Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri > Giyilebilir Teknoloji

Giyilebilir Teknoloji Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan ürünleri paylaşabileceğiniz alan.


Apple, Gözlüklerinde Sony'nin Mikro Ekranlarını Kullanacak

Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan ürünleri paylaşabileceğiniz alan.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Apple, Gözlüklerinde Sony'nin Mikro Ekranlarını Kullanacak
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
241

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2020, 05:26   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
ok! Apple, Gözlüklerinde Sony'nin Mikro Ekranlarını Kullanacak

Apple, Gözlüklerinde Sony'nin Mikro Ekranlarını Kullanacak

Japonya’da basına yansıyan bir iddiaya göre Sony, Apple’a OLED mikro ekran tedariği sağlayabilir. Bu ekranlar, artırılmış gerçeklik özelliğine sahip Apple Glasses akıllı gözlüklerde kullanılacak.

Teknoloji firmaları her ne kadar belli konularda birbirleriyle sıkı rekabet içerisinde olsa da “ticarette küslük olmaz” sözünün hakkını verir şekilde birbirlerine parça tedariki yapıyor. Hafta başında Japon medyasına yansıyan iddialara göre Sony de yeni yüksek teknolojili OLED mikro ekranlarını Apple’ın kullanımına sunacak.

Sektör analisti Ross Young da pek çok kaynaktan bu söylentiyi doğruladığını belirtti. Apple, bu ekranları yeni Apple Glasses’ta gerçekçi artırılmış gerçeklik için kullanacak. Tabii firmanın tek yeni ürünü bu olmayacak.

Sony’den uç teknoloji



Gömülü ekran teknolojileri alanında faaliyet gösteren FRAMOS’a göre Sony’nin OLED mikro ekranları; ultra hızlı tepki süresi, ultra yüksek kontrast ve geniş, keskin renk oluşturma özelliğine sahip üst düzey bir teknoloji. Ayrıca bu ekranlar yüksek parlaklık ve düşük yansıma gibi özelliklere de sahip.

Sony bu ekranları ince ve hafif tasarımlara uygun entegre sürücülerle de destekliyor. Ayrıca batarya ömrünü uzatmak için ekranların güç tasarrufu modu da bulunuyor. Böylece gözlük gibi görece daha düşük batarya kapasitesine sahip cihazlar için ideal hale geldi.

Young’a göre gözlükler yarım inç boyutunda, 1280 x 960 piksel çözünürlüğe sahip ekran kullanılacak. Ekranın bu özellikleri Sony’nin EXC337A bileşenine uyumlu gözüküyor. Sony’nin internet sitesine göre mikro ekran 1000 nitlik en yüksek parlaklığa, 100.000:1 kontrasta ve 0,01 milisaniyenin altında tepki süresine sahip.

Gerçek artırılmış gerçeklik deneyimi



Yüksek kontrast sayesinde Sony, bu ekranlara görünüşte akıcı ve kesintisiz ek bilgi katmanı ekleyebilecek. FRAMOS bu durumu “gerçek artırılmış gerçeklik deneyimi için arka plana bir ekleme” olarak tanımlıyor.

İddiaların ilk yer aldığı medya organı olan Nikkan Kogyo Shimbun’a göre Apple, artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik gözlüklerini en erken 2022 yılında piyasaya sürecek. Young’a göre bu gözlüklerin tanıtımı 2022’nin ilk yarısında gerçekleştirilecek.


webtekno






İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:10.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia