Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler Dünyadan en güncel, son dakika haberlerinin yer aldığı bölüm.


Online tacize uğrayan kadın sayısı artıyor

Dünyadan en güncel, son dakika haberlerinin yer aldığı bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Online tacize uğrayan kadın sayısı artıyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
362

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Lilith

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 05 Ekim 2020, 20:12   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Online tacize uğrayan kadın sayısı artıyor

Online tacize uğrayan kadın sayısı artıyor

Plan International'ın küresel çapta yaptığı bir araştırma kadına yönelik tacizin farklı bir boyutunu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre birçok genç kız ve kadın siber ortamda aşağılama, müstehcen içerik gönderilmesi gibi tacizlere uğruyor.






Araştırma şirketi tarafından görüşülen 15-25 yaş arasındaki 14 bin kişinin yarısından fazlası, cinsel yollu açık mesajlar ve resimlerle çevrimiçi tacize uğradıklarını belirtti. Plan International bu durumun küresel bir sorun olduğunu ve sosyal medya şirketlerinin bu insanları çevrimiçi şiddetle kendi başlarına mücadele etmek zorunda bırakıldığını belirtti.

22 ülkeden gönüllülerin katıldığı ankette konuşan bireyler, “taciz durumunu bildirdikleri” andan itibaren hiçbir işlemin yapılmadığını da belirttiler. Plan International CEO’su Anne-Birgite Albrectsen, “Kadına şiddet ve taciz sadece fiziksel olmayabilir. Ancak genellikle tehdit edici, zamansız ve kadınların ifade özgürlüğünü sınırlandıran biçimde olabilir. Kızları çevrimiçi alanlardan çıkarmak giderek dijitalleşen dünyada güçlerini büyük ölçüde etkisiz hale getiriyor. Bu durum görülme, duyma ve lider olma gibi yeteneklerine zarar veriyor” dedi.

EN BÜYÜK SORUN FACEBOOK’TA

Araştırma kızların yaklaşık yüzde 20’sininin sosyal medyadan çıktığını ve yüzde 12’sinin de çevrimiçi şiddet gördükten sonra sosyal ağın kullanım biçimini değiştirdiğini ortaya koydu. Görüşmecilerin neredeyse yüzde 40’ı bu sorunla Facebook üzerinde karşılaştıklarını belirtti. Ancak Instagram (%23), Whatsapp (%14), Snapchat (%10), Twitter (%9) ve TikTok (%6) gibi ağlarda da benzer problemler yaşanıyor.


Araştırma kızların çoğunun ırk ve kimlikleri nedeniyle hedef alındığını gösteriyor. İstismara uğrayan görüşmecilerin üçte birinden fazlası etnik bir azınlığa mensup. Ayrıca bunlardan yüzde 56’sı LGBTQ + olarak tanımlandı.

DÖRTTE BİRİ GÜVENSİZ HİSSEDİYOR

Saldırılar ise küfürlü ve argo dil kullanımı, cinsel şiddet tehditleri ve bedensel durumları kapsıyor. Sonuç olarak bu şiddete uğrayan katılımcıların dörtte biri fiziksel olarak kendini güvensiz hissettiğini söylüyor.

Nikaragua’dan 19 yaşındaki feminist aktivist Nadiuska, “Sakin olmak için ilaç almam ve çoğu kez sakin olmak için birinden destek almam gerekiyordu” dedi. Nadiuska isimsiz hesaplardan ölüm tehdidi aldığını ve hakarete uğradığını söyledi.

Bundan 2 yıl önce yani 2018 yılında Birleşmiş Milletler’in (BM) kadınlara yönelik şiddet özel raportörü, hükümetleri temelinde özellikle kadınların sosyal ağlardaki şiddete karşı korunmalarını sağlayacak yeni yasalar oluşturmaya davet etmişti. Plan International CEO’su Anne-Birgite Albrectsen konuyla alakalı olarak, “Covid-19 ile birlikte hayatımız daha fazla dijital oldu ve internet erişimi dünya çapında gelişti. Dijital platformların kullanıcılarını artırma stratejisinden korunma zamanı geldi” ifadesini kullandı.





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 07:35.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum