Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Erkekçe > Motorlu Taşıtlar

Motorlu Taşıtlar Otomobil, motor, motosiklet vb. her türlü motorlu taşıt hakkında aradıklarınızı bulabileceğiniz bölüm.


SSC Tuatara, Dünyanın En Hızlı Seri Üretim Otomobili Rekorunu Kırdı (Video)

Otomobil, motor, motosiklet vb. her türlü motorlu taşıt hakkında aradıklarınızı bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
SSC Tuatara, Dünyanın En Hızlı Seri Üretim Otomobili Rekorunu Kırdı (Video)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
310

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2020, 14:44   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart SSC Tuatara, Dünyanın En Hızlı Seri Üretim Otomobili Rekorunu Kırdı (Video)

SSC Tuatara, Dünyanın En Hızlı Seri Üretim Otomobili Rekorunu Kırdı (Video)

SSC Tuatara, Koenigsegg Agera RS'in dünyanın en hızlı seri üretim otomobili rekorunu kırdı. Aracın rekor denemesi sırasında ulaştığı ortalama hız ise 508.7 km/s.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde yerel bir haber kanalının SSC Tuatara’nın dünyanın en hızlı otomobili unvanını ele geçirdiğini öne sürdüğünden ve konuyla ilgili resmi açıklamaların beklendiğinden bahsetmiştik. O açıklama nihayet geldi ve SSC Tuatara, 508.7 km/s ortalama hız ile dünyanın en hızlı seri üretim otomobili unvanının yeni sahibi oldu.

Aslına bakacak olursak SSC Tuatara, ABD’nin Güney Nevada'daki 160 Eyalet Yolu'nda gerçekleştirilen hız rekoru denemelerinde maksimum 532.9 km/s hıza ulaşmayı başardı. Ancak Guinness, söz konusu rekoru kayıtlara geçirmek için aracın aynı yolda gidiş-geliş hızının ortalamasını ‘en yüksek hız’ olarak kabul ediyor. Bu nedenle de SSC Tuatara, 532.9 km/s ile değil 508.7 km/s hız ile dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Karşınızda dünyanın en hızlı seri üretim otomobili: SSC Tuatara



Aslına bakacak olursak SSC Tuatara, bu hızdan çok daha yükseğe çıkabilme potansiyeli taşıyordu. Yani en azından rekor denemesi sırasında direksiyonda olan Oliver Webb’e göre durum böyle. “Orada kesinlikle fazlası vardı. Daha iyi koşullarla daha hızlı olabileceğimizi biliyorum.” diyen Webb, rüzgar nedeniyle aracın gerçek maksimum hızına ulaşamadıklarını ifade etti.



Guinness’in dünyanın en hızlı seri üretim otomobili unvanı için aynı rotada hem gidiş hem de dönüş yapılmasını şart koştuğunu belirtmiştik. Bununla birlikte Guinness, söz konusu rekor için aracın, müşteriler tarafından satın alınabilen düzenli bir seri üretim otomobili olmasını, standart sokak lastikleri kullanmasını ve hız denemesini halka açık bir yolda gerçekleştirmesini de şart koşuyor.



Bugatti Chiron Super Sport 300+ düzenlenen bir rekor denemesinde 490.484 km/s hıza ulaşarak -SSC Tuatara rekoru kırana kadar- dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olmaya adaydı ancak bazı riskler nedeniyle aynı rotada gidiş-geliş gerçekleştiremediğinden rekor, denemelerde 447 km/s ortalama hıza ulaşan Koenigsegg Agera RS’te kalmaya devam etmişti. Şimdi ise rekor, bariz bir fark ile SSC Tuatara’ya geçmiş durumda.



Bilmeyenler için; an itibarıyla dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olan SSC Tuatara, kabinde, 7 ileri vitesli şanzıman ile eşleştirilmiş 1.750 beygir güç, 1.735 Nm tork üreten 5.9 litrelik twin turbo V8 motor bulunan bir canavar.

SSC Tuatara'nın rekor kırdığı anlar


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:01.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia