Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Cep Telefonları > iPhone

iPhone iPhone hakkında tüm haberler ve bilgiler.


iPhone’ların ‘Sürücü Ehliyeti’ Olarak Kullanılabileceği İlk Yerler Belli Oldu

iPhone hakkında tüm haberler ve bilgiler.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
iPhone’ların ‘Sürücü Ehliyeti’ Olarak Kullanılabileceği İlk Yerler Belli Oldu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
191

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2021, 02:21   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart iPhone’ların ‘Sürücü Ehliyeti’ Olarak Kullanılabileceği İlk Yerler Belli Oldu

iPhone’ların ‘Sürücü Ehliyeti’ Olarak Kullanılabileceği İlk Yerler Belli Oldu

Kimlik kartları ve telefonlarda kullandığımız SIM kartlarının dijitale taşınacağı günler beklenirken Apple, bu konuda sevindirici bir haber verdi. Bilgilere göre iOS 15 ile birlikte kullanıcılar sürücü ehliyetlerini ve kimliklerini Apple Wallet uygulamasına ekleyip havaalanlarında fiziksel kartları arama derdinden kurtulacak.

E-SIM ve dijitale taşınmış kimlik kartlarının zamanla yaygınlaşması ve insanları fiziksel kartlardan kurtarması bekleniyor. Öyle ki kolayca kaybedilen ve bunun sonrasında insanları uğraştıran bu kartlar havaalanı gibi yerlerde vakit kaybına da yol açabiliyor. Bunun önüne geçmek isteyen Apple, uzun süredir gündemde olan ve iOS 15 ile kullanıcılara sunulacak ‘dijitale taşınmış kimlik kartlarıyla’ karşımızda.

Söz konusu özelliğin Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılacağı yerler belli oldu. Bu bağlamda Arizona ve Georgia, özelliği destekleyen ilk eyaletler olacak. Apple’ın söylediklerine göre bu eyaletleri; Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah takip edecek. Özelliğin havaalanlarındaki kontrol noktalarında nasıl çalışacağına gelin yakından bakalım.

HES kodu göstermekle karıştırmayın, telefonun açılmasına bile gerek yok:




Apple Wallet uygulamasına eklenecek olan kimliklerde güvenlik öncelikli olarak düşünülmüş. Bu bağlamda kişiler, kimlik kartlarını eklerken güvenlik için bir de fotoğrafları istenecek. Bunun yanında bir de kullanıcılardan belirli yüz ve kafa hareketlerinin gerçekleştirilmesi istenecek. Kullanım kısmında ise Apple, şimdilik seçili eyaletlerde bulunan kontrol noktalarında bu özelliğin işlevselliğini konuşturacak. Bu noktalarda kişiler telefonlarını ya da Apple Watch cihazlarını gerekli alanlara okutarak fiziksel kart arayıp bulma zahmetinden kurtulacak.

Tabii bu noktada kafanızda alışveriş merkezin girmeden HES kodunu açmayı unutanlar ve diğerlerini bekletenlerinkine benzer bir senaryo canlanmasın. Bu özelliğin kullanılması için cihazın açılması ya da görevliye gösterilmesi gerekmiyor. Cihaz gerekli alana tutuluyor ve ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi'nin gerekli bilgilere erişeceğine dair bir uyarı gösteriliyor. Bu da sadece Face ID ya da Touch ID ile onaylanabiliyor ve ardından işlem tamamlanmış oluyor.

Apple, bu özelliğin ISO 18013-5 standartlarını karşıladığını söyledi. Yani güvenlik konusunda oldukça sağlam göründüğünü söyleyebiliriz. Bunun dışında söz konusu özelliğin ne zaman ve hangi noktalarda kullanımı destekleyeceğiyse zamanla karşımıza çıkacak.

webtekno




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
apple, apple wallet, connecticut, dijital, forumel.com, genel forum siteleri, genel forum sitesi, ios 15, iowa, kentucky, kimlik kartları, maryland, oklahoma ve utah, sim kartlar, teknoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:01.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia