Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > İçecekler

İçecekler Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Sake Nasıl İçilir?

Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sake Nasıl İçilir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
317

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 19:01   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Sake Nasıl İçilir?

Sake Nasıl İçilir?

Sake, pirinç ve tahıl tozundan üretilen japonların milli içkisidir. Sakenin tadı rakıya ve şaraba benzetilse de içimiyle ve yapımıyla kendine has bir kültür oluşturmaktadır. Dünya mirası listesine alınan sake, yaklaşık 2000 yıldır Japon kültürünün bir parçası olarak tüm Dünya’da tüketilmektedir. Sake, yapılışı, ikram ediliş şekli ve içim tarzıyla aslında bir çok içkiden farklı bir yerde durmaktadır. Uzak doğudan gelen bu tadı sizler için araştırdık.

Sake Nedir?


Sake, kabuklarından ayrılmış pirinç taneleri, maya, doğal kaynak suyu ve pirinçteki nişastayı parçalayarak mayayla birlikte alkol oluşumuna yardım eden gojiden oluşmaktadır. Sakenin yaklaşık olarak 2000 civarında çeşidi olduğu söylenmektedir. Şeffaf bir renge sahip olan sakenin alkol oranı yaklaşık %17-18 civarındadır ve içimi oldukça kolaydır.

Sake Nasıl Yapılır?
Sake yapımına ilk olarak pirincin su ile karıştırılarak mayalanmasıyla başlanır.
Buharla ısıtılarak hamur haline getirilen pirinç elle yoğurulur.
Daha sonra fıçılara konup tekrar su ile karıştırılır ve tekrar mayalanmak üzere 8-10 gün boyunca bekletilir.
Şişelere konularak içime hazır hale getirilir.
Pirincin öğütülme oranına göre sake de çeşitlere ayrılmaktadır. Pirincin iç kısmında nişasta yoğunluğu kabuk kısmına göre daha fazladır. Sakenin ham maddesi nişasta olduğu için de pirinç ne kadar çok öğütülürse sake o kadar çok kaliteli olmaktadır. Sake öğütülme oranına bağlı olarak dört ana gruba ayrılmaktadır.

Honjouzoushu: Diğer bir sake türü olan junmaishu ile benzerlik göstermektedir. Farklı olarak daha çok alkol katılmasıyla pirinçteki aromanın salımı arttırılmıştır. İçimi kolaydır ve ilk kez sake içenler için önerilmektedir.
Junmaishu: Pirincin %30 oranında çekilmesiyle elde edilen bir sake türüdür. Kokusu tok tadı daha yoğundur.
Junmai ginjoushu: Meyve aromalıdır. Pirinç %40 oranında çekilmiştir ve kokusu diğer türlere göre daha güçlüdür.
Junmai daiginjoushu: Pirincin en az %50 oranında çekilmesiyle elde edilir. Dışarıdan hiçbir şekilde alkol ilavesi yapılmaz. Bu yönüyle en kaliteli sake çeşididir. İçimi çok kolaydır ve kokusu da oldukça hafiftir.
Sake Nasıl İçilir?
Sake ister soğuk ister sıcak her türlü tüketilebilinir bir içkidir. Sakenin olduğu porselen şişe buz dolu bir kaba konulur ve soğutulur. Aynı şeklide kaynar suyu içine koyarak da ısıtılabilir. Genellikle yemek yerken içilen sake barlarda da tüketilebilir. Porselen bir şişe ve porselen ufak bir bardakta ikram edilir. Sake şişesine coisi, içilen kaba ise sakazuki denir. Yanında özel olarak bir meze sunulmasa da sakenin yanına en çok deniz ürünleri ve kırmızı et yakışmaktadır. Sake içme kültürünün diğer içki türlerine göre en ilginç özelliği ise sake içenin kendi bardağını doldurmamasıdır. Özellikle iki kişi sake içerken karşı taraf sakeyi doldurur.



Eğer değişik tadlara açıksanız kendine has Japon kültürünün bir ürünü olan sakeyi denemenizi önermekteyiz. Afiyet olsun.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:30.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia