Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Diyar Diyar Türkiye'm > Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi Marmara bölgesine ait bilgiler


Balıkesir'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Marmara bölgesine ait bilgiler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Balıkesir'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
6613

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2021, 02:58   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Balıkesir'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Balıkesir'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ayvalık Kiliseleri

Ayvalık Balıkesir’in yaz turizmine büyük katkı sağlayan ilçelerinden biridir. Aynı zamanda bölgede bulunan tarihi eserler de Balıkesir turizmine canlılık kazandırmaktadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ayvalık Kiliseleri adlı yapı bölgenin ziyaret edilmesi gereken en önemli tarihi eserlerinden biridir.



Balıkesir Saat Kulesi

Balıkesir merkezinde belediye parkı sınırlarında bulunan bu yapıt Balıkesir’in en değerli sembolleri arasındadır. 1827’de inşa edilen Balıkesir Saat Kulesi kesinlikle görülmesi gereken bir eserdir. Osmanlı döneminin mimarisini aksettiren Balıkesir Saat Kulesi 20 metre uzunluğundadır.



Şahinderesi Kanyonu

Bu kanyon Kaz Dağları’nın yükseklerinde yer almaktadır. Bölge Balıkesir’e bağlı Edremit ilçesinde bulunmaktadır. Her yıl düzenlenen turlar sayesinde binlerce turist Şahinderesi Kanyonu’nun muhteşem büyüsüyle tanışmaktadır. Balıkesir’e gittiğinizde bu bölgeyi gezip görmenin tadına doyamayacaksınız.



Zağnos Paşa Camii

Bugüne kadar pek fazla bozulma yaşamadan gelen Zağnos Camii 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in emriyle inşa edilmiştir. Ayrıca caminin hamamı da bulunmaktadır. 1902 yılında Zağnos Camii tekrar yapılmıştır. Bu camiyi özel kılan sebeplerin başında bölgenin en büyük camisi olması ve Osmanlı mimarisinin müthiş bir örneği olması gelmektedir.



Balıkesir Sındırgı Hisaralan Termal Turizm Merkezi

Balıkesir, ülkemizin en önemli termal turizm yörelerinden biridir. Huzur dolu ve sağlığınız için tedavi olma amaçlı bir tatil istiyorsanız burası sizin için biçilmiş kaftan. Burada romatizmal hastalıklara, kadın hastalıklarına derman olunmaktadır.



Sarımsaklı Plajı

Yaz tatiliniz için Balıkesir’in en ideal yerlerinden biri Sarımsaklı Plajı’dır. Dünyadaki en büyük halk plajlarından biri olan Sarımsaklı Plajı her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Ayrıca plajın çevresinde hizmet veren kafeler, restoranlar ve birbirinden lüks oteller bulunmaktadır.



Bandırma Kuş Cenneti


Onlarca farklı ağaç türünden oluşmuş ormanlara, deniz canlılarına ev sahipliği yapan bu alan ziyaretçilerine müthiş bir deneyim sunuyor. Buraya Kuş Cenneti adının verilmesi de birçok su kuşu türünün bölgede bulunmasından kaynaklanmaktadır. Eğer Balıkesir’e seyahat edecekseniz ve nereleri görmeniz konusunda pek de bilgi sahibi değilseniz Bandırma Kuş Cenneti’ni ziyaret etmeniz size çok şey kazandıracak. Onlarca farklı türü tanımak ve muhteşem manzara eşliğinde yürümek sizi her adımda büyüleyecek.



Balıkesir Kuvay-ı Milliye Müzesi

Balıkesir Kuvay-ı Milliye Müzesi 2 kattan oluşmaktadır. 1996 yılında hizmete açılan bu müze Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurtuluş Savaşı dönemlerine damgasını vurmuş olan Kuvay-ı Milliyecilerden kalma eşya ve kararnameleri sergilemesi bakımından çok önemlidir. Ayrıca müzede arkeolojik ve etnografik birçok eser de sergilenmektedir.

Adres: Anafartalar Cad. No/58 Merkez/Balıkesir

Telefon: (0266) 243 31 81





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
arkeolojik, ayvalık kiliseleri, balıkesir, balıkesir gezilecek yerler, balıkesir kuvay-ı milliye müzesi, balıkesir saat kulesi, balıkesir sındırgı, bandırma, bandırma kuş cenneti, edremit, etnografik, gezilecek yerler, hisaralan termal turizm merkezi, kurtuluş savaşı dönemi, kuvay-ı milliye, marmara bölgesi, sarımsaklı plajı, tarihi yerler, turistik yerler, türkiye cumhuriyeti, zağnos paşa camii, şahinderesi kanyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:41.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia