Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Bunları Biliyor musunuz?

Bunları Biliyor musunuz? Genel kültür bilgileri..


Hayatınıza Kolaylık Getirecek Noktalar

Genel kültür bilgileri..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hayatınıza Kolaylık Getirecek Noktalar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
253

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2020, 01:10   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Hayatınıza Kolaylık Getirecek Noktalar

Hayatınıza Kolaylık Getirecek Noktalar

Evinizde işlerinizi kolaylaştıracak ve daha çok vakit kazanmanıza yarayacak mühim ipuçları ve yaşamın yararlı püf noktaları…
1. Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar.

2. Yapıno yeni araştırmalara bakılırsa meyve, sebze ve yeşil bitkileri bolca yiyen kişilerin daha azca kanser ve kalp hastalığına yakanodığı tespit edilmiştir.

3. Hazırladığınız kekin üstüne eritilmiş çikolata dökeceğiniz vakit, çikolataya birazcık tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.

4. Duvarınıza çivi çakacağınız vakit işaretlediğiniz yerin üstüne çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyleki çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden ilkin ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi piştikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.

6. Bayatlamış ekmeklerin üstüne su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.

7. Fırında patates yapmadan ilkin 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.

8. Patlıcanları pişirmeden ilkin tuzlayın ve bir süre beklemeye alın. Sonrasında soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha leziz olacaktır.

9. Tart hamur harcını açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamur harcını bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.

10. Öğünler içinde acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Sadece fazla abartmayın zira bir kuru erikte 8 kalori var.

11. Evde pasta yaparken kulnodığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

12. Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının oldukça değiştiğini görmüş olacaksınız.

13. Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin altına çökmemesi için meyveleri ilkin una yada nişastaya bulayıp bir süre beklemeye alın ve arkasından kek harcına katın.

14. Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur harcı kızartmalarının daha leziz olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna birazcık toz şeker katın.

15. Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini müdafaasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır.

16. Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda beklemeye alın, sonrasında sudan geçirin, çekmeyeceklerdir.

17. Hamur harcı işi ile uğraştığınız vakit mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.

18. Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak daima mesele olur. Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır.

19. Tart hamur harcını hazırnoırken topak topak olursa 1 tane yumurtanın sarısını ilave edin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.

20. Evinizdeki menekşelerin daha oldukça çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sıhhatli ve daha güzel çiçekler açacaktır.

21. Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır.

22. Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Sadece kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde beklemeye alın. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Arkasından eti asla yağ koymadan kızartın.

23. Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki tane kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını görmüş olacaksınız.

24. Limondan daha çok su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonrasında çatalla bir kez delin, sonrasında suyunu sıkın.

25. Satın aldığınız kiviler oldukça sert ve ham ise bir gece süresince plastik bir torbada elma yada armutla saklayın.

26. Eğer ayaklarınız oldukça ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.

27. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız siniye yapışmaz. Sadece sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonrasında 1-2 dakika yeniden ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçanomaz.

28. Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içine bir çay kaşığı bal yada bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile sudan geçirin.

29. Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonrasında koyun.

30. Kızartma kokularının tüm eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın.

31. Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir. 100 gramında 58 kalori bulunur. Kan yapıcı özelliğinden dolayı doktorlar tarafınca gelişme çağındaki ufaklıklara ve hastalara önerilir. Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır.

32. Maydanozdan daha çok yararnomak için saplarını da kulnoın. Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonrasında çorbalarda kulnoabilirsiniz.

33. Azca oranda yağ, süt, su vs. ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok. Bir kepçe yardımı ile bu işleri derhal yapabilirsiniz.

34. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun.

35. Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat beklemeye alın. Şurup haline vardığında soğuk algınlığı ono (öksüren) kişiye sabah, akşam bir yiyecek kaşığı verin. Soğanın ihtiva ettiği yağlar öksürüğü kesecektir.

36. Uzun vakit kulnoıno konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda beklemeye alın pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü görmüş olacaksınız.

37. Mısırları haşlarken daha leziz olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. ek olarak mısır kabuklarını yıkadıktan sonrasında onları da koyabilirsiniz.

38. Kızartma yaptıktan sonrasında kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın.

39. Patlıcanları soyduktan sonrasında beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda beklemeye alın. Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz.

40. Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonrasında bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için oldukça yararlı ve sağlıklıdır.

41. Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve bununla beraber hazmı kolaylaştırır midenin daha acele boşalmasını sağlar. Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz.

42. Tavuğun üstüne limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar şeklinde kızardığını görebilirsiniz.

43. En iyi yiyecek, dibi kalınca ve düz tencerede pişer.

44. Salçanın kutusunu açtıktan sonrasında derhal küflenmemesi için üstüne sıvı yağ dökebilirsiniz.

45. Kızartma yaparken yapın patlayıp sıçramaması için, bir tutam tuz atmanız yeterlidir.

46. Romatizma ağrılarınız tuttuğu vakit sabahları kuru üzümün suyunu çıkarın ve bir bardak için. Bundan dolayı üzüm suyu romatizmaya karşı naturel ilaçtır.

47. Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın.

48. Pasnomaz çelik tencereniz matlaşırsa, birazcık sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonrasında yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonrasında iyice durulayın.

49. Yemeğe fazla tuz attıysanız tencerenin içine birkaç parça pişmeden patates kabuğu atın, fazla tuzu çektiğini görmüş olacaksınız.

50. Etlerin daha leziz olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun. 12 saat kadar buzdolabında beklemeye alın.

51. Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba birazcık süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.

52. Kalamarı kızartmadan ilkin süte batırırsanız daha yumuşak olur.

53. Keki fırından çıktıktan sonrasında 15 dakika ıslak bir bez üstünde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyleki bir dolaştırdıktan sonrasında kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Sadece kek hamurunu kalıba dökmeden ilkin kalıbı yağlamayı da ihmal etmeyin.

54. Dondurulmuş gıdaları çözerken acele çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine niçin olmuş olursunuz. en iyisi buzdolabının en alt rafına koyup ağır ağır çözdürmek.

55. Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonrasında kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kulnomak suretiyle saklayabilirsiniz yada robotta öğütüp galeta unu niyetine de kulnoabilirsiniz.

56. Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonrasında atın, yoksa yoğurt kesilir.

57. Mikro dalga fırınlar zannedildiği şeklinde zararı olan değildir aksine yiyeceklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha oldukça muhafaza eder. Yiyecekleri gereğinden oldukça ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur.

58. Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri pişmeden olarak koyun.

59. Yoğun gidişat yüzünden kendinizi bitkin ve bitkin hissediyorsanız kucak dolusu taze hurma yiyin.

60. Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır.

61. Hazırladığınız beşamel sosun alevden alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz , adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz.

62. Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında ufak çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kulnomadan ilkin 3/4’ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat beklemeye alın ve soğuk suyla sudan geçirin.

63. Portakalları sıkmadan ilkin bir süre soğuk suda bekletirseniz daha çok su verirler.

64. Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku acele yok olur.

65. Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına ortalama 5 santimetre derinliğine bir diş sarmısak gömerseniz gülü yaz süresince zararı olan böceklerden korursunuz.

66. Şömine yada barbekü küllerini bahçenizde gübre olarak kulnoabilirsiniz, üstelik bu oldukça yararlı.

67. Peynir kesmeden ilkin bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

68. Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ek olarak balığın rengi oldukça güzel ve parlak olur.

69. Patatesleri soymadan ilkin 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonrasında soyarsanız zornomadığınızı görmüş olacaksınız.

70. Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha zaman var ise meyvelerin kararmaması için üstlerine limon dilimleri koyun. servis ederken dilimleri alabilirsiniz.

Alıntıdır…




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:28.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia