Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Hobileriniz > Ev ve Dekorasyon

Ev ve Dekorasyon Evim evim, güzel evim.


Banyo Nasıl Temizlenir?

Evim evim, güzel evim.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Banyo Nasıl Temizlenir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
268

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 19:36   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Banyo Nasıl Temizlenir?

Banyo Nasıl Temizlenir?

Banyo, mikropların kısa sürede çoğalması için en uygun yerlerden biridir. Banyo temizliğinin doğru yapılması, banyonun iyi bir şekilde dezenfekte olması için önemlidir. Sağlığınız açısından banyonun en az haftada bir temizlenmesi gerekir. Bu temizlik sıklığı, aile üyelerinin sayısına göre değişiklik gösterse de mikropların banyoda çok kolay barındığı unutulmamalıdır.
Banyo temizliğine başlamadan önce bilmeniz gereken önemli ayrıntıları sizlere anlatmak istiyoruz.

Banyo nasıl temizlenir sorusuna cevap bulmadan önce bilmeniz gerekenler:

Banyo temizliğine başlamadan önce, ellerinize mutlaka eldiven takmalısınız. Bulaşık ya da lateks doktor eldivenleri temizlik esnasında kullanacağınız kimyasallardan ellerinizi koruyacaktır.
Banyo temizleme sırasında camları açmalı, olabildiğince banyo havalandırılmalıdır. Temizlik maddelerinden çıkan gazların solunması sağlığınız açısından tehlikeli olacaktır.
Klorak, tuz ruhu, çamaşır suyu gibi temizlik maddeleri birbirleriyle karıştırılmamalıdır. Ortaya çıkan gazların zehirleme özelliği vardır. Sağlığınız için bu konuya da dikkat etmelisiniz.
Kullandığınız temizlik maddelerini çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza etmelisiniz.
Banyo nasıl temizlenir, mikroplardan en iyi şekilde kurtulmak için banyo temizliği nasıl olmalıdır gibi sorulara, bölümlere ayırarak anlatacağımız bu yazımızda cevaplar bulabileceksiniz.

Banyo Nasıl Temizlenir?
Öncelikle banyo temizliğine geçmeden, banyoda bulunan banyo paspasını, tuvalet kağıdını, banyo oyuncaklarını, şampuanları ve diş fırçası gibi eşyaları banyodan çıkartmanız temizleme sırasında kolaylık sağlayacaktır.

Elektrikli süpürgeyle banyoda bulunan saçları veya dökülen artıkları süpürmeniz yerleri silerken yada yıkarken tekrar uğraşmanızı engelleyecektir. Özellikle banyonuzu yıkama gibi bir düşünceniz varsa süpürmediğiniz saçlar gideri tıkayabilir.

Klozet Nasıl Temizlenir?
Banyonun en çok kirlenen bölümü olan klozetin temizliği çok önemlidir. Mikropların en çok barındığı yerlerden biri olan klozet sık olarak temizlenmelidir.
Öncelikle sifonu çekin ve çamaşır suyunu klozetin tüm kıvrımlarına dikkatlice dökün. Çamaşır suyunun etkisini göstermesi için kapağı kapatın ve yaklaşık beş dakika bekleyin.

Klozet fırçasıyla klozetin tüm kıvrımlarını iyice fırçalayın. Klozet fırçasının yetişmediği bölümleri ise temizlik için kullandığınız bir diş fırçası yardımıyla fırçalayın. Sifonu çekin ve akan suyla fırçanızı da temizleyin.



Klozet kapaklarını ve oturma kısmını ise banyo temizliği için kullandığınız deterjanlı bir bulaşık süngeriyle silin ve tekrar temiz bir süngerle durulayın.

Daha detaylı bilgiye Klozet Nasıl Temizlenir yazımızdan da ulaşabilirsiniz.

Duşakabin ve duşakabin camı nasıl temizlenir?
Sıra banyonun yine en çok kirlenen bölümü olan duşakabin ve duşakabin camının nasıl temizleneceği konusuna geldi. Oluşan su lekeleri ve köşelerde oluşan sarı lekeler duşakabinin kirli ve pis gözükmesine neden olmaktadır.

Çamaşır suyu yada kireç çözücüyü kirli olan kısımlara dökün ve temiz bir süngerle ovalayın. Beş dakika beklettikten sonra ılık bir suyla durulayın. Aynı işlemi cam temizleyiciyle camlara uygulayın.

Daha ayrıntılı ve doğal yollarla Duşakabin ve Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir sorusuna cevap arıyorsanız bu yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

Lavabo Nasıl Temizlenir?
Lavabo temizliğine geçmeden önce sıcak su akıtarak lavaboda bulunan kirlerin kabarmasını sağlayın.

Kireç önleme özelliği olan krem temizleyiciyi lavabonun her yerine ulaşacak şekilde dağıtın. Temiz bir süngerle ovalayın ve aynı işlemi musluklar içinde yapın. Kireç önleyici temizleyici kullanmanız daha kısa sürede ve etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Ovalama işleminden sonra beş dakika bekleyin ve tekrar sıcak suyla musluğu ve lavaboyu durulayın. Muslukta su lekesi oluşmaması için temiz bir bezle kurulayın.

Küvet Nasıl Temizlenir?
Küveti temizlemeden önce sıcak suyla küvette bulunan kirlerin kabarmasını sağlayın.

Kireç önleyici bir temizleyiciyi küvetin muslukları da dahil her yerine iyice dökün. Yumuşak bir sünger yardımıyla muslukları ve küvetin iç kısmını ovalayın. Köşede oluşan kirleri diş fırçası yardımıyla da temizleyebilirsiniz.

Beş dakika boyunca beklemeniz mikropların ölmesi için yeterli olacaktır. Daha sonra sıcak suyla durulayın ve muslukta su lekesi oluşumunu engellemek için temiz kuru bir bezle musluğu kurulayın.

Fayans Nasıl Temizlenir?


Fayansları temizlemek için marketlerde satılan fayans temizleme ürünlerinden edinin. Bu tarz ürünler fayans temizliğinde oldukça etkilidir. Fayans temizleme ürününü fayanslara bolca sökün ve sünger yardımıyla temizleyin. Sonrasında ise ıslak bir bezle durulayın.

Eğer fayanslarda oluşan zorlu kirler çıkmakta inatçıysa ve doğal yollarla etikli bir fayans temizliği nasıl olmalıdır merak ediyorsanız Fayans Nasıl Temizlenir konulu yazımıza bir göz atmanız size fayda sağlayacaktır.

Banyo Aynası Nasıl Temizlenir?
Banyo aynasının temizliği için bir çok yöntem olsa da gazeteyle yapılan temizlik en güzel sonucu vermektedir. Bunun için cam sil, bir parça gazete ve özellikle tüy bırakmayan kuru bir bez edinmeniz yeterli olacaktır.



Cam sili yaklaşık on beş yirmi cm uzaklıktan aynanın tüm yüzeyine püskürtün. Cam sil akacağı için topak yaptığınız gazete yardımıyla aşağıdan başlayarak dairesel hareketlerle aynayı silin. Sildikten sonra yaklaşık iki üç dakika bekleyin ve kuru bir bezle tekrar silin. Bezin tüy bırakmayan cinsten olmasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde aynanın üzerine tüyler yapışabilir.

Banyo aynasının temizliği konusunda daha detaylı bilgiye Ayna Nasıl Temizlenir yazımızdan da ulaşabilirsiniz.

Banyo Yerleri Nasıl Temizlenir?
Banyo yerlerini yıkamanız silme işleminden daha sağlıklı olacaktır. Banyonuzun yapısının yıkamaya elverişli olması gerekmektedir. Banyo dolabı yerden yaklaşık iki üç cm yukarıda ve çamaşır makinesinin altında da mermer olmalıdır. Aksi takdirde makineniz hasar görebilir ve dolabınız kabarabilir.

Eğer banyonuz yıkamaya elverişli değilse yerleri vileda yardımıyla da silebilirsiniz. Kovanın içine bir miktar su ekleyin ve çeyreği kadar yer temizleyicisi dökün. Viledayla köşelerde dahil olmak üzere iyice silin ve kuru bir bezle kurulayın.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:43.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia