide ameliyatı sonrasında verilen kiloların korunması; diğer bir deyişle yeniden kilo alınmaması hastaların kontrolündedir. Hiçbir bariatrik cerrahi operasyon tek başına kilo verdirmez ya da verilen kiloların alınmamasını sağlamaz. Mide küçültme ameliyatları hastaların kilo vermesi için uygun fiziksel değişimleri yaratır ancak her zaman son söz hastaların olur. Bu nedenle tüp mide ameliyatı sonrası hastaların davranış değişikliği geliştirmesi oldukça önemli bir faktör olarak ön plana çıkar.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
biyolojik, cerrahi operasyon, diyabet, ekonomik, fazla kilo, felç, genetik, kalp hastalıkları, kan tahlili, kilo vermek, metabolik, mide ameliyatı, obezite, sağlıklı beslenme, tüp mide ameliyatı, uyku apnesi, yüksek tansiyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:01.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia