Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri Ekonomi dünyasından en sıcak haberlerin yer aldığı bölüm.


Emekliliği bile doya doya yaşayamıyoruz

Ekonomi dünyasından en sıcak haberlerin yer aldığı bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Emekliliği bile doya doya yaşayamıyoruz
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
342

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Lilith

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 17 Ekim 2020, 13:30   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Emekliliği bile doya doya yaşayamıyoruz

Emekliliği bile doya doya yaşayamıyoruz

Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu’nun raporuna göre, ortalama 17.5 yılla OECD üyesi 37 ülke içinde emeklilik süresinde 32’nci ülke. Vatandaşlarının emeklilikten sonra en uzun yaşadığı ülke ise 24.8 yılla Fransa.




Aldıkları düşük maaşlarını gıda ve temel ihtiyaçları dışındaki harcamalara yönlendirmekte zorlanan Türkiye'deki emekliler, en rahat geçirmeleri gereken bu dönemi bile doya doya yaşayamıyorlar. Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı bir rapora göre, Türkiye ortalama 17.5 yılla Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) üye 37 ülke içinde emeklilik süresi en kısa olan grupta yer alıyor. 2018 yılı verilerine göre, emeklilik yaşı ortalaması diğer ülkelerden nispeten düşük olduğu halde Türkiye, erkeklerde 15.3, kadınlarda 19.8 yılla en az yaşam süresine sahip 32'nci ülke konumunda.

FRANSIZLAR ŞANSLI

Vatandaşları en uzun emeklilik süresi yaşayan ülke ise Fransa. Erkeklerin 22.7, kadınların 26.9 yılla, emeklilerinin ortalama 24.8 yıl yaşadıkları Fransa'yı, ortalama 24.2 yılla İtalya, 24.1 yılla İspanya ve Yunanistan, 23.6 yılla Lüksemburg ve 23.3 yılla da Belçika izliyor.

Sıralamada Türkiye'den kötü durumda olan sadece 4 ülke var. Şili 17.2 yılla 33'üncü sırada yer alırken, Letonyalılar emekli olduktan sonra ortalama 16.8, Meksikalılar 15.1, Güney Koreliler ise 14.6 yıl yaşıyor.



13 milyon emekli mutsuz ve yoksul
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan araştırmaya göre, Türkiye'de sayıları 13 milyonu aşkın emekli ve hak sahibi yoksul ve mutsuz. 2008'de hükümet tarafından “reform” adı altında sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişikliklerin emekli aylıklarının düşmesine neden olduğu vurgulanan rapora göre, yeni emekliler arasında asgari ücretin altında aylık alanların sayısı giderek artıyor. Nitekim Mart 2020'de emekli aylıklarının 1.500 TL'ye tamamlanması kararı alındı ancak fark Hazine tarafından ödendiği için Temmuz 2020'de emekli aylıkları 1500 TL'nin altında olan emekliler zam alamadı.





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 
Eski 11 Ağustos 2024, 00:36   #2
Çevrimdışı
Kadın
Kadın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Emekliliği bile doya doya yaşayamıyoruz

Günümüz Türkiye’sinde şartlar şimdi daha da zorlaştı. Emekliler tam rahat edecekleri ve dinlenmeleri gereken zamanda maalesef geçinebilmek için yeniden çalışmak zorunda kalıyor.

Ve...
Cennet bazen bir tebessüme ilişir.
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 17:56.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum