Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Eğitim ve Öğretim > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji hakkındaki bilgi, haber ve paylaşımların yer aldığı bölüm.


Karsinofobi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…

Psikoloji hakkındaki bilgi, haber ve paylaşımların yer aldığı bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Karsinofobi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
480

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Bronte

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 21 Mayıs 2020, 22:43   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Karsinofobi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…

Karsinofobi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…

1995 yılında doktor George Crile Jr. tarafından 1995 yılında tanımlanan karsinofobi, tipik olarak kanser hastalığı olan veya hastalığa yakalanmış kişileri tanıyanları etkilemektedir. Peki, karsinofobi nedir?



Kanser günümüzde en çok korkulan hastalıkların başında gelmektedir. Çoğu ölümcül olan kanser fobisi de hızla yaygınlaşmakta ve kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Peki, karsinofobi nedir? Belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik.

KARSİNOFOBİ (KANSER KORKUSU) NEDİR?

Kanser olma korkusunun ileri boyutuna ulaşması, yani kanser korkusu yaşanması karsinofobi olarak tanımlanmaktadır. Yaygın bir fobi ve kronik kanser geliştirme korkusu ile karakterize bir anksiyete bozukluğudur.

Birçoğumuz günümüzde özellikle kanser gibi ölümcül hastalıklardan korkuyoruz. Bununla birlikte, çoğu durumda, bu korku rasyoneldir (akla uygun) ve hatta bir dereceye kadar normaldir. Ancak aşırı kanser korkusu olan insanlarda, durum onları günlük yaşamlarını veya aktivitelerini etkileyebilecek sürekli bir panik durumuna sokar. Karsinofobi ayrıca, kişinin kanser olma korkusu nedeniyle Agorafobi’ye yol açabilir.

Karsinofobi ilk olarak 1995 yılında Doktor George Crile Jr. tarafından tanımlanmıştır.

KARSİNOFOBİ BELİRTİLERİ

Karsinofobisi olan insanlar kanserden o kadar çok korkarlar ki sürekli doktorları ziyaret ederler. Sadece hastalık düşüncesi, fiziksel ve psikolojik semptomlarla karakterize panik veya anksiyete krizini tetikleyebilir. Fiziksel belirtiler arasında titreme, terleme, kalp çarpıntısı, baş dönmesi veya baş dönmesi hissi, bayılma, hızla nefes alma, ağlama veya çığlık atmak vardır.

Psikolojik belirtiler arasında ise gerçek ve gerçek olmayan şeyleri ayırt edememe ile tamamen kontrolü kaybetmek gibi düşünceler bulunur.

Hastalar ayrıca depresyon belirtileri gösterme eğilimindedir; birçoğu umudunu kaybeder ya da hayattan zevk alamaz. Öksürük veya baş ağrısı gibi en hafif fiziksel semptomlar bile onların hemen iyileşmek için acele olarak doktorlara başvurmalarına neden olur. Küçük bir çürük veya şişliğin kanser olmadığını doğrulamak için maliyetl oldukça yüksek testlere büyük miktarda para harcadıkları bilinmektedir.

Karsinofobili insanlar, özellikle eşleri veya çocukları hakkında, hastalığa yakalanırlarsa onlara kimin bakacağına dair endişelenme eğilimindedir.

Diğerleri kanserden konuşmaya başlayınca veya sadece kanser kelimesinden bahsettiğinde bile birey kötü bir ruh haline girer.

KARSİNOFOBİ TEDAVİSİ

Kanser fobisi korkusunun üstesinden gelmek için birçok tedavi seçeneği vardır. Anksiyete ve depresyonu tedavi etmek için psikoterapistler sıklıkla sakinleştiriciler veya anti-depresanlar reçete eder. Bunların dışında konuşma terapisi ve grup terapisi seansları hastaların rahatsızlıklarının farkındalığını artırmasına yardımcı olur ve hastaların duygularıyla başa


Alıntıdır.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Eski 22 Mayıs 2020, 02:16   #2
Çevrimdışı
Bronte
Bronte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Karsinofobi nedir? Belirtileri ve tedavisi…

Bunu ilk defa duydum
Fazlası zarar şeylerden

:asabi:
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 19:21.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum