Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Sağlık Köşesi > COVID-19 Pandemisi

COVID-19 Pandemisi 2019'da Çin'de ortaya çıkan, solunum yolu hastalığına sebep olan, yeni tip ölümcül ve bulaşıcı koronavirüs


PCR Testi Nasıl Yapılır? Covid İçin PCR Testi Nerelerde Yapılıyor?

2019'da Çin'de ortaya çıkan, solunum yolu hastalığına sebep olan, yeni tip ölümcül ve bulaşıcı koronavirüs



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
PCR Testi Nasıl Yapılır? Covid İçin PCR Testi Nerelerde Yapılıyor?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
313

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2021, 21:46   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru PCR Testi Nasıl Yapılır? Covid İçin PCR Testi Nerelerde Yapılıyor?

PCR Testi Nasıl Yapılır? Covid İçin PCR Testi Nerelerde Yapılıyor?

Sağlık ocaklarında PCR testi yapılıyor mu?
PCR testi zorunluluğu ya da hastalığa yakalanma olasılığı nedeniyle vatandaşlar PCR testi yaptırmak isteyebiliyor. Test için en yakın sağlık ocağına gitmek isteyen vatandaşlar “Sağlık ocaklarında PCR testi yapılıyor mu?” sorusunun yanıtını araştırıyor.


Sağlık ocaklarında PCR testi yapılıyor mu?
PCR testi zorunluluğu ile henüz aşı olmamış vatandaşlar için PCR testi yoğunluğu başladı. PCR testi için araştırma yapan vatandaşlar sağlık ocağında yaptırıp, yaptıramayacaklarını merak ediyor. Sağlık Ocağında PCR testi yapılmıyor. Şu an hastaneler aracılığıyla PCR testi yapılıyor.

SAĞLIK OCAĞI PCR TESTİ YAPIYOR MU?

Sağlık Ocağında PCR testi yapılmıyor. Şu an hastaneler aracılığıyla PCR testi yapılıyor.

PCR TESTİ NASIL YAPILIR?

PCR testleri burun ve boğaza ucu pamuklu bir ince çubuk sokularak yapılıyor. Bunun yanında öksürdükten sonra çıkan balgam da örnek olarak alınabilmektedir. Koronavirüs için kullanılıyorsa, hastalığın ilk dönemlerinde PCR testi için boğaz ya da burundan örnek alınması daha uygundur. Ancak ilerleyen dönemde havayollarından örnek alınmalıdır. Çünkü hastalığın ilerleyen aşamalarında boğaz ya da burun kısmında virüsten örnek kalmamış olabilir. Doğru zamanda ve doğru bir şekilde sağlık görevlisi tarafından alınan örnek özel bir kaba konulmaktadır ve bu örnek laboratuvarda test kartuşuna aktarılmaktadır. Bu aşamadan sonra örnek otomatik olarak filtre edilmektedir. Daha sonra ultrasonik dalgalarla virüsün DNA'sı salınır. Bu aşamada PCR ajanlarıyla DNA molekülleri karışır. Sonrasında reaksiyon tüpünde gerçek zamanlı çoğalma ve tanımlama yapılır. Ve sonrasında da sonuç aşamasına gelinir. PCR; 94°C-98 °C aralığında gerçekleştirilen denatürasyon yani yüksek ısıya maruz kalan DNA'nın iki zincirinin ayrılması, 37 °C-65 °C aralığında gerçekleştirilen tavlama yani sentetik oligonükleotidlerin hedef DNA'ya bağlanması (hibridizasyon) ve 72 °C'de gerçekleştirilen uzama aşamaları olmak üzere 3 aşamadan meydana gelir. Test bu aşamaların belirli bir döngüde ve sayıda tekrarlanması ile gerçekleştirilmektedir. PCR testlerinde iki tür uygulama vardır. Bunlar gerçek zamanlı PCR yani real time PCR ve hızlı sonuç veren PCR'dir. Gerçek zamanlı PCR sonucu 1-3 saat içinde çıkarken, hızlı sonuçlu olanlarda 15 dakikadan 1,5 saate kadar sürede sonuç alınabilir.


Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 18 Eylül 2021, 01:48   #2
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: PCR Testi Nasıl Yapılır? Covid İçin PCR Testi Nerelerde Yapılıyor?

Aşılılar, korona olduğunu anlamadığı için birçoğu test yaptırmadan atlatıyor. Grip bile olsanız, korona olduğunuzu düşünün; sokağa çıkarken maskesiz gezmeyin, sosyal mesafeye dikkat edin. Aşı olduk diye rehavete kapılıyoruz ama korona olunca semptom vermediğimiz için, bağışıklığı düşük olanlara en çok bulaştıran da biz aşılılar oluyoruz ne yazık ki. Aşılı olsakta covid oluyoruz, bulaşma yolu aşısızlara göre biraz daha düşük ama en ufak bir ihtimâli bile göz önünde bulundurmalıyız. Ayrıca bize gelen hastalardan 80 yaşında olanlar, 3 doz aşılı olduğu hâlde vefat ediyor. Aşılar bulunduğundan itibaren çevremde gençlerden henüz vefat haberi duymadım ama yaşlıların bağışıklığı çok düşük, çeşitli hastalıklara sahip oldukları için; aşı, ölüm ve hastaneye yatışları engellemiyor. mRNA aşılarının koruma oranları %95'di. İnaktif aşıların ise daha düşüktü. Hiçbir aşı %100 korumaz. 6 aydan sonra aşı antikorları düştüğü için 3. doz, 4.dozlar bu yüzden gerekli görülüyor. Aşısızlar aşı olmadıkça mutasyonlar devam edecek. Aşı olmayanları ikna etmek için PCR testi zorunluluğu getirilmesi de çözüm değil artık. Aşıya karşı olanlar, PCR testi olurken hastanede bile covide yakalanma ihtimali var. Böyle bir riski göze alacak cesareti olan PCR testi olsun, yiyorsa.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:36.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia