Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Eğitim ve Öğretim > Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.


Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu

Kişisel gelişiminize yardımcı olacak makaleler, yönergeler ve konular bu bölümde.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
182

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By SAUCE
  • 1 Post By sırçafanus

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2022, 19:39   #1
Çevrimdışı
SAUCE

Yap gitsin! İnsan en çok hatalarından ders çıkartır.
SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu

Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu

Hayata karşı bakış açınızı nasıl değiştirirsiniz? Bu 7 yöntem size yardımcı olabilir!





Hayatın film şeridi gibi gözlerin önünden geçmesi tabirini neredeyse hepimiz duymuşuzdur. Ölüme yakın bir deneyim yaşanmasa da çoğu kişi gözlerini kapatıp zihninde geçmişe doğru bir yolculuk yapmıştır. Peki gözünüzün önüne gelen görüntüler sizi mutlu ediyor mu? Pişmanlıklarınız var mı? BBC muhabiri Emma Barnett, ölüme yakın deneyimler yaşayan iki kadın yazarla bir röportaj yaptı. Georgina Scull ve Tanya Shadrick isimli bu kadınlar, yaşadıkları sağlık sorunlarından sonra hayatı çok daha farklı yaşamaya karar verdiler.

Georgina, fallop tüplerinin patlaması sonucu neredeyse hayatını kaybedecekti. Tanya ise doğumdan sonra arteriyel kanama geçirdi. Her ikisi de kendine geldikten sonra ikinci bir hayatın mümkün olduğunu düşündüler. Bu nedenle benzer deneyimler yaşayan başka kadınlarla da konuşmaya karar verdiler. Tanya ve Georgina ikinci hayatlarına çok hızlı geçiş yapamadılar. Yeni kararlar alırlarken sabırlı davrandılar ve cesur adımlar attılar. Gelin bu kadınların deneyimlerinden ve tecrübelerinden yararlanarak hayatı dolu dolu yaşamanın yollarına birlikte bakalım.

1. Ne istediğiniz konusunda dürüst olun





Hayatımız; iş, aile, arkadaşlar, hobiler gibi pek çok bölümden oluşuyor. Dolayısıyla hayattan beklediğimiz şeyler de zaman zaman değişebiliyor. Bu nedenle hayatın farklı bölümlerini ara sıra gözden geçirip, sizi mutsuz eden şeyleri bulmayı çalışın. Ardından mutlu eden şeylere daha fazla sarılın. İç sesinize her zaman güvenin ve sabırlı olmanın ne kadar önemli olduğunu unutmayın.

2. Yapmak istediklerinizi ertelemeyin





Hepimiz gelecek için planlar yapıyoruz. Ancak bu planlara çok fazla odaklandığımızda hali hazırdaki durumumuzu görmezden geliyoruz. Gitmek istediğiniz bir gezi varsa mutlaka gidin. Arkadaşlarınızı görmek istiyorsanız zaman yaratın. Unutmayın, her yolculuk yaşamaya değer. Bu nedenle yeni deneyimlere açık olun.

3. Geçmişi değiştirmeye çalışmayın





Günlük hayattaki kararlarımızda geçmişin etkili olduğunu biliyor muydunuz? Maddi imkanları kısıtlı bir ailede büyüdüyseniz hayattaki önceliğiniz para kazanmak olabilir. Ya da ebeveynlerinizden çok fazla sevgi görmediyseniz yetişkinlik döneminde daima sevgi arıyor olabilirsiniz. Ancak geçmişi hiçbir şekilde değiştiremeyeceğinizi unutmayın. Georgina’ya göre yapabileceğimiz en iyi şey şimdiyi dolu dolu ve özgürce yaşamak.

4. Yapmak istediğiniz işler için zaman kısıtlaması koymayın





Modern dünyada her soruna hızlı çözümler arıyoruz. Örneğin bir ayda 10 kilo vermeye, 2 ayda yabancı dil öğrenmeye çalışıyoruz. Hal böyle olunca çoğu zaman hedeflerimize giden yolda ya başarısız oluyoruz ya da büyük bir stres yaşıyoruz. Aslında kendinize daha uzun süreler tanıdığınızda her şey çok daha basit ilerleyebilir.

5. Yeni şeyler deneyin





Zaman zaman hayatın ev ve iş arasında geçtiğini hissedebilirsiniz. Çünkü modern dünyada bazı rutinlerin içine hapsolmak oldukça kolay. Her zaman yapamasanız da arada bir gittiğiniz yerleri ve yaptığınız aktiviteleri değiştirmeyi deneyin. Kahvenizi farklı bir yerde içebilir ya da yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Eğer hayatınızda ufak değişiklikler yapmazsanız dünyanız küçülmeye başlayacaktır.

6. Gerçek sevgiyi tanıyın





Bazen sevgi, hemen gözümüzün önündeyken biz onu fark etmiyoruz. Sadece romantik sevgiyi değil ailenize, işinize ya da kendinize olan sevgiyi de tanıyın.

7. İnsanların ne düşündüğünü umursamayın





Sosyal medya paylaşımlarınıza gelen beğeni sayısı sizi kaygılandırıyor mu? Ya da yaşam tarzınızla ilgili yorumların yıkıcı olduğunu düşünüyor musunuz? Tüm bunları bir kenara bırakın. İnsanların düşüncelerine göre yaşamak her zaman çok yorucu olmuştur. Hayatta yapabileceğiniz en iyi şey daha fazla deneyim yaşamak. Başka bir ifadeyle yaşamdan saklanmamak, hayatı dolu dolu yaşamanın en etkili yollarından biri. Çünkü yapmaktan kaçtığımız şeyler daha sonra bize pişmanlık olarak geri dönebiliyor. Bu nedenle yapmak istediklerinizi hayata geçirmek için biraz cesaret göstermeyi deneyin.

bbc


sırçafanus bunu beğendi.

Umuttur yaşamak
Mutlu olmak için
Ufukları görürüm o zaman
Tatile gittiğim için


kırmızı ile belirtilen baş harfleri baştan sona topla adım çıkıyor


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.




forumel.com en çok konu açan kişilerde 9 uncu sıradayım
 
Alt 17 Ağustos 2022, 23:50   #2
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu

Hiç umrumda olmaz diyen kişilerin bile çevresindeki insanların sözlerini önemsediği kanaatindeyim. Her konuda yaptığım gibi bu konuyu da maddiyata bağlamak istemezdim, para olmadan insan evinden çıkıp bir yere gidemiyor. Evinde etkinlik yapmak istese o da inan maliyet gerektiriyor. Belki de ben fazla bu konuya yoğunlaşmış olabilirim bilemiyorum.
Leydihan bunu beğendi.




Deneyim dediğimiz şey, yitirdiğimiz masumiyetimizdir.

William Blake
 
Alt 18 Ağustos 2022, 18:14   #3
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu

Planlara ve listelere uyan birisi değilim. Mutlu olmak istersem olurum, acı çekmek istersem de tecrübe edene kadar acımı da çekerim. Mutluluk nasıl olsa kısa süreli, istersek küçücük şeylerden bile mutlu olabiliriz. Ama acı çekmeden kimse mutluluğa kavuşamaz. Zorlukları yaşayacaksın ki, küçücük şeylerden de mutlu olmayı öğreneceksin.



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 22 Ağustos 2022, 05:19   #4
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Hayatı Dolu Dolu Yaşamanın 7 Basit Yolu

Yeni şeyler deneyin kısmına kadar iyi gidiyordum.
Hobi edinmek ve gezmek için de paraya ihtiyaç var bende de o yok.
Hayatı dolu dolu yaşayamıyorum.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:47.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia