Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Bunları Biliyor musunuz?

Bunları Biliyor musunuz? Genel kültür bilgileri..


Türkiye’nin En Eski Şehri Neresidir?

Genel kültür bilgileri..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Türkiye’nin En Eski Şehri Neresidir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
327

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Tomris

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25 Temmuz 2020, 12:30   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Türkiye’nin En Eski Şehri Neresidir?

Türkiye’nin En Eski Şehri Neresidir?

Geçmişten günümüze kadar geçen zamanda birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzel ülkemizde, birçok şehir kurulmuş ve birçok tarihi eser inşa edilmiştir. Medeniyetler kendi kültür ve tarihlerini bir sonraki gelecek olan nesillere aktarmış, her tarihi kalıntı zamanla tarihin zamana ışık tutacak sayfalarına gömülmüştür. Toplumlar yaşadıkları yerlerde şehirler kurmuş, büyüyen şehirler sayesinde birçoğu kendi imparatorluklarını ilan etmişlerdir. Peki Türkiye’de en eski şehir neresidir?

Hakkari Şehri

Yapılan tarihi araştırmalar sonucunda ulaşılan bilgi ve buluntulara göre eski zamanlarda bu bölgede Sümerler, Babiller, Asuriler ve Medler hüküm sürmüştür. Ayrıca Pers İmparatorluğu’da hakim olmuştur. İslam orduları açısından baktığımız zaman Hazreti Ömer zamanında fethedildi ve Yavuz Sultan Selim zamanında da Çaldıran savaşı sonucunda 1536 yılında Osmanlı hakimiyetine girdi. Birinci Dünya Savaşında Ruslar, Hakkari’nin merkezi olan Çölemerik’i işgal ettiler ancak daha sonra Çölemerik kurtarılmıştır. Milli Mücadele yıllarında ise Çölemerik, Yüksekova, Şemdinli ilçelerinden meydana gelen Hakkari vilayeti kuruldu.

Birçok ordunun savaşlarına ev sahipliği yapan ve aynı zamanda birçok medeniyetin yaşadığı bu şehir, Türkiye’nin en eski şehri olarak kabul edilmektedir. İlk çağlarda kale gözüyle bakılmıştır ve bu da bize bir savunma bölgesi olarak kullanıldığını ortaya çıkarıyor. Bu bölgede bulunan mağaralarda yapılan inceleme ve araştırmalarda ilk çağlara ait kaya resimlerine rastlanmıştır. Buradan anladığımız Hakkari en eski zamanlardan beri insanların yaşam noktaları arasında olan bir yerdir.

Tarihe Sayfa Açan Diğer Şehirler

Türkiye bulunduğu coğrafyanın önemi dolayısıyla birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için çok sayıda şehrimiz tarihinden hiç kopmamıştır. Şanlıurfa, Konya, Batman, Sivas, Bayburt, Edirne, İstanbul, Adana, Bursa, Karabük ve daha birçok il bizim tarihle iç içe olmamızı sağlıyor. Hatta UNESCO tarafından Karabük ilinin turistik ilçesi Safranbolu koruma altın alınmıştır. Yine Şanlıurfa ilimizde bulunan Göbeklitepe Höyüğü, dünyanın bilinen en eski mabedidir.

Türkiye, bu coğrafyası ve sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle eski zamanlardan bu yana birçok medeniyetin uğrak yeri olmuş ve birçok medeniyete evsahipliği yapmıştır. Genel kültür zenginliği için çok elverişli olan bu topraklar bizi her zaman tarihle iç içe bırakmıştır.

Genel Kültür içinde yayınlandıen eski şehir, hakkari, şehirler olarak etiketlendi


Dea Dia bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:41.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia