Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Kitap Tanıtımları

Kitap Tanıtımları Okuduğunuz, beğendiğiniz kitapları tanıtabileceğiniz bölüm.


Dünyanın En Uzun Kitabı Hangisidir?

Okuduğunuz, beğendiğiniz kitapları tanıtabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dünyanın En Uzun Kitabı Hangisidir?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
109

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2023, 03:16   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Dünyanın En Uzun Kitabı Hangisidir?

Dünyanın En Uzun Kitabı Hangisidir?

Leo Tolstoy'un ünlü Savaş ve Barış'ı gibi epik romanlar hem büyüleyici hem de hacimli eserlerdendir. Ancak çoğu kişi tarihin en uzun kitaplarından bazılarına başlamadan önce en az iki kez düşünür. Peki, okumadan önce iki kez düşünmenin yetmeyeceği en uzun kitap hangisidir?


Bir romanın uzunluğunun tam olarak nasıl ölçüleceği, ister sayfaların veya yazılan kelimelerin sayısı, ister kullanılan toplam karakter sayısı veya bir kitap olarak sayılan birden fazla ciltten oluşup oluşmadığına bakılarak kararlaştırılabilir. Guinness Dünya Rekorları'na göre dünyanın en uzun kitabı Marcel Proust'un yazdığı A la recherche du temps perdu'dur.



A la recherche du temps perdu Marcel Proust

Dilimize 'Kayıp Zamanın İzinde' olarak çevrilen A la recherche du temps perdu, birden fazla cilde bölünmüş olmasına rağmen şimdiye kadar yayınlanan en uzun roman olarak kabul edilir.

İngilizce'ye ilk olarak In Search of Lost Time olarak çevrilen roman tahmini 9.609.000 karakterle beraber yaklaşık olarak 1.3 milyon kelime içerir. Her harf bir karakter olarak sayılır ve boşlukların her biri de bir karakter olarak kabul edilir.

Kitap ayrıca bazı uzun cümleler de içermektedir: en uzunu 958 kelimedir. Bu aşırı cümle tarzı, Proust'un bir şeyleri derinlemesine düşünme özelliğinden kaynaklanmaktadır.

Kayıp Zamanın İzinde Ne Anlatır?

Roman, takıntılı aşka eğilimli bir adamın (muhtemelen Marcel olarak adlandırılır) hikayesine odaklanır. Paris'in asalet ve yüksek sosyete ile eş anlamlı bir semtinde yaşamaktadır.

Kitabın en ünlü bölümlerinden biri, ıhlamur çiçeği çayına batırılmış küçük bir kekin tadıyla kahramanın çocukluğuna dair bir hatıranın canlandırıldığı 'madeleine olayı' ile istem dışı hafızayı ele almasıdır. Bu tür duyusal anılar, Proust'un sanatsal yazı stilinin göstergesidir.

Yayınevlerinden ret yedi

Proust, 1909'da 38 yaşındayken başladığı başyapıtının ilk cildini 1912'de bitirdi. Diğer yayıncılardan ve editörlerden ret aldıktan sonra 1913'te Grasset yayınevi tarafından ilk cildi çıkarmak için kendi parasını kullandı.

Başlangıçta Proust, eleştirmenlere kitap hakkında olumlu konuşmaları için para ödedi, ancak eserinin ikinci bölümü yayınlanır yayınlanmaz uluslararası ödüller kazandı.

Uzunluğu üç katına çıkardı

Yapıyı erkenden oluşturmasına rağmen, ciltler bittikten sonra bile, Proust yeni malzeme eklemeye devam etti. Özellikle savaş yıllarında romanın geri kalanını gözden geçirerek duygu ve kurgusunu zenginleştirip derinleştirdi, öyküsünün gerçekçi ve hicivli unsurlarını güçlendirdi. Bu, uzunluğunu üç katına çıkardı.

1913 ile 1927 yılları arasında 7 ciltlik romanın tamamı cilt cilt yayınlandı. Daha sonraki yaşamının çoğunu Paris'te ses yalıtımlı bir dairede münzevi, yarı sakat olarak geçiren Proust, kendisini tamamen başyapıtını yazmaya adadı. 7 cildin son 3'ü, Proust'un Kasım 1922'de ölümü sırasında yalnızca taslak halinde olduklarından, gözden kaçanlar ve parçalı veya düzenlenmemiş pasajlar içeriyor. Bunlar ölümünden sonra yayınlandı ve kardeşi Robert tarafından düzenlendi.


Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 23 Mart 2023, 20:43   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Dünyanın En Uzun Kitabı Hangisidir?

Türkçe de bence Yaşar Kemal'in kitapları.
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:36.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia