Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Eğitim ve Öğretim > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.


Mutlu Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mutlu Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
141

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 21:13   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Mutlu Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Hayatınızın her alanında mutlu ve doyumlu olmak için önerilerimize kulak verin...




Kişisel gelişim kitapları raflarına göz gezdirdiğinizde, daha mutlu olabilmeniz için binlerce öneri bulursunuz. Oysa lafı o kadar dolandırmaya gerek yok, mutlu olmak zannettiğimiz kadar zor olmamalı. Sadece günlük stresten bizi uzaklaştıracak küçük değişiklikler bile büyük fark yaratacaktır.

İşte hayatınızı doya doya yaşamanızı sağlayacak 9 altın öneri:

Kendinizi olduğunuz gibi kabul edip, değerli olduğunuza inanın

Kendinizi olduğunuz gibi kabul ederseniz mutlu ve başarılı olma şansınız artar. Sadece kendiniz olduğunuz için güzel şeyleri hak ettiğinize inanın. Ve gücün her daim sizde olduğunu unutmayın.

Sevdiklerinizle aranızdaki bağı güçlendirip, yalnız olmadığınızın farkına varın

Hayatınız boyunca kendinizi zengin hissetmek istiyorsanız, ilk yapmanız gereken sevdiklerinizle aranızdaki engelleri ortadan kaldırmak ve her durumda yalnız olmadığınızı hissetmek. Hayattaki en büyük en zenginlik biriktirdiğiniz anılar ve dostluklardır.

Hayattan ne istediğinizden emin olun

Neye değer verdiğinizden ve hedeflerinizin neler olduğundan emin olun. Eğer yaşamdan ne beklediğiniz konusunda kendinize karşı dürüst ve açık olursanız, istediklerinize ulaşmanız kolaylaşır. Ünlü yazar Steve Chandler'a göre; "İnsanların çoğu, yaşamdan beklediklerinin pek azını elde etmelerinin, yalnızca temel hedeflerinin çok küçük ve çok belirsiz olmasından kaynaklandığını öğrendiklerinde çok şaşırırlar. Çok küçük ve çok belirsiz hedeflerin, hiçbir gücü yoktur. Eğer sizin düş gücünüzü kışkırtmıyor, harekete geçirmiyorsa, temel hedefinize ulaşmanız olanaksızdır. Motivasyonu gerçekten artırmanın yolu, büyük, belirli ve güçlü bir hedef saptamaktır."

Mutlu olmak için paraya ihtiyaç yok

Paranın hayatta her şey demek olmadığını sadece bir araç olduğunu fark edin. Kendinizi zengin hissetmek için çok fazla paraya ihtiyacınız olmadığını bilin. Sahip olduğunuz her şey sizin bir uzantınızdır, şeyleri anlamlandıracak olan sizsiniz.

Hayattan istediğinizi alın

Almaktan korkmayın. Etrafınızdaki insanların size karşı verici olmalarına izin verin. Yaşamı tüm getirdikleriyle birlikte içinize sindirip, her anının tadını çıkarın.

Karşılık beklemeden verin

Etrafınızdakilere herhangi bir çıkar gözetmeden ve beklenti içine girmeden yardımcı olun. Hayattan ne istiyorsanız, önce karşılıksız olarak sizin vermeniz gerekir.

Güçlü bir amacınız olsun

Hayatta kendilerini zengin hisseden insanların mutlaka uğrunda çalıştıkları büyük bir amaçları vardır. Bir amacınızın olması kendinizi iyi ve güçlü hissetmenize yardım eder.

Kin tutmayın ve affedin

Kin tutmak ve öfke dolu olmak sizi içten içe yakar, hayatınızı zorlaştırır. Öfkenizin dinmesine izin vermemek sizi geçmişe bağlar, gününüzü gerektiği gibi yaşamanıza ve gelecekteki fırsatları görmenize engel olur. Teşvik edici sözleriyle tanınan ünlü yazar Louise L. Hay'e göre özgürlük affetmekte saklı; "Affetmek, kendime verdiğim en büyük armağandır; ben affediyorum ve kendimi özgür bırakıyorum."

Şükredin

Hep daha fazlasını istemek yerine sahip olduklarınız için minnettar olun. Şükretmek kendinizi evrene açmanızı ve size sunulan fırsatları kolayca görmenizi sağlar.


Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 16 Ekim 2023, 21:56   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Mutlu Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Alıntı:
Mutlu olmak için paraya ihtiyaç yok

Paranın hayatta her şey demek olmadığını sadece bir araç olduğunu fark edin. Kendinizi zengin hissetmek için çok fazla paraya ihtiyacınız olmadığını bilin. Sahip olduğunuz her şey sizin bir uzantınızdır, şeyleri anlamlandıracak olan sizsiniz.
Bence günümüzde en önemli şey para,
olmayan paranın mutlu edebileceğine inanııyor.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:28.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia