Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Eğitim ve Öğretim > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.


Seni Sınırlayan Ne Varsa, Kalbine Bak

Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Seni Sınırlayan Ne Varsa, Kalbine Bak
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
176

Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Eski 19 Ağustos 2022, 02:54   #1
Çevrimiçi
windflower
windflower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Seni Sınırlayan Ne Varsa, Kalbine Bak

Seni Sınırlayan Ne Varsa, Kalbine Bak


Çocuk olduğunuz zamanları hatırlıyor musunuz? Her şey büyük ve sen de küçüktün. Çevrende ne varsa; eşyalar, senin yaşında olanlar hariç insanlar, mekanlar her şey büyüktü. Dünya kocaman ve senin de keşfetme heyecanı yaşadığın sınırsız şey vardı.



Halen o çocukluk anların aklına gelmiyorsa, çevrende çocukları izle… Daha dünyada hangi ülkelerin olduğunu bilmeden, başka ülkelere gitmeden ve hatta yaşadığı şehirden başka yere gitmeden sadece yaşadıkları yerden dünyanın kocaman kendilerinin küçük olduğunu hissederler. Sınırları yoktur çünkü sınır nedir bilmezler.
Ta ki evin dışında oynamaya başladıklarında öğrenmeye başlarlar. Biz büyükler koyarız onlara sınırları, zarar gelmesin isteriz, koruruz çünkü çocuklardır halen.

Biz biliriz sınırları; ülkelerin, şehirlerin hatta sokakların bile sınırları vardır. Evlerimizin kapıları ve duvarları sınırlarımızı belirler.


Seni Sınırlayan Ne Varsa, Kalbine Bak

Biz büyüdükçe sınırlar netleşir, alanlarımız daralır, zamanla bizi birbirimizden uzaklaştırır. Ülkelerin sınırları belgemiz olmadan geçmemize izin vermez. Başka bir evde kaldığımızda bir süre sonra kendi evimizi özleriz. Kendimizi uzakta ve yalnız hissederiz. İlişkilerde sınırlar yaratmakla kendimizi koruduğumuzu inanırız. Bizden farklı olanı kabul etmekte zorlanırız.

Sosyal medya ile ilişkiler kuruyor, fotoğraflar paylaşıyor, düşüncelerimizi başkalarına ifade ediyor, duygularımızı dışa vuruyoruz…

Sosyal medya ile sınırları kaldırdığımıza inanıyoruz.
Bizi sınırlayan yok, internetten Amerika’ya gitmesek bile her şehrini en ince ayrıntısı ile Google Maps ile görebiliyor, tanımadığımız insanların profiline bakıp kendimizce yorum yapıyor, fotoğraflardan anlamlar çıkarıyor, müzik dinliyor, evden çıkmadan alışveriş yapıyor, online eğitim alıyor, videolardan dünyadaki yaşamı birebir izleyip bazen şaşırıyor, bazen kahkalar atıyor bazen de üzülüyoruz.

İstediğimiz her şeye ulaşabiliyoruz artık. Bizi sınırlayan ne varsa kalktı internetle… her şeyi tek tıkla keşfedebiliyoruz.

Peki sizce ?


Neden halen ilişkilerimizde sınırlarımız var? Kendimiz olamıyoruz ve rahat davranmıyoruz? İçimizden geldiği gibi davranmaya, gerçek kendimizi göstermeye engel olan ne? Bizi sınırlayan ve alanlarımızı daraltan ne?
Yoga yapmaya başladığım dönemlerde en sevmediğim pozlar kalp açıcı diye nitelendiren backbendlerdi. Bir türlü sevmemiyordum, bir türlü rahat hissetmiyordum ve sürekli zorlanıyordum. Korku bu pozları yapmama engel oluyordu. Kalbimi açıyor olmak, benim en özel alanımın başkası tarafından görülmesi rahatsız ediciydi. O zaman kadar içime atmak, kızgınlıklarım kadar mutluluklarımı da içerde biriktirmekte usta olmuştum. Yaşam kalbimin açmanın zamanı geldiğini tekrar tekrar bana hatırlatsa da direncim korkumla beslenerek engel oldu taa ki 200 saatlik yoga eğitmenlik sertifikasının bitiminde backbend dersi vermem gerekti, yoksa mezun olamayacaktım. Yoga eğitmeni olarak verdiğiniz dersi kendinizde de etkisini görmeden, kendiniz deneyimlemeden öğrencilerinize aktarmanız etkisini göstermez.

Ve Evren’in bana getirdiği neyse onu olduğu gibi kabullenmeyi seçip çalışmaya başladım.


Kalbimi açmanın kötü bir şey olmadığını, zarar görmeyeceğimi hatta hayatımın aşkı ile beni bir araya getirmekle beraber kalbimden geçen hayallerimi gerçekleştirmeye başladığımı fark ettim.
Sınırları kaldırmak için sosyal medyaya değil kalbinize ihtiyacınız var. Kapıları açmak için kendinizi ortaya koymaya ihtiyacınız var. İhtiyaç duyduğunuz ne ise kalbiniz size söyleyecek ve yaşamda size altıtepside sunacak. Kalbiniz açık oldukça her sabah muhteşem bir güne uyanmanın ve o günün sana getireceği her şeyi sevgiyle, alçakgönüllükle ve şükrederek yaşamaya başlamanın mutluluğunu her an yaşayacaksın.

Korktuğun ne varsa onu aşmadıkça, deneyimlemedikçe sürekli karşına çıkmaya devam eder.

Onu aşmak için yüzleşmek ve bu sefer karşısında durup onun üstünde olduğunu göstermenin tam zamanı.


Kalbini açmak nasıl olur dersen; evde çiçeğin varsa ona git ve sadece bak.

Onun rengini, dokusunu ve kokusunu yeniden keşfet. Çocuğun varsa ona sarıl, hiç bir şey olmadan sadece sarıl. Veya sevdiğin kim varsa ona sarıl. Bir sebep olmadan sadece sarıl. Sabah sokağa çıktığında tanımadığın birine günaydın de. Sana zorluk çıkarmış birini düşünü ve onun için iyi bir şey dile. Başta zor gelse, gerçek olmaktan uzakmış gibi görünse de sadece dile. Sen zorluk çıkaranı da kabullendiğinde, affettiğinde gör bak neler değişecek. Kendinle zaman geçir, kendinle olmaktan keyif almak aslında çok kolay. Yapamam dediğin bir şeyi yap. Hatta bir liste yap ve yapamayacağını ön gördüğün ne varsa yaz ve her gün birini yapmaya çalış. Olması önemli değil, denemen önemli.









Alıntı





Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen
Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen
...
 
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 21:20.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum