Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Diyar Diyar Türkiye'm > Ege Bölgesi

Ege Bölgesi Ege bölgesine ait bilgiler


Kuşadası nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Kuşadası nasıl bir yer?

Ege bölgesine ait bilgiler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kuşadası nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Kuşadası nasıl bir yer?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
184

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2024, 01:49   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
bayrak Kuşadası nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Kuşadası nasıl bir yer?

Kuşadası nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Kuşadası nasıl bir yer?



Kuşadası, ülkemizin güney-batısı olan Ege Bölgesinde yer alan bir ilçedir. İşte Kuşadası ilçesi ile ilgili merak edilen detaylar…



Kuşadası, Aydın şehrinin bir ilçesidir. Aydın, Ege Bölgesinde yer alan ve özellikle turizm başta olmak üzere pek çok bakımdan gelişmiş bir şehirdir. Kuşadası, son derece kalabalık ve büyük bir ilçedir.




Kuşadası Nerenin İlçesi, Nereye Bağlı?

Kuşadası ilçesi, Aydın şehrine bağlı bir ilçedir.

Kuşadası Nerede?

Kuşadası, Aydın şehrinin Ege Denizi kıyısında yer almaktadır. İlçe, bulunduğu şehrin merkezine 63 km uzaklıkta yer almaktadır. Buna ek olarak Kuşadası, turizm ve kültürel bakımdan oldukça önemli bir şehir olan İzmir şehrine de sadece 90 km uzaklıkta konumlanmıştır. İlçenin bu konumu sayesinde ulaşım da son derece kolaydır.

Kuşadası’nın Nüfusu

Kuşadası ilçesinin nüfusu, 2023 yılında yapılan sayıma göre 133.177 kişidir. İlçenin nüfusu, geçmiş dönemlerden bu yana sürekli olarak artış göstermeye devam etmiştir. Kuşadası’nda yaşayan insanların büyük bir kısmı turizm ve hizmet sektöründe faaliyet göstermektedir.

Kuşadası’nın Tarihçesi

Kuşadası’nın nerede ve ne zaman kurulduğuyla ilgili farklı fikirler ileri sürülmektedir ve bölgenin tarihiyle ilgili araştırmalar hala devam etmektedir. Son dönemlerdeki araştırmalar Kuşadası tarihinin İÖ 3000 yıllarını göstermektedir. Truva savaşlarının ardından Kral Menallos’un abisi Agamemnon’un bugün Pigale adı verilen deniz çevresinde İÖ 1190 yıllarından beri on yıl süreyle gemilerinin bakımın yaptırdığı ve bir dönem burada askerlerini inzivaya çektirdiği bilinmektedir.

Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

Güvercinada Kalesi: Kuşadası’nın popüler yapılarından biri olan ve Kuşadası Körfezinin önündeki ada üzerinde limanı korumak amacıyla inşa edilmiş Kale, manzarası ile mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biri olmaktadır. İlçe merkezinden yaklaşık 10 dakikalık bir yürüme mesafesiyle ulaşılabilen Güvercinada Kalesi, Osmanlı denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Efes Antik Kenti: Kuşadası merkezine 20 km uzaklıkta yer alan antik kent, her sene milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Efes Antik Kenti’nin tarihi MÖ 6000’li yıllara yani Cilalı Taş Devrine dek uzanmaktadır. Uzun dönem önemli bir Yunan ve Roma ticaret merkezi olan kent, Ege Bölgesi’nde kurulmuş olan 12 büyük İyon kentinden bir tanesidir.

Kuşadası Marina: Ülkemizin en büyük yat ve tekne varış yerlerinden bir tanesi olan Kuşadası’nın canlı marinası, aynı zamanda ilçenin popüler yerinden bir tanesidir. Marinada; teniz kortu, restoranlar, yüzme havuzu, mağazalar ve kafeler bulunmaktadır.

Kuşadası Milli Parkı: 27598 hektarlık bir alana sahip olan milli park, sakin koyları, şelaleleri, sarp uçurumları, doğal güzellikleri ile görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası olarak da bilinen Milli Park, 1966 yılında koruma altına alınmıştır. Burada dağ bisikleti, doğa yürüyüşleri, kuş gözlemciliği gibi pek çok doğa aktivitesi yapılabilmektedir. Aynı zamanda koylarda tekne ve yat turlarıyla keşfe de çıkılabilmektedir.

Meryem Ana Evi: İlçe merkezinden yaklaşık 30 km uzaklıkta yer alan Meryem Ana Evi, Hristiyanlar tarafından kutsal olarak kabul edilmiştir. Her sene pek çok kişi tarafından ziyaret edilen yapı, ünlü bir Katolik mabedidir. 2004 yılında Papa tarafından kutsalınmış olan evin aynı zamanda şifalı olduğuna da inanılmaktadır.

Zeus Mağarası: Antik dönemlerden beri birçok efsaneye konu olmuş mağara,
Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın girişinde yer almaktadır. Teknelerin sıklıkla mola verdiği mağarada, tüplü ve tüpsüz dalış turları düzenlenmektedir. Bir efsaneye göre güzellik tanrıçası olan Afrodit’in bu mağaranın sularında yüzerek güzelleştiği söylenmektedir.

Alıntı





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

« İzmirde Yaşamak | - »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:55.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia