Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri Ekonomi dünyasından en sıcak haberlerin yer aldığı bölüm.


Emtia piyasasındaki satış baskısı sürüyor

Ekonomi dünyasından en sıcak haberlerin yer aldığı bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Emtia piyasasındaki satış baskısı sürüyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
183

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 02 Mayıs 2022, 21:07   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
KoJiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Emtia piyasasındaki satış baskısı sürüyor

Emtia piyasasındaki satış baskısı sürüyor

Emtia piyasalarda fiyatlar hızla yükselmişti. Ancak yaşananlar fiyatları düşürdü. Yatırım ve üretimde önem taşıyan emtialardaki satış baskısı sürmeye devam ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle mısır arzına yönelik artan endişeler, fiyatlarda yükselişe neden olmaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını sıkılaştırmak için agresif bir şekilde hareket edeceği beklentileriyle altındaki düşüş eğilimi geçen hafta devam etti.

Emtia piyasasında bir önceki hafta görülen satış baskısı geçen hafta da devam etti ve altın yüzde 1,8, gümüş yüzde 5,7, paladyum yüzde 2,3, şeker yüzde 0,4 ve kahve yüzde 2,2 değer kaybetti.
Dolar güçlenince satış baskısı arttı

AA'nın haberine göre emtia fiyatlarında artan jeopolitik risklere karşın dolar endeksindeki güçlenmenin sürmesi ile satış baskısının sürdüğü gözleniyor. Geçen hafta yaklaşık 20 yılın zirvesini gören dolar endeksinin bundan sonraki seyri de emtia piyasalarının yönü açısından önem taşıyor.

Analistler, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte yıllık yüzde 1,1'lik büyüme beklentilerinin aksine yüzde 1,4 ile sürpriz bir şekilde daralmasının ABD'de resesyon endişelerini güçlendirdiğini belirterek, veri sonrası Fed'e ilişkin haziranda 75 baz puanlık faiz artışı beklentilerinin 50 baz puana gerilediğini ve altına olan talebin biraz artmasına karşın altının haftayı düşüşle tamamladığını ifade etti.



Çin'de artan koronavirüs vakaları paladyum fiyatını yükseltti

Paladyumda bir önceki hafta yükseliş görülmesine karşın Çin'de artan koronavirüs vakaları, geçen hafta paladyuma ilişkin talep endişelerini artırdı.
Brent petrol ve doğalgazda yükselişler görüldü.

Geçen hafta Brent petrol yüzde 0,6 ve New York borsasında işlem gören doğalgaz yüzde 10,9 kazanç sağladı.

Petrol ve doğalgaz fiyatları, Rus enerji şirketi Gazprom'un rubleyle ödeme sistemine uymadıkları için Bulgaristan ve Polonya'ya doğalgaz sevkiyatını durdurduğuna ilişkin haber akışıyla yükseldi.

Petrol fiyatlarındaki yükselişte, Almanya'nın Rus petrolüne ambargo uygulayabileceğine ilişkin haber akışı da etkili oldu.
Tarım emtialarında karışık seyir

Tarım emtialarında da geçen hafta karışık bir seyir görüldü. Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 1,9 ve soya fasulyesi yüzde 0,2 azalırken, pirinç yüzde 5,5 arttı. 8,2450 dolarla Ağustos 2012'den bu yana en yüksek seviyeyi gören mısır, haftayı yüzde 3,1 artışla tamamladı.
Pamuk, yüzde 8 değer kazandı

1,5110 dolarla Mayıs 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gören pamuk, geçen hafta yüzde 8 değer kazandı. Geçen hafta şeker yüzde 0,4 ve kahve yüzde 2,2 değer kaybederken, kakao yüzde 0,7 arttı.

Kaynak : Ensonhaber


 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Stil

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 05:39.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum