Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Oyun Haberleri

Oyun Haberleri Online oyunlar, oyun haberleri, diğer oyun bilgileri hakkındaki paylaşımlara ulaşabileceğiniz bölüm.


Windows 10’daki Xbox Uygulamasına PC Oyunları İçin Mod Desteği Geleceği Söylendi

Online oyunlar, oyun haberleri, diğer oyun bilgileri hakkındaki paylaşımlara ulaşabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Windows 10’daki Xbox Uygulamasına PC Oyunları İçin Mod Desteği Geleceği Söylendi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
342

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2020, 01:42   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Windows 10’daki Xbox Uygulamasına PC Oyunları İçin Mod Desteği Geleceği Söylendi

Windows 10’daki Xbox Uygulamasına PC Oyunları İçin Mod Desteği Geleceği Söylendi

Windows 10’da yer alan Xbox uygulamasının mimarisini değiştirdiği ve oyun modlarıyla ilgili bir yenilik eklediği söylendi. Buna göre Microsoft Store aracılığıyla sunulan oyunlarda modların desteklemesi durumunda artık uygulamada yeni bir çerçeve görünecek.

Microsoft tarafından Xbox One ve PC oyuncularını hedefleyen bir abonelik sistemi olarak hayata geçirilen Xbox Game Pass, geçen seneden bu yana pek çok kaliteli oyunu oyun severlerle buluşturmayı başarmıştı. Windows 10’da yer alan Xbox uygulaması da şirketin PC oyunları konusunda ciddi olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmişti.

Bugün gelen yeni bilgilere göre Windows 10’da bulunan Xbox uygulaması artık hangi oyunların kurulum modunu desteklediğini gösterecek. Xbox uygulamasında yer alan ve yalnızca PC oyunlarını gösteren yerleşik mağaza bölümünün hâlâ arka planda oyun indirmeleri için Microsoft’u kullandığı biliniyor. Microsoft’un ise bir süre önce mağaza dağıtım sistemine modlar inşa ettiğini açıkladığını konuyla ilgili olanlar hatırlıyor. Windows 10’da bulunan Xbox uygulamasında yapılacak güncelleme de aslında tüm bunların bir getirisi.

Güncelleme çok yakında görünür olmaya başlayacak:



Windows Central isimli kaynak tarafından iletilen habere göre şu an için modları destekleyen birkaç PC oyunundan bir tanesi olan Into the Breach isimli oyuna State of Decay 2: Juggernaut Edition da katılmış durumda. Ne yazık ki şu an için Xbox uygulamasında mod desteği olan oyunları bulmak ve incelemek için bir arama filtresi bulunmuyor ancak zaten diğer Microsoft Store oyunlarının da modları destekleyip desteklemediği çok fazla bilinmiyor.

Destekleyen oyunlar içinse mağaza listesindeki ‘Modları etkinleştir’ butonuna tıklayarak devam etmek ve Xbox uygulamasında görünecek pencereyi beklemek gerekiyor. Microsoft’un şu ana kadar Microsoft Store oyunları için mod desteği durumunu gündemine almadığı konuşulan bir şey olsa da şirketin yakın zamanda kullanıcıların dosyaları değiştirmesine izin vermeyen UWP biçiminden vazgeçip Win32 biçimine geçmiş olması önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Haziran ayındaki Xbox 20/20 güncellemesi için Microsoft’un bu konuları görüşüp görüşmeyeceği henüz gizemini koruyor. Bununla birlikte şirket henüz dijital etkinliğin ne zaman gerçekleşeceğini de duyurmuş değil. Koronavirüs salgınının yanı sıra geçtiğimiz hafta ABD’de başlayan George Floyd protestoları yüzünden bir erteleme olabileceği konuşulsa da şirketin nasıl hareket edeceğini ilerleyen günlerde net olarak öğreneceğiz.

Webtekno




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
bilgisayar oyunları, windows10


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:42.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia