Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Dinler ve Kültürleri > İslamiyet Tarihi

İslamiyet Tarihi İslami konular hakkındaki paylaşımlara bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Dezenfektan üretmek haram mıdır?

İslami konular hakkındaki paylaşımlara bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dezenfektan üretmek haram mıdır?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
204

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By DieseL

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 29 Ağustos 2022, 05:03   #1
Çevrimdışı
DieseL
DieseL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Dezenfektan üretmek haram mıdır?

Dezenfektan üretmek haram mıdır?

Soru:

Hocam malum son zamanlarda kolonya ve dezenfektan kullanımı yaygınlaştı. İkisinde de etil alkol var. Benim ablam eczacı ve dezenfektan üretiyor. Bir araştırma sonucunda dezenfektanın yani alkol içeren şeylerin abdesti bozmayacağını ve necaset kaldığından ötürü namaza engel olacağını okumuştum ancak yıkadığımız zaman engel ortadan kalkıyormuş. Bu konuda çok şüpheliyim, yanlış bir şey yapmaktan Allah’a sığınırım. Sizce dezenfektan kullanmak ve üretmek haram mıdır?

Cevap:

Böyle bir yasak yoktur. Alkolün de abdestle ilgisi yoktur. Namaz için kullanılan yerin yıkanması yeterlidir.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Eski 11 Eylül 2022, 03:34   #2
Çevrimdışı
R5
R5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Dezenfektan üretmek haram mıdır?

Hayır neden kötü olsun.

Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 05:30.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum