Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Diyar Diyar Türkiye'm > Ege Bölgesi

Ege Bölgesi Ege bölgesine ait bilgiler


Izmir Nesin Matematik Köyü

Ege bölgesine ait bilgiler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Izmir Nesin Matematik Köyü
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
512

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Mezarkabul

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 19:56   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
bayrak Izmir Nesin Matematik Köyü

Izmir Nesin Matematik Köyü

Şirince köyünün (İzmir - Selçuk) 1 km uzağında, dağ başında ve mutlak bir ıssızlık içinde, yemyeşil bir ortamda, 7'den 70'e herkesin (her köylünün!) her seviyede matematik yaptığı, öğrendiği, öğrettiği ve düşündüğü, Nesin Vakfı'na ait 30 dönümü zeytinlik olmak üzere toplam 55 dönümlük bir köy. Şatafattan ve gösterişten uzak, sade ve içten. Evler taş, çamur ve samandan.

Ağustos böcekleri dışında, yoğunlaşmayı ve düşünmeyi engelleyen, rahatsız edici her türlü öğeden uzak. TV yok, müzik yayını yok. Ama elektrik, sıcak su ve internet gibi uygarlığın izleri var. Börtü böcek de eksik değil.

Etkinliklerin daha çok yaz aylarında yapıldığı ama ilk ve sonbaharlarda da küçük gruplar için ideal bir çalışma, toplantı ve dinlenme ortamı. Örneğin "eski mezunlar buluşması" ya da vahşi bir ortamda balayı için ideal.

İlköğretim düzeyinde eğitimden en ileri seviyede araştırmaya kadar her türlü matematiksel etkinlik aynı anda yer alabilir.

Şu anda 350 kişi barındıracak kapasitede. Çadır da kurulabilir.

Ayrıntılı bilgi için: Mehmet Nihat Şan (0533 207 12 04) mnsan@ nesinvakfi.org
Çiğdem Şahin (0534 070 24 30) cigdemsahin@ nesinvakfi.org


Neden Liselilere Matematik Köyü?
Bilindiği üzere, matematik dersi genel olarak öğrencilerin korkulu rüyasıdır ve birçok öğrenci matematikte başarısızdır. Oysa matematiksel düşünebilme, soyutlama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme ve planlama becerileri çağdaş insan için mutlak gereksinimlerdir.

Matematiğin gerçekten de diğer dallardan daha zor olduğu doğru olabilir. Ancak matematiğin zor olması illa matematikten hoşlanmamak anlamına gelmemeli... Zorsa zor...

Deneyimlerimiz matematikte başarısızlığın çoğu zaman başarısızlık korkusundan kaynaklandığını gösteriyor. Nitekim, ne kadar zor olursa olsun bilmeceyle, sudokuyla ya da akıl oyunlarıyla uğraşmaktan korkmayan bir genç, yapamayacağını hissettiği bir matematik problemiyle uğraşmayı, hatta problemin kendisini anlamayı reddedebiliyor, dolayısıyla probleme yoğunlaşamıyor. Çünkü matematikte başarısızlığın kırık not alma, bir üst sınıfa geçememe, üniversiteye girememe gibi tüm yaşamı etkileyen sonuçları var.

Matematiksel zekânın hemen hemen herkeste eşit olduğuna inanıyoruz. Başarısızlık korkusu ortadan kaldırılırsa ve gence probleme yoğulaşabilme imkânı tanınırsa, herkesin matematiği sevebileceğine inanıyoruz. Matematikte önemli olan probşmei çözmek değil, problemi anlayabilmektir. Her matematikçinin çözemediği problem sayısı çözebildiğinden çok daha fazladır.

Matematik Köyü’nde bu iki engeli (korkuyu ve yoğunlaşmayı engelleyici unsurları) ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.

Matematik Köyü’nde sınav, not, sınıfta kalma, ceza gibi korkuyu körükleyen unsurlar olmadığı gibi, müzik, televizyon, gürültü gibi yoğunlaşmayı engelleyecek unsurlar da yoktur.

Hiç matematik sevmeyen bazı gençler, aralarından birinin deyimiyle “matematiğe son bir şans vermek için” Köy’e gelmişler ve sadece matematiğe değil, kendi zekâlarına da hayret ederek Köy’den ayrılmışlardır.

Matematik Köyü’ne matematikte olağanüstü başarılı gençler de geliyor. Ne yazık ki çoğu zaman bulundukları yörede bu gençlerin birçoğunun dinmek bilmeyen meraklarını giderecek, heyecanlarını canlı tutacak, onları yeni maceralara sürükleyecek, ufuklarını açacak bir merci bulunmuyor. Ayrıca birçok genç daha iyisini bilmediği için matematiği ÖSS'ye indirgiyor. Matematik Köyü’nde gençlere akademisyenlerin ilgi alanına giren gerçek matematik sunarak, onlara ÖSS’den öte olağanüstü bir dünyanın varlığını gösteriyoruz. Matematik Köyü sayesinde bugüne dek birçok genç üniversitede tercihini matematikten yana kullanmıştır.

Matematikte iyi olsun ya da olmasın, Köy’ü bir kez ziyaret eden bir genç tekrar tekrar Köy’e gelmekte istemekte ve gelmektedir.


Neden Üniversite Öğrencilerine Matematik Köyü?
Müfredata sığmayan ancak önemli ve temel matematiksel konuları işlemek, bazı konuların ayrıntılarına girebilmek, derinine inmek için.

Öğrencilerin Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki değerli akademisyenlerden ders almalarına olanak sağlamak için.

Gençlerin birbirleriyle tanışmalarına, araştırma gruplarının oluşmasına, işbirliğine olanak tanımak için.

Taşra-büyük şehir ve Doğu-Batı ayrımını en aza indirgemek için.

Gençlerin önemli akademisyenlerle bir arada yaşamalarını, onların yaşam ve varoluş biçimini, hayata bakışını görebilmeleri ve gereken sonuçları çıkarabilmeleri için.

Bilenin bilmeyene anlatabilmesi, anlatırken daha iyi öğrenebilmesi için.

Yurtdışında doktora yapan öğrencilerin yaz tatillerinde yurda döndüklerinde en az bir haftalarını kendi ülkelerinin öğrencilerine ayırarak araştırma konularını onlara ve birbirlerine anlatabilmeleri için.

Öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmek, geleceğin meslektaşları arasında dostlukların kurulması için.

Bütün bir yazı ya da yazın bir bölümünü bir arada düşünerek geçirebilmek için.


Mesafeler

İzmir - Selcuk: 75 km.
Selçuk - Şirince: 8 km.
Şirince - NMK: 800 m.

Selçuk'a ulaşım

Otobüsle

Bulunduğunuz yerden Selçuk'a giden otobüs firmaları olabilir. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Eğer otobüsle İzmir'e geliyorsanız, İzmir garajından Selçuk'a her 40 dakikada bir otobüs var. İzmir garajından ilk otobüs 07:00'da. Son otobüs 21:00'da. Gaziemir'den geçen Selçuk otobüsleri de mevcuttur. Gaziemir'den ilk otobüs 6:55'te, son otobüs 21:20'de. Ek olarak diğer saatlere [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] sayfasından ulaşabilirsiniz. Firmalardan biri Selçuk Efes. İzmir-Selçuk arası çalışan otobüslerin ücreti 9 lira.

Uçakla

İzmir Havaalanı - Selçuk yolu. Gaziemir'den gelen Selçuk otobüsleri havaalanı yolundan geçiyor. Bu otobüslere binebilmek için, geçiş güzergahındaki Tansaş'ın yanına gitmeniz gerekiyor. Havaalanı-Tansaş arası taksiyle 5 dakika. Sabah 06:40'tan 21:20'ye kadar 40 dakikada bir otobüs var. Otobüs firması aynı; Selçuk Efes (0232 892 39 79). Gaziemir-Selçuk otobüslerinin ücreti 10 lira. Havalanından Selçuk'a trenle de ulasabilirsiniz. Tren saatleri hakkinda
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
adresinden bilgi alabilirsiniz. Ayrıntılı tren saatleri için tıklayınız.

Trenle

Bulunduğunuz yere göre, Selçuk'a giden anahat trenleri icin;
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
adresinden bilgi alabilirsiniz. Selçuk tren istasyonunun telefonu: 0232 892 60 06 Ayrıntılı tren saatleri için tıklayınız.

Özel araçla

İzmir'e geldikten sonra, İzmir-Aydin otoyoluna girerseniz yaklaşık 50 km sonra Torbalı gişelerine ulaşırsınız. Torbalı gişelerini yaklaşık 20 km geçtikten sonra Selçuk gişelerine ve Selçuk yoluna ulaşırsınız. Selçuk'un girişindeki ilk kırmızı ışıklardan sola dönerseniz yaklaşık 200 metre ileride solda Şirince yoluna ulaşabilirsiniz. (Şirince tabelasını da görebilirsiniz.)

Şirince'ye ulaşım

Selçuk'tan Şirince'ye ilk minibüs 7:20'de. Her 20 dakikada bir minibüs var. Şirince'den Selçuk'a ilk otobüs 07:40'da. Her 20 dakikada bir minibüs var. Selçuk-Şirince minibüslerinin ücreti 3 lira. Selçuk'tan Şirince'ye taksiyle ulaşımın ücreti yaklaşık 50 lira. Selçuk - Şirince ayrıntılı minibüs saatlerini görmek için tıklayınız.

Matematik Köyü'ne ulaşım

Şirince ile Matematik Köyü arası 800 m. Yürüme mesafesinde. Yol boyunca tabelalar var. Yazokullarımız için gelen öğrencileri ve aileleri şirince'den alınıyor. Ziyaretçiler kendi imkanlarıyla ulaşıyorlar.


aLinti..


Benzer Konular:


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 01 Mayıs 2020, 21:01   #2
Çevrimdışı
Mezarkabul
Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Izmir Nesin Matematik Köyü

Ünlü Matematikçi Ali Nesin tarafından kurulmuştur. Ali Nesin aynı zamanda yazar Aziz Nesin'in kardeşidir.
Tomris bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:40.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia