Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Erkekçe > Giyim - Aksesuar

Giyim - Aksesuar Erkeklere özel giyim ve aksesuarları bulabileceğiniz bölüm.


Cartier Tank Seçme Rehberi

Erkeklere özel giyim ve aksesuarları bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Cartier Tank Seçme Rehberi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
65

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By HaDeS

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2024, 10:56   #1
Çevrimdışı
DeepSilence
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cartier Tank Seçme Rehberi

Cartier Tank Seçme Rehberi



Cartier Tank kadar iyi yaşlanabildiğimiz için hepimiz çok şanslı olmalıyız. Louis Cartier tarafından 1917 yılında yaratılan Tank, Steve McQueen ve Andy Warhol'dan Timothée Chalamet ve Donald Glover'a kadar bir asır boyunca stil ikonlarının vazgeçilmez saati. Paralel çizgilerden (Cartier dilinde brankartlar) oluşan kasası, kılıç şeklindeki başka bir dizi ibresi ve mavi safir (veya nadir durumlarda yakut) kabaşonla süslenmiş kurma kolu ile sade ama oturaklı tasarımı, cazibesinin büyük bir parçası.

Klasik saat satıcısı ve Cartier koleksiyoncusu Kevin O'Dell "Cartier Tank'tan daha önemli bir saat olduğunu sanmıyorum," diyor. "Kulağa çılgınca bir ifade gibi geldiğini biliyorum ama zamana bu şekilde direnen başka bir tasarım düşünebiliyor musunuz? Kelimenin tam anlamıyla 1920'de olduğu gibi bugün de aynı görünen, marka için hala popüler bir satışı olan ve asla üretimden kalkmayan? Kelimenin tam anlamıyla bunu söyleyebilecek başka bir saat yok. Tek bir tane bile."

Saat rotasyonunuza yeni model bir Tank eklemek istiyorsanız, mevcut Cartier serisi, çelik Tank Must Solarbeat'ten ultra özel Cartier Privée koleksiyonunun bir parçası olan jauntily-angled gold Tank Asymétrique'e kadar herkes için bir şeyler sunuyor. Vintage Tanklar ise, 1919 Tank Normale'den 2010'ların kıvrımlı Tank Anglaise'ine kadar yüzyılı aşkın bir tasarım yelpazesiyle başlı başına bir dünya. Palm Beach, Florida'daki Wind Vintage'ın Kurucusu ve Sahibi Eric Wind, "Vintage Tankların fiyatları saatin durumuna, modeline ve boyutuna bağlı olarak değişebilir; 1980'lerden kalma altın kaplama (veya 'vermeil') bir Must de Cartier Tank için 1.000 doların altından başlıyor ve platin veya beyaz altın modeller için yüz binlerce dolara kadar çıkabilir" diyor.

Wind, son zamanlarda vintage Cartier'e olan talepteki patlamanın, alıcıların özellikle 1970'lerden önce üretilen Tank'larda, orijinal olmayan parçalardan bir araya getirilmiş bir frankenwatch ile karşılaşmamak için ekstra dikkatli olmaları ve "satıcıdan alışveriş yapmaları" gerektiğini söylüyor. "Vintage Cartier satın almak gerçek bir mayın tarlası, hatta vintage Rolex satın almaktan bile daha zordur," diye uyarıyor. "Zaman zaman eski Cartier saatleri satıyorum, ancak bu Cartier çılgınlığı ortamında çabuk elden çıkıyorlar ve çok iyi durumdakileri bulmak zor." diye ekliyor.

Koleksiyonunuza bir Tank ekleme konusunda ciddiyseniz veya sadece sürekli genişleyen Tank evrenini daha iyi tanımak istiyorsanız, işte bilmeniz gereken hem yeni hem de tarihi en önemli modeller ve onlarla karşılaşabileceğiniz yerleri listeliyoruz.

Tank Cintrée



Tank piramidinin en tepesinde, bileğe tam oturacak şekilde kavislendirilmiş uzun altın veya platin kasasıyla bilinen Cintrée'yi görebilirsiniz. Bu model 1921'deki orijinal Tank tasarımının ilk büyük yorumu ve şu anda özel Cartier Privée koleksiyonunun bir parçası.

Tank Americaine



1989 yılında tanıtılan ve hala güçlü bir şekilde varlığını sürdüren Americaine, benzer şekilde kavisli, uzun bir kasaya ve çok çeşitli boyutlara, mekanizmalara ve metallere sahip Tank Cintrée'nin hafifçe modernize edilmiş bir versiyonudur.

Tank Francaise




Kare kadranı ve daha kalın kepçeleriyle tanınan Française, Tank ailesine 1996 yılında eklendi ve 1930'lardan kalma arşivsel bir modele dayandığı seöylenir. Sadece metal bilezikle sunulan tek Tank modelidir, bu da onu grubun en sportifi yapıyor.

Tank Must



Must, 70'lerin sonunda Cartier kataloğuna uygun fiyatlı bir eklenti olarak yaratıldı ve 2021'de giden Tank Solo koleksiyonunun yerini almak üzere yeniden tanıtıldı. Hala serideki en erişilebilir Tank olmasının yanı sıra Cartier'nin ışıkla çalışan Solarbeat kuvars mekanizmasına sahip tek versiyonudur.


Tank Louis Cartier



Tank'ın tasarımcısına ithafen tasarlanan bu saatin geçmişi 1920'lere kadar uzanıyor ve düzgün yuvarlak kepçeleri, belirgin boncuklu tacı ve 18 ayar altın kasasıyla orijinal tasarımın en lüks yorumları arasında yer alıyor.

Tank Chinoise




Asya esintili motifler 20'li yıllarda oldukça revaçtaydı ve geleneksel Çin mimarisinden ilham alan bu kasa 1922'de piyasaya çıktığında kozmopolit havayı en kuvvetli estiren modeldi. Cartier, 2022 yılında Privée koleksiyonunun bir parçası olarak değerli metal kasalardan oluşan bir seçkiyle saati yeniden piyasaya sürdüğünde Chinoiserie modelinin varlığını ikiye katladı.


Tank Anglaise




Tank'ın bu versiyonu, sağlam kasası ve sağ brankardın içine yerleştirilmiş kurma kolu sayesinde kolayca fark edilebilir. Bu model 2012 ile 2020 yılları arasında farklı boyutlarda ve metallerden üretilmiştir.

Tank Normale




Normale her şeyin başladığı yer ve bazılarına göre Tank ailesinin en özgün üyesi. Bu Tank 1919'dan beri aralıklarla ve her zaman altın veya platin olarak üretilmi ve şu anda Cartier Privée koleksiyonunun bir parçası.

Tank à Guichets
1928'den kalma bu çekici model, saatlerin bir pencerede, dakikaların ise başka bir pencerede gösterildiği "dijital" bir düzene sahiptir. O zamandan bu yana 1000 kadar az sayıda üretildiği düşünülmektedir; bu da à Guichets'i en nadir ve en sıra dışı vintage Tanklar arasına sokmaktadır.


Tank Basculante




1930'ların başından kalma, kristali korumak için dönebilen Jaeger-LeCoultre Reverso tarzı kasaya sahip sportif bir tasarım.


Tank Monopoussoir
Cartier arşivinden bir başka nadir eser olan Monopoussoir (adı, safir kapaklı kurma koluna tek bir basışla başlatan, durduran ve sıfırlayan bir "tek itici" kronograf mekanizmasına atıfta bulunur), 1998'den 2008'e kadar üretilen son derece sınırlı Collection Privée Cartier Paris'in (CPCP) bir parçasıydı. Çok az sayıdaki Tank kronografından biri olmasının yanı sıra Monopoussoir, ünlü saat ustası F.P. Journe'un kurucularından olduğu efsanevi THA Èbauche tarafından üretilen mekanizması sayesinde ekstra koleksiyoner eseri kredisine sahip.

Tank MC




Cartier artık birçok mekanizmasını kendi bünyesinde üretiyor, ancak durum her zaman böyle değildi. MC (Manufacture Cartier'nin kısaltmasıdır) 2013 yılında piyasaya sürüldüğünde markanın mekanizma üretimine girişiydi.


 
Alt 29 Mart 2024, 12:36   #2
Çevrimiçi
HaDeS
HaDeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
saat Cevap: Cartier Tank Seçme Rehberi

Alıntı:
DeepSilence Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Paralel çizgilerden (Cartier dilinde brankartlar) oluşan kasası, kılıç şeklindeki başka bir dizi ibresi ve mavi safir (veya nadir durumlarda yakut) kabaşonla süslenmiş kurma kolu ile sade ama oturaklı tasarımı, cazibesinin büyük bir parçası.
Detaylar harika hocam.

DeepSilence bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:42.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia