Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Sağlık Köşesi > COVID-19 Pandemisi

COVID-19 Pandemisi 2019'da Çin'de ortaya çıkan, solunum yolu hastalığına sebep olan, yeni tip ölümcül ve bulaşıcı koronavirüs


12 Yaş Üzeri Çocuklar İçin Aşı Çağrısı

2019'da Çin'de ortaya çıkan, solunum yolu hastalığına sebep olan, yeni tip ölümcül ve bulaşıcı koronavirüs



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
12 Yaş Üzeri Çocuklar İçin Aşı Çağrısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
251

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 15 Ekim 2021, 00:17   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan 12 Yaş Üzeri Çocuklar İçin Aşı Çağrısı

12 Yaş Üzeri Çocuklar İçin Aşı Çağrısı


Prof. Dr. İlker Devrim, serviste Covid-19 nedeniyle yatan 12 hastanın 8'inin 12 yaş ve üzeri olduğunu belirterek aşı çağrısı yaptı.


DHA’da yer alan bilgilere göre, SBÜ Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde şu an Covid-19 nedeniyle yatan 12 hasta bulunduğunu, 8'inin 12 yaş ve üzeri, 4'ünün ise 1 yaş altı olduğunu belirten Prof. Dr. Devrim, "12 yaş üstündeki çocuklarda yetişkine benzer akciğer tutulumları ile giden, oldukça uzun süre yatış gerektiren Covid-19 enfeksiyonlarını görüyoruz. 12 yaş üstü çocukları korumak için aşının mutlaka yapılmasını öneriyorum" diye konuştu.


"AŞILAR GÜVENLİ"

Hastanede tedavi gören 12 yaş üstündeki çocukların yüzde 80'inin aşısız olduğunu belirten Prof. Dr. Devrim, aşı randevusu alıp erteleyenler ya da yapılmasına fırsat olmadan virüs kapan çocuklarla sık karşılaştıklarını dile getirdi. Devrim, "1 yaş altındaki çocukları korumak için aşı yok fakat 12 yaş üstü çocukları korumak elimizde. Aşılar oldukça güvenli. Özellikle 12 yaş üstü çocukları korumak için aşının mutlaka yapılmasını öneriyorum.

Önerilerimi kendim de uyguluyorum. Çocuklarım 12 yaş altında. Çalışmalar devam ediyor. Öneriler gelirse ve aşı endikasyonu onların yaş grubuna da inerse kendi çocuklarıma da aşı yaptırırım. Aşı bizim için en önemli silahlardan biri. Hijyen, maske ve mesafe kuralları halen devam ediyor. Özellikle 12 yaş üstünde çocukları okullara gönderirken bu kurallara uyulmasını sağlayalım ve mutlaka aşılamayı hızlandıralım" dedi.


Yenicag


 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 07:37.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum